用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 *雋匯幼兒學校家長 - Part 3*
樓主: waiwaichu2003
go

*雋匯幼兒學校家長 - Part 3* [複製鏈接]

Re: *雋匯幼兒學校家長 - Part 3*

[size=large]Morning All

ocean peak睇你地點安排, 我已經成功批核左假期啦!
可以同你地一齊去wet~

另外下個月學校會全校去"濕地公園", 你地去唔去呀?
我都好有興趣喎. 不過此次活動會係sunday, 我怕會
同d閑雜人一齊迫咋.

Morning AH!!!

Twins,
估唔到你今日會上黎喎!
ocean park - yeah!!!      我都未正式請呀,你記唔記得6月幾多號呀?

"濕地公園" - 去呀,問左仔仔,佢話想去喎,我諗住一家3口子去呀,我諗都唔怕多人既,話晒要買飛先入場,會有人流管制啩!

twins,
今日食藥食"蒙"左tim,你concern既係"閑雜人"嘛,都冇辦法架la,我估學校想就返d家長,唔使特登請平日呱,對我地返office既咪正囉,可以慳返1日annual leave!

waiwaichu2003,

好野, 我仲以為今日會冇人添!
今日我返左公司, 所以咪上o黍talk下囉.

ocean peak係6月7日, 你快d請假啦, 唔好陰我呀

濕地我地都會一家3口去, 今次全校去係唔錯, 起碼有
導遊,又有人包食包車, 真係唔錯!

你咩事病呀? 係咪感冒呀? too bad!

Twins,
oic...但今日返工,有冇ot架? (我係咪好市儈呀!   ) 咁你今日放幾點呀?
ocean peak係6月7日 - 知道la,一間寫假紙law........
唉...前日已開始唔舒服,到尋日朝起身仲周身骨痛,於是決定休息一日,但今日都要照常返工呀! 好在學校今年cancel左個親子整糉啫,如果唔係到時又要派代表喇! :cry:

我今日自己返來係冇ot架, 我公司係5日工, 所以一定冇.
我諗住一陣走12:30到啦.

咁你一陣仲洗唔洗同囝囝返學呀? 你唔舒服就連今日都唔
好返啦, 休息多d嘛!
乜原來今日係親子整糉架, 好在cancel o者, 今日咁既天
都冇mood.

Twins,
咁你咪就快收工law,我仲有半個鐘要捱呀!
see you on Monday la......  

[size=large]午安呀各位!!!

hello! waiwaichu2003,
我今日忙呀, 病咗2個幾星期, 屋企野做少咗好多, 而家要執番好d呀. 你好d未呀? 學校話俾小朋友?龍舟, 唔知係點?

zimba,
好d喇,有心,不過食完d藥好眼瞓 個腦好似郁唔到咁!
係呢....你病左咁耐架la.....而家好番晒未? 呢個五月好似輪住病咁都冇停過,希望呢緊6月個個都健健康康,生生猛猛la!!
?龍舟 - 我都唔知呀,你仔仔今日有冇帶d端午節物件返去分享呀?
濕地旅行 - 你去嗎?

[size=x-large]大家早晨呀))))))

zimba,
你病左兩星期, 而家好晒未呀? 擒日執好屋企未呢?
你會唔會參加濕地公園呀?

休息左幾日精神好o的未呢? 係咪好返晒啦~
我今日會交濕地公園錢呀. 你呢?
我囡囡哩兩日作病, 老師擒日都話佢有running nose &
咳咳, 我今日會帶佢睇醫生.

lioxi & fionkwok,
你地去唔去濕地公園玩呀? 快d上o黍講下啦.

各位午安!

twins,
今日好好多la,thanks,冇再食藥,個人都精伶d!
你囡囡既病唔係好犀利咋? 咁今日有冇返到學呀? 趁呢個端午節假期,好好係屋企休息吓la,黎緊6月個個都冇事架la!!!
我尋日都交左錢la~

fionkwok,
我頭先去過睇,賣貼紙個條街叫做"機利臣街"(近天地圖書隔離地盤個條橫街),希望你今次搵到la!!  :wink:

zimba,
今日點呀? 做完"阿信"之後,就好怏d上黎傾吓計la,miss you呢!!!  

lioxi,
呢幾日都唔見你,係咪條腰仲痛呀?

[size=large]咁多合早晨呀!

端午節去左邊樹玩呀? 我囡囡星期二果日都有返學.
之後果晚同佢see doctor, doctor話佢係傷風引致咳咳,
不過果晚佢食完d藥成晚訓住咳, 都幾嘈下!
好在第日起身鼻水&咳又少左好多喎.

你知唔知學校有兩個小朋友有手足口病呀, 星期二原來
佢地所有人都帶左mask喎!

lioxi,
你囝囝係咪病左呀? 因我囡囡話佢星期二冇返學喎.....

早晨呀!

twins,waiwaichu2003,

有心la,我條腰無事la!!
呢排忙住學車,所以都唔得閒上黎,今個月尾就考路試,所以
學密d!!
我1家3口都會去濕地公園玩呀!!以我所知fionkwok,zimba都會參加!!我諗大部份家長都會去,話晒都係小朋友第一年返學,點都積極d gala!!

上次嶺南之風d相交左比老師la,你今日check下囝囝書包la!!

Twins 寫道:
[size=large]咁多合早晨呀!

lioxi,
你囝囝係咪病左呀? 因我囡囡話佢星期二冇返學喎.....

twins,

唔係呀!佢有返wor...

c班的確有小朋友有手足口病,連早上既升旗典禮都冇c班份呀!!
今朝見到你哥哥,佢話你honey放大假wor,咁你有冇呀??會唔會去旅行呀??

[size=medium]午安la各位~~
端午節你地去左邊度玩呀?
本來我地諗住去郊外玩架,點知一朝早起身就見落大雨,所以都係去左商場行咋,你地知唔知黃埔吉之島大減價呀? d野都幾平吓,有時間可以去睇有冇野啱心水!!!

twins,
囡囡好d未好囉,阿仔唔知係咪尋日去果個商場d冷氣太勁,返到屋企就開始有d鼻水,所以尋晚都比左d收鼻水藥阿仔食,希望可以食1次就好番la!哈哈......
係呀,收通告話全校d人都要帶mask喎,所以我都諗住今日去萬寧買多幾盒masks!

lioxi,
d相真係[size=medium]十萬個唔該晒!!!     
o....原來你學緊車,咁你報左考邊區路試未呀? 我聽同事講沙田好似易d,原因係條路濶d,比較易睇位喎!

你唔好客氣la,舉手之勞啫!

端午節我都冇去邊度玩,只係囝囝成日嗌悶,所以夜晚同佢去左冒險樂園玩左一陣,跟住去m記咋!!
你冇帶衫比囝囝咩???通常知道會去商場,我都會帶多一件衫比囝囝ga....

我報左石籬,原來石籬好難ga,好多斜路,唯有學多幾堂la!!

lioxi,
有帶衫呀,但我老公成日話唔係好凍啫,唔使著la,卒之就....
石籬個邊都幾多大型車行架,出入要小心d,咁你係咪考自動波呀?

Dear all,
想問你地收唔收到[size=large]5月30日既日誌呀???
‹ 上一主題|下一主題