用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村學校(幼稚園)
樓主: 陌路人
go

又一村學校(幼稚園) [複製鏈接]

Re: 又一村學校(幼稚園)

ALL MAMI
聽見O甘多mami讚又一村我真係好安心,我仔仔06年讀又一村k1。記得嗰日面試D老師同嬸嬸真係好nice, 比我感覺好舒服。我仔仔而家仲係用尿片,如果k1仲未介到片o甘點算呀?
HI ! 我叫MATTSON 仔,

我booboo都係明天面試,有D緊張添,我好希望仔仔可以入到又一村學校,這是我的首選。

potatoo,
我個囝都係未介片,不過佢會係12月返pre-nursery,我估到時學校會幫下佢,應該唔會K1都帶住條片返學呀!hahaha~~

siubooboo,
希望你明日成功被取錄!

hi boo... don't worry..... those teachers are very nice..they won't give you or your child any pressure.....
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

So happy that my daughter has been accepted by 又一村學校.  I really like this school very much and highly recommend it to all baby.  

siubooboo, I believe your baby must successful on tomorrow's interview.  Hope to be your classmate.

Pochu

Pochu
       我同booboo雖然好鍾意呢間學校,但原來今日喺有人second interview 架,佢喺我前面,日本人黎既,原來佢地又喺好鍾意又一村學校,不過上次未取錄,寫信要求今日再見一次,我而家真喺好担心取錄情况!希望收到好消息啦

ivybibi
我個傻豬要出年一月先可讀pre-nursery,希望喺入學之前可介到片。你的小寶貝係咪已經決定去又一村?讀上午、下午定全日呀?我揀上午班。

siubooboo
請放心,等你的好消息

siubooboo,
我個女都係今日interview ah,in 12:00pm,你呢?
原來有人second interview 架?!我見其他媽咪都話又一村學校唔難入,咁閉la...我個女雖然老師叫佢做嘅都做到8成,但佢一粒聲都冇出ah!!!叻得佢a...

potatoo,
其實我依家決定左我個大少讀又一村幼稚園,因為我只係得返佢讀pre-nursey果間學校做後備,無報其他學校lu!又一村佢收左我個囝上午班,如果下午班我會放棄,全日班我又唔想,因為平日有工人湊開佢。

MATTSON仔張大頭相好有型呀!而且佢仲要係超細囝,都識得講咁多野好叻呀!

shubi,
我係度到見到有人話又一村唔收佢,不過放心!我個囝一向都唔出聲講野,當日interview時佢只係定定地坐係度做晒老師要求的野,一句野都無講過都收左佢!所以你可以放心!

我個仔interview都係一粒聲都冇出過............老師叫佢做乜都唔做,激死!!!!但結果都收左佢,其實呢間學校好唔好,有冇人比意見啊??

llww929pc,
其實間學校好唔好真係好睇你的要求,睇下你要求的咩?你可以去其他學校睇下作個比較睇下邊間符合你的要求就係好的學校。
講真,係果度讀的一定話間學校好!正如我擇呢間學校我都係佢合乎我要求,所以我都會話佢好架!好難比到的咩意見你wor!

唔該哂你喎,但我係因為見過介紹知道間學校好大及有網上視像,所以去面試,但佢的教學方法及程度我都唔係好清楚可否告知??

llww929pc,
hehehe~~我原本同你一樣係咁原因去攞表!
你去呢度睇下幫唔幫到你?
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=423247&forum=6#6913678

多謝大家幫我打支強心針   
話時話我老公留意到除左interview之外,係interview room出面啲老師(有揸住塊記事板)都好似有份俾分喎,佢話由小朋友入去in到finish落樓梯嘅表現都會記錄在案咁,會唔會真係咁所以你以為係interview時表現唔好,但離開時有禮貌,因為咁所以收咗呢?!

我個仔interview都係一粒聲都冇出過............老師叫佢做乜都唔做,激死!!!!但結果都收左佢,其實呢間學校好唔好,有冇人比意見啊??

除咗我估個原因之外,你個仔更係好可愛嘞

ivybibi
其實而家個傻豬剩係識講(媽、巴'*巴士*、蕉、波、地鐵、爸、奶奶*milk*、bye)其他乜得唔識講。我都仲會in埋其他幼稚園,不過只係參與吓,等傻豬可以見識吓。

shubi
你個寶貝做到8成已經好好,我個傻豬只係完成到3項,跟住就走咗去玩computer&拍鋼琴,都收咗,所以我諗你個寶貝應該冇問題,比D信心啦   

shubi
         我都覺得係好似你咁講,佢地唔只俾入面既分,出面都俾緊分,所以入面答幾多唔一定係全部分,我反而安樂D,因為我表現比siubooboo好。

potatoo,
wah~~你個囝講野唔少lu!我果個仍然係沉默是金!hahaha~~

siubooboo

恭喜!   

ok 咗 lar!多謝大家   
‹ 上一主題|下一主題