用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91校網選校
樓主: chrisg
go

91校網選校 [複製鏈接]

我都煩惱緊,甲一乙一會擺培基,乙二三未知點放好,有冇邊間二線放乙二比較穩陣?謝謝

醒目開學勳章 貢獻勳章

喇叭茶 發表於 22-1-17 18:57
據你上面咁講,你朋友仔仔只係輕微自閉,即是一切正常,只係有多多少少固執、自我中心、唔太受教、容易激 ...
但如果俾嘅報告,傷殘證俾學校同老師睇,都只係覺得唔聽話,而唔係因應情況作出相應互動,咁呢d係咩老師、咩學校? 要交報告嚟做咩?
其實你講嘅情況似我仔多過佢仔,佢仔乖好多,只係老師唔識說話技巧...
恐龍家

小曳人 發表於 22-1-18 07:55
但如果俾嘅報告,傷殘證俾學校同老師睇,都只係覺得唔聽話,而唔係因應情況作出相應互動,咁呢d係咩老師、 ...

即是話你朋友已經俾咗個報告學校?係政府醫院做嘅報告?係嘅話,官津校係唔敢隨便ignore㗎喎

想問問大家邊幾間二線放乙二比較穩陣?

noobie 發表於 22-1-18 17:47
想問問大家邊幾間二線放乙二比較穩陣?

91網係天地網,good luck

唔中乙一,通常都中寶,因為有好多人會將二線放乙一。當你選熱門唔中,二線已經收滿人。

piglover 發表於 22-1-18 19:28
91網係天地網,good luck

唔中乙一,通常都中寶,因為有好多人會將 ...

唔該哂呀,我剛搬黎唔太清楚,唉,我都明競爭大,但都想睇吓有冇啲二線尾嘅學校等我可以放喺乙二,謝謝

noobie 發表於 22-1-18 20:29
唔該哂呀,我剛搬黎唔太清楚,唉,我都明競爭大,但都想睇吓有冇啲二線尾嘅學校等我可以放喺乙二,謝謝
...

對比大抽獎與小一學額顯示
梁小/沙主/沙崇/田小 比例上較多位

2022年
學校 統一/學額 | 自行
91網本區 940/1,975(47.6%) | 989
一呂 33/120(27.5%) | 60
沙呂 55/150(36.7%) | 75
培基 45/120(37.5%) | 60
一胡 38/120(31.7%) | 60

梁鉅鏐 57/125(45.6%) | 63
蕭漢森 34/100(34%) | 50
沙主 58/120(48.3%) | 60
朱正賢 48/120(40%) | 60

沙胡 33/100(33%) | 50
沙循 15/100(15%) | 50
沙崇 43/100(43%) | 50
田家炳 48/100(48%) | 50
蔡榮星 60/150(40%) | 75

慈航 72/100(72%) | 50
聖華 106/125(84.8%) | 63
禾輋信義 77/100(77%) | 50
黃耀南 118/125(94.4%) | 63

88網借位 98
白普理 7 王賜豪 6 美林 15
張煊昌 9 冼次雲 12 張煌偉 9 禧恩 40

89網借位 100
馬禧 3
馬聖 5 泰伯 31 純陽 31 馬鞍山信義 30

總數: 940+98+100=1,138

2022年度統一派位各小一學校網選校名冊
https://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/primary-1-admission/POA2022_CA_Booklet.pdf

Poyau 發表於 22-1-18 21:10
對比大抽獎與小一學額顯示
梁小/沙主/沙崇/田小 比例上較多位

謝謝你
‹ 上一主題|下一主題