用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 一家三口
go

SMCESPS - P2 2008 [複製鏈接]

原來咁多人唔滿意校車服務!我都好嬲呀!因為我住大角咀,5分鐘車程 or 步程15-20分鐘就返到學校啦! 佢都話要來左我度先,跟著要去匯豐中心,柏景灣,富榮,九龍站,跟著先返學校! 佢話因為要上快速公路,but我屋企去真係好近,等我仲特登搬近d先....真係覺得自己搬近學校係好無謂......

仲有呀!我車費要$630!我個friend話佢間學校校車,由官塘去九龍塘都係呢個價錢,真係要投訴下!

YoMa,

請問password係邊處攞呀??

原帖由 YoYoCheungMa 於 08-8-27 21:46 發表
每班的名單已更新了,快些上學校Intranet睇下啦, 不過要用password Login 呀!
P2G1 有30人
P2G2 有29人
P2G3 有24人

Idylo

原帖由 idylo 於 08-8-31 12:24 發表
YoMa,

暫時用番舊password 呀. 升上p2應該會有新password.
其實係一家四口子

YoYoCheungMa

Sorry !! 琴晚無時間回覆 !!

唉!! "崔先生" 都冇唸過回覆我 !!

我一定會好好的向學校請教校巴的問題...

激氣都冇用, 只係心痛 d 小朋友長途跋涉的上學, 同擔心
安全的問題, 早上返學我都係自己送 la.. 下個星期放學都
會自己接, 過唔知可以支持得幾耐....因為10月就生 bb !!

原帖由 YoYoCheungMa 於 08-8-30 23:19 發表
你地仲慘過我地, 你地根本兩個選擇都好有問題, 一係要搭個幾鐘頭車, 一係就要搭完校車再轉小巴, 事實上,校車係可以好容易就到你地位置, 真係越諗越激氣, 今年多左小朋友搭校車, 佢地賺錢多左, 原來服務係會差左咁多, ...

星期一我都見 Miss Li , 不吐不快.
到時 call 我.

AAmother

我會盡早到學校, 應該太約八點一個字到,到學校再打比你啦!
你來來回回要小心d呀!

原帖由 AAmother 於 08-8-31 15:22 發表

星期一我都見 Miss Li , 不吐不快.
到時 call 我.

idylo

係呀! 都係用返舊Password呀!
你地group 2又多左一個人wow, 而家係30人一班,唔知係唔係插班生呢?

原帖由 idylo 於 08-8-31 12:24 發表
YoMa,

YoMa, AAmother,

我唔係好知係邊度睇, 夜d打比你問問先...

原來你地校車安排上, 發生咁多問題...
AAmother你好辛苦的, 咁熱要自己接放, 但係再遲些, 咁點算...
我地就早左, 之前8點上車, 明天開始就7:45, 放學又會早15分鐘落車, 佢話3:45就到, 唔知有冇咁快啦?

多謝一家三口呀, 因為之前我冇呢條 link, bk short short 地,

原帖由 YoYoCheungMa 於 08-8-31 15:55 發表
你地group 2又多左一個人wow, 而家係30人一班,唔知係唔係插班生呢?

原帖由 idylo 於 08-8-31 17:00 發表

AAmother你好辛苦的, 咁熱要自己接放, 但係再遲些, 咁點算...
我地就早左, 之前8點上車, 明天開始就7:45, 放學又 ...

Do you have an idea that any students living in Sai Kung and what transportation they are taking?

原帖由 YoYoCheungMa 於 08-8-31 15:55 發表

p2 有3位插班生, group 1 有1位, group 2有2位.
其實係一家四口子

Idylo

原帖由 idylo 於 08-8-31 17:00 發表

我地就早左, 之前8點上車, 明天開始就7:45, 放學又 ...

唔駛客氣.
其實係一家四口子

一家四口

你好利害wow! 你怎知道的!插班生多數成績都好好的!

原帖由 一家三口 於 08-8-31 20:53 發表

p2 有3位插班生, group 1 有1位, group 2有2位.

YoYoCheung

原帖由 YoYoCheungMa 於 08-8-31 21:11 發表
你好利害wow! 你怎知道的!插班生多數成績都好好的!

其实我save 左P1 個name list, 再同今年P2的name list 作比對, 就知道有3位插班生,有一位係外藉人仕。而P1有一位學生退左學, 係响group 2的一位外藉學生。
其實係一家四口子

今早學校好熱鬧呀! 但可惜影唔到相. 距離太遠啦.
其實係一家四口子

校車度你地跟 Ms. Lee傾成點呀? 希望學校幫到手啦...

原帖由 YoYoCheungMa 於 08-8-31 15:52 發表
我會盡早到學校, 應該太約八點一個字到,到學校再打比你啦!
你來來回回要小心d呀!

醒目開學勳章

Hi Idy,
Just want to tell you school bus morning pick up
at 0710 Mon-Thu return at 1618 Fri 1700 later than last year.

Stemphanieshum,

That means yr son also take around an hour everyday.... too long....

原帖由 stephanieshum 於 08-9-1 14:04 發表
Hi Idy,
Just want to tell you school bus morning pick up
at 0710 Mon-Thu return at 1618 Fri 1700 later than last year.

一家四口

多謝晒你個煲呀

idylo

冇呀!! 學校話要跟進後才覆

"崔先生"一定以為我地<死咗>

原帖由 idylo 於 08-9-1 12:31 發表

校車度你地跟 Ms. Lee傾成點呀? 希望學校幫到手啦...

Mon-Wed 3:20-4:05, 有Eng Enrich, Chin Enrich, Maths Enrich 係咩黎呀??
4:05先放學, 冇校車 wow....
‹ 上一主題|下一主題