用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LH 青衣分校2nd In 日子統計一問
樓主: ggyan
go

LH 青衣分校2nd In 日子統計一問 [複製鏈接]

引用:校長話傾計唔計分,計第一輪分? +

原帖由 ggyan 於 15-12-08 發表
校長話傾計唔計分,計第一輪分?
校長真係咁講!佢仲話我囡表現好,所以安排第二次面談傾下計了解下咋。

引用:Quote:原帖由+ggyan+於+15-12-08+發表校長

原帖由 ming1i823 於 15-12-08 發表
校長真係咁講!佢仲話我囡表現好,所以安排第二次面談傾下計了解下咋。

...
你係邊日interview?

引用:Quote:原帖由+ming1i823+於+15-12-08+發表

原帖由 ggyan 於 15-12-09 發表
你係邊日interview?
我in凱帆,7/11 下午

引用:似乎今年既2nd+in,唔再係好大機會會有offe

原帖由 kenyuenkc 於 15-12-08 發表
似乎今年既2nd in,唔再係好大機會會有offer~ 反而可能係,另一老師或者副校親自挑選既2nd in....

...
係law,上年PN校長每個family起碼見15分鐘,同埋家長只需要見校長,另一老師同小朋友玩玩具。

回覆:LH 青衣分校2nd In 日子統計一問

LH對小朋友嘅評估真係好好好⋯⋯全面、認真!
若真的被選中,孩子的實力實在不容小覷!

我地in 康城果間, 我問問題果陣見校長有寫野

引用:Quote:原帖由+kenyuenkc+於+15-12-08+發表

原帖由 konew720 於 15-12-09 發表
係law,上年PN校長每個family起碼見15分鐘,同埋家長只需要見校長,另一老師同小朋友玩玩具。

...
我唔知係咪見得晏,我囡無老師陪佢玩玩具⋯自己玩

回覆 JLO630 的帖子

只叫家長問問題, 是否青衣校?

回覆 Edmondma 的帖子

Yes

回覆 JLO630 的帖子

1ST IN 考得咁全面, 似乎2ND 都唔係睇小朋友表現.  2ND IN 睇家長多..但如果係叫家長問問題, 咪有點似1ST IN 第三部分見校長問問題咁....

我覺得second in都係評估小朋友等候時間玩玩具表現, 見老師不斷評分。校長只係問家長有乜問題,問完就講學校理念跟住就話走得,佢講既既時候都都咳咗兩聲話廿講咗成朝 見校長都好辛苦

一個鐘見十個家長 計得到一日都超碼八十個小朋友啦 見三至四日 二百幾三百個 競爭好大

我係in青衣

回覆 Momocheng 的帖子

IN 200-300, 選60個左右, 平均5-6個選一個, 競爭真係好大呀

回覆:Edmondma 的帖子

咁如果沒有2nd interview 是否完全無機會?我們沒有sibling 在該校讀

引用:我地in+紅磡校,+校長問我地已經讀緊n班,+點

原帖由 KKLmama 於 15-12-09 發表
我地in 紅磡校, 校長問我地已經讀緊n班, 點解仲轉? 問我地最欣賞小朋友咩? 平時會同佢做咩? 教小朋友時有咩 ...
Similar to the PN 2nd in questions last year.

回覆:LH 青衣分校2nd In 日子統計一問

競爭好大!大家真係要平常心啦!

引用:我覺得second+in都係評估小朋友等候時間玩

原帖由 Momocheng 於 15-12-09 發表
我覺得second in都係評估小朋友等候時間玩玩具表現, 見老師不斷評分。校長只係問家長有乜問題,問完就講學 ...
如果真係剩計遊戲房等候時就好!老師問佢睇書定玩玩具,佢答左睇書,用左15分鐘睇左4本書,再用5分鐘睇下課室內既佈置

引用:其實7/12有冇?唔係好覺青衣有人話七號in +

原帖由 ggyan 於 15-12-08 發表
其實7/12有冇?唔係好覺青衣有人話七號in
同問

引用:回覆+konew720+的帖子 紅磡定青衣?

原帖由 KKLmama 於 15-12-09 發表
回覆 konew720 的帖子

紅磡定青衣?
紅磡

‹ 上一主題|下一主題