用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!!
樓主: 陳師奶
go

2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!! [複製鏈接]

YCWPS,

祝柏森快些好番!
原帖由 YCWPS 於 09-9-4 21:23 發表
ojmummy,

Thank you.

Cyrusmum,

Thanks,Pak Sum星期三起發燒,星期四幾精神,
但連續兩晚一到清晨5時就發燒,
今日再睇醫生先知扁桃腺發炎,希望佢快些好番!
幾驚佢中H1N1,好彩唔係!
妹妹課室係四樓,佢話哥哥啲同學" ...

ycwps:
祝亞仔早日康復, 我地盡可能都會post 自修簿內容上黎既.

c.w.:
好開心又同班啦, 呢幾日我log in 都有問題, 成日都入唔到, 得空白頁咋, 有時想回應都唔得.
依家我擔心游水堂亞仔要自己換泳衣.沖身又換番校服會攪唔掂咋, 好彩亞仔都係跟開泳天既, 對德藝會個池都熟悉, 依家要開始train 佢獨立啦!
ojmummy,

Thank you.

Cyrusmum,

YCWPS,

我都祝柏森早日康復!

原帖由 94075702 於 09-9-4 21:43 發表
YCWPS,

祝柏森快些好番!

陳師奶,

請問小二係唔係唔可以參加游泳比賽?

原帖由 陳師奶 於 09-9-4 22:47 發表
c.w.:
好開心又同班啦, 呢幾日我log in 都有問題, 成日都入唔到, 得空白頁咋, 有時想回應都唔得.
依家我擔心游水堂亞仔要自己換泳衣.沖身又換番校服 ...

原帖由 陳師奶 於 09-9-4 15:14 發表
4/9 功課:

數: 1. 書P.3,4
      2. 作P.18 1-3題
其他: 21/9, 29/9, 12/10, 20/10, 14/4 & 25/4 游泳課 (亞仔話一定要上的)

如有抄漏/錯, 請補充.

游泳課 亞仔寫26/4,唔係25/4喎 ,其他就一樣!

通告好似寫小三以上才有資格啊!
原帖由 alanchoi 於 09-9-4 22:57 發表
陳師奶,

請問小二係唔係唔可以參加游泳比賽?

阿仔都是寫26/4!

我都有點擔心他能否自己換好衣服,收拾用後的濕泳褲等用品,然後回校再上課!
原帖由 ojmummy 於 09-9-4 23:07 發表

游泳課 亞仔寫26/4,唔係25/4喎 ,其他就一樣!

柏森:祝你早日康復,小息時大家再一齊玩!

我都係擔心呢d啦!但我個女未學過遊水,佢以前試堂喊到鬼喳咁,唔知點算! [/quote]

醒目開學勳章

ojmummy,

Thank you.

Cyrusmum,

YCWPS,

我都祝柏森早日康復! 妹妹好快便可以同哥哥一齊搭校車啦 !

醒目開學勳章

原帖由 94075702 於 09-9-5 00:25 發表
阿仔都是寫26/4!

我都有點擔心他能否自己換好衣服,收拾用後的濕泳褲等用品,然後回校再上課!

我諗到時要準備一個環保袋及一個大膠袋比他, 等他把濕的泳褲, GOGGLE, 大毛巾及拖鞋一同放入大膠袋, 之後再獨立放在環保袋內, 避免弄濕其他書本. 我只是比較擔心他游泳後不懂得切底沖身.

醒目開學勳章

原帖由 Tina 於 09-9-3 23:14 發表

我都係咁話, 完全冇時間同阿囡睇.

囝囝好想我訂中文報紙, 如果時間唔夠的話, 我想訂經濟日報《校園中文》, 因為不是日日派, 應該抽到時間同他一齊睇.

Hello all,
多謝各位祝福&關心.

陳師奶,
其實亞仔今年讀2D,我過嚟呢道跟大家傾吓計咋...

YCWPS

原帖由 陳師奶 於 09-9-4 22:47 發表
ycwps:
祝亞仔早日康復, 我地盡可能都會post 自修簿內容上黎既.

c.w.:
依家我擔心游水堂亞仔要自己換泳衣.沖身又換番校服 ...

原帖由 3b 於 09-9-5 09:08 發表

我諗到時要準備一個環保袋及一個大膠袋比他, 等他把濕的泳褲, GOGGLE, 大毛巾及拖鞋一同放入大膠袋, 之後再獨立放在環保袋內, 避免弄濕其他書本. 我只是比較擔心他游泳後不懂得切底沖身. ...

其實游泳堂要帶嘜野呢? 阿囡話要帶泳衣.泳帽.GOGGLE.毛巾,但係拖鞋及梘液唔知用不用帶呢??

咁day 6就要另外帶一個大袋上學,游完水d頭髮亂七八糟濕淋淋,真係唔知點上堂,又係另一個擔心.

原帖由 94075702 於 09-9-5 00:25 發表
阿仔都是寫26/4!

阿仔話體育課游水嗰日會掉去最尾嗰兩堂上 ,所以應該游完跟住就放學ga la!

Tina ,    我唸梘液唔使帶啦 ,費事佢O地洗唔清O的梘液咪重麻煩, 不如返到屋企大洗好過la!(個人見意)

視藝堂帶??

請問有冇人知道明日視藝堂使唔使帶畫具

原帖由 ojmummy 於 09-9-6 15:42 發表

阿仔話體育課游水嗰日會掉去最尾嗰兩堂上 ,所以應該游完跟住就放學ga la!

Tina ,    我唸梘液唔使帶啦 ,費事佢O地洗唔清O的梘液咪重麻煩, 不如返到屋企大洗好過la!(個人見意) ...

Hi, ojmummy!

我過嚟八吓 .  請問响邊度游? 亞囡聽日先上體育堂.  你個仔有學緊游水嗎?

原帖由 MiuMiu68 於 09-9-6 22:06 發表

Hi, ojmummy!

我過嚟八吓 .  請問响邊度游? 亞囡聽日先上體育堂.  你個仔有學緊游水嗎?

Hi,MiuMiu68

响邊度游唔清楚ar! ah仔都有學緊游水ga!

94075702,

我睇到通告係咁寫.... 唔明點解要比2年級簽. 好想比亞仔試下比賽.

原帖由 94075702 於 09-9-5 00:22 發表
通告好似寫小三以上才有資格啊!
‹ 上一主題|下一主題