用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!(Part 2) ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!(Part 2) [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!(Part 2)

ADRIANMAMA,

k2我都想俾昕昕番全日, 好過係屋企睇電視咯.

禮禮媽,

昕昕有時記得, 有時唔記得啦, 不過佢都講番學校的嘢俾我聽, 例如邊個冇番學, 邊個俾人罰咁的.

禮禮而家可以自己溜冰未呀?
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!(Part 2)

ball,
唔係,阿仔好鍾意 art heaven,我只係想搵多 d 料,因我想佢大d 時搵間正統 d。我唔知“盧峰”好唔好,但好多人都話教得好好,我以為係麻,對“盧峰”有咩高見請告知。

Jennie,
“盧峰”係觀塘 and 天后有分校。圖書館果個,咩東東?

YY13,
“精靈學堂”係我地以前未返學返果個 playgroup。

Jade,
禮禮好心急,但好大膽,都可以自己行,但卜卜下,好搞野。佢係又一城又要由頭學過,但同佢玩過,所以先放心比佢自己學,但我唔係佢身邊,唔知會點。

Jennie,

係囉, 我見其他班有影下上英文堂或生日會情形, 但幼仁班無嘅!   

Jade/Jennie/ 禮媽,

好呀 ! k2 一齊轉全日啦 !

禮媽,

"盧峰"有什麼出名呀? 怎樣教畫畫? 我囝而家返畫班, 好開心..

唉呀!! 佢會唔會入o黎睇呀?!!真係有怪莫怪小人唔識世界!!!       
ConnieBaby219 寫道:
Jennie

個肥仔肥肥地好cute, 佢papa係崇小教師,
同hailey比較直頭係大人國 VS 小人國  
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

醒目開學勳章

jennie/adrian 媽 > 我地都冇跳呼拉圈同食茶點&圖書館,
我諗係時間夾5arm遮, 重有剪接呢

你地出年轉全日, 咁cissy米冇機會同你地一班囉    :

得意媽>>如果下學期仲有d 咁o既片睇就好啦!!!不過都唔好奢望咁大      

禮媽>>鎖你呀, 原來我mix up o左2個人講o既野, 盧峰係響apm o個樹, 咁你有冇排呀??   

chloe 今晚又講話要帶冷帽同手套, 但今朝比o左條頸巾佢又放埋響學校喎..唔知有冇得返歸呢..連名都無整...   
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

我又報到受唔受我玩呀??(唔受我玩我都會不請自來    )

Dear All

我都考慮出年轉全日的問題, 但又想睇下你地有乜意見, 5知幾時通知老C

辛巴媽咪
請多多指教

醒目開學勳章

辛巴媽咪, 你多多提點我地就真

原來搬左屋 !!

家長會時我問白主任, 可5可以借vcd返屋企睇, 佢帶我遊花園... 話私'引'問題唔可以, 話叫同事upload上site可以睇.... 都好快手... 但私引又掂呢 ??

cissy,
愛班lee兩日都有家長要見校長
poor cissy !!!

辛巴媽咪>.梗係受你玩, 我地有好多未遇到o既問題, 要等你解答呀!!!     

醒目開學勳章

somimi

咁大煲, 又咩事呀 :evil:

connie>>k2轉全日下學期會有通告呀!!

dear all>>若果咁多人陪全日, 咁我又放心玩課外活動啦!! 都有陪遲d 食lunch!!!     

醒目開學勳章

somimi 寫道:
家長會時我問白主任, 可5可以借vcd返屋企睇, 佢帶我遊花園... 話私'引'問題唔可以, 話叫同事upload上site可以睇.... 都好快手... 但私引又掂呢 ??

丫! 令我諗起以前番保護xx協會playgroup 時, 個miss 想影相做宣傳之如此類, 佢比左張咩咩同意書我地家長簽, 心諗c5c 咁凝重呀, 佢話: 做足手績, 經我地同意簽左好d既, 費時拗啦! 我話: 咁又係 :

p.s.純綷有感而發遮!

ConnieBaby219 寫道:

Hailey小姐係年頭出世架~~~但就生得細粒     

阿婆婆好欣賞Hailey小姐夠紮實...健康最重要...   

辛巴媽咪 寫道:
   我又報到受唔受我玩呀??(唔受我玩我都會不請自來    )

咪kum講la,你5來係我地塤失呀...

hehe...你地已知喇,等我仲懶醒報料添 :tongue:

mamamui 寫道:
Thanks,跳跳虎.我地已知道la...

你地有小朋友係藝窩學畫畫,我仔仔之前都係果度學左14個月左右,現在無學喇,一黎搬左去朗豪坊附近冇咁就腳,2黎仔仔又好多野學,所以要放棄 :

跳跳虎 寫道:
hehe...你地已知喇,等我仲懶醒報料添 :tongue:

咪kum講la,你已醒過我好多...有其他家長話完我知都找不到條link...   
係呢,校方係咪不嬲都有kum做gar?日後重有冇機會再影上課片段gar?

辛巴媽咪/跳跳虎:

我聽朋友講, 佢收過一份有好多學校生活相的REPORT. 睇得好開心, 又覺得好珍貴. 我都好想有呀, 唔知係唔係, 係學生都有份? 定只係個別例子呢.

SOMIMI:
會唔會借VCD, 你可以COPY, 而POST上網我地就D/L唔到的分別呢?
‹ 上一主題|下一主題