用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 - 海帆分校 收信未呀?
go

學之園 - 海帆分校 收信未呀? [複製鏈接]

學之園 - 海帆分校 收信未呀?

請問各位是否已收到信 ?
結果如何?
   0    0    0    0

今日收倒 lar, 又係唔收....huh

原帖由 sherisecheung 於 10-3-29 16:38 發表
今日收倒 lar, 又係唔收....huh

you receive letter is waitinglist or reject? tks

我都係唔收,waiting list,不過都係假像,可能個個都係waiting list,一方面唔會噤hurt D 家長,一方面留條後路俾自己.

del

我終於收到信,收左bb 讀下午班.

why i still havent received anything ga....

收了我女讀上午班。

ET0626, 你可打電話去問結果架!

我個仔係0208, 唔收, 以家先知原來誠意係無用嘅, 用咗半年時間排佢個PLAYGROUP, 到以家上咗五個月, 我個仔都IN得唔差, 我想講我個仔係人唔係機器, 佢唔會你叫佢做咩佢就做咩, 但都做到大部份, 可能阿仔同呢間學校無緣份啦

原帖由 gavrilho 於 10-3-30 10:12 發表
我個仔係0208, 唔收, 以家先知原來誠意係無用嘅, 用咗半年時間排佢個PLAYGROUP, 到以家上咗五個月, 我個仔都IN得唔差, 我想講我個仔係人唔係機器, 佢唔會你叫佢做咩佢就做咩, 但都做到大部份, 可能阿仔同呢間學校無 ...

其實我經常都覺得INTERVIEW既入選準則係UNKNOWN, 每個老師都可能唔同, 雖然係同一校舍....當中可能會有一些因素我地家長係未諗到既.......例如小朋友是否有笑容, 親切....可能個樣係未受教等等.......其實大仔入到機會係會大D, 但係亦唔係代表其它細仔既表現差過佢地........又或者LH佢地想要一個機械人呢?  HAHA(講笑).....唔洗唔開心, 有我地其它人陪你....我個仔都係WL....

收左我囝囝 pm class

多謝你, 其實我都唔係好唔開心, 係呻吓, 因為佢個PLAYGROUP真係好差, 不過我以為咁差都讀校長會覺得有誠意姐, HAHA......
原帖由 cacanov06 於 10-3-30 10:42 發表

其實我經常都覺得INTERVIEW既入選準則係UNKNOWN, 每個老師都可能唔同, 雖然係同一校舍....當中可能會有一些因素我地家長係未諗到既.......例如小朋友是否有笑容, 親切....可能個樣係未受教等等.......其實大仔入到 ...

原帖由 gavrilho 於 10-3-30 11:17 發表
多謝你, 其實我都唔係好唔開心, 係呻吓, 因為佢個PLAYGROUP真係好差, 不過我以為咁差都讀校長會覺得有誠意姐, HAHA......

點解pg好差呀?o甘PN差唔差呀?

原帖由 亞芝媽 於 10-3-30 11:08 發表
收左我囝囝 pm class

亞芝媽, 弓起弓起! 軒軒黎緊9月係未會轉校?

thank you ! 會轉呀,轉去 LH 讀 !

QQ 呢? HKPS 收左佢,會讀嗎?

原帖由 qqbabe 於 10-3-30 11:28 發表

亞芝媽, 弓起弓起! 軒軒黎緊9月係未會轉校?

回覆 14# brrbaby2007 的文章

講明先, 純粹個人感覺, 每一次上堂內容差唔多, 老師好似跟稿讀, 仲要一路睇NOTES一路上堂, 我估PN唔差掛, 咁多人報, 我都係因為朋友個仔仔以前喺度讀, 話幾好我先報

原帖由 gavrilho 於 10-3-30 11:17 發表

唔洗客氣!  上BK 呢度既其中一個好處就係可以發言, 無論係分享(開心或唔開心), 呻吓, 收料, 報料(好過你買本書刨), 當然你要識過濾呢!  唔緊要, 大家一齊努力, 年尾又要2手準備!  加油呀08 MAMA!

BTW, LH 既PG 真係咁差嗎?  好在冇俾囝囝上啫!

原帖由 亞芝媽 於 10-3-30 11:35 發表
thank you ! 會轉呀,轉去 LH 讀 !

QQ 呢? HKPS 收左佢,會讀嗎?

會呀, 大家都加油喔!

回覆 18# cacanov06 的文章

其他人覺得係咪咁差我唔敢講, 同班有三個媽咪都覺得好差, 好彩你醒無俾仔仔上咋, 唔係就好似我咁笨豬, 不過我都係聽人講話上佢個PG會易D收, 只怪自己太天真, HAHA....
‹ 上一主題|下一主題