用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 st.cat同維多利亞你地點選
樓主: 思德寶貝
go

st.cat同維多利亞你地點選 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+Ballack2012+於+15-05-13+發

原帖由 nic_bb 於 15-05-13 發表
請問妳是用家嗎?我第一次聽SC好谷……
我都孤陋寡聞,第一次聽!係咪想人放位!

回覆:st.cat同維多利亞你地點選

樓主小朋友好叻喎,有咁多一流名幼收,大路選SC, 唔好介意我咁講,你最好打電話去學校搵一搵個普通話老師傾下計,了解下學校老師普通話的學歷,因為其實有時發音未必合你心水,因為如果現在你有其他offer仲可以轉陣,事實上有啲唔係母語是普通話老師,可能你聽落好奇怪,而且你都著重,免日後後悔。理性討論,不喜勿插

SC n class冇普通話的...既然你咁concern 老師d普通話口音, 不妨去學校了解多d, 費事讀咗又不滿意喇...你小朋友咁叻, 起碼幾個名幼offer, 快d決定之後放位, 唔好hold住幾個offer, 好多小朋友等緊ga..target international school 就vic, target local 就SC同你比咗錢果間LH

L+H    發表於 15-5-13 17:59

回覆 mikiwu 的帖子

多謝你地意見,其實我女一般般,運氣好而已,除左lh,都係waiting,所以能收到都多謝天父保佑。亦都希望大家小朋友都可以入到心儀學校

其實我好怪獸的同果度好多老師傾左解,感覺非常好,唔敢表達意見了,驚又俾人鬧。。。。哈哈,講笑而已,多謝大家

引用:回覆+mikiwu+的帖子 多謝你地意見,其實我

原帖由 思德寶貝 於 15-05-13 發表
回覆 mikiwu 的帖子

多謝你地意見,其實我女一般般,運氣好而已,除左lh,都係waiting,所以能收到都多謝 ...
你小朋友已經好叻,兩間call waiting都有你份!其實每間幼稚園都有所長,當然亦有不盡人意之處。最緊要係你target咩小學,同埋你係咪真係buy學校的教育理念,是否放心將小朋友交俾哩間學校

引用:Quote:原帖由+思德寶貝+於+15-05-13+發表回

原帖由 oneone_wan 於 15-05-13 發表
你小朋友已經好叻,兩間call waiting都有你份!其實每間幼稚園都有所長,當然亦有不盡人意之處。最緊要係你 ...
SC N班都未call waiting! 何解樓主會有sc call waiting offer 呢?!

引用:Quote:原帖由+oneone_wan+於+15-05-13+發表

SC N班都未call waiting! 何解樓主會有sc call waiting offer 呢?!
樓主好明顯話係LH 出咗offer 後先收到st cat 同Victoria offer⋯原來被樓主耍了

引用:Quote:原帖由+oneone_wan+於+15-05-13+發表

貢獻勳章

引用:請問LH幾時比second+deposit,+我等緊康城再

哈?唔通我get錯咗?我以為樓主一早有LH offer,依家收到兩間waiting,所以同大家討論下

乜St. Cat call 咗waiting喇咩?

For the three offers, I would prefer St. Cat or LH.

其實樓主可以講清楚有什麼offer在手嗎?
LH + St. cat + Vic?
St. cat and Vic 也是call waitng?
無謂令大家覺得疑惑

Agree

引用:Quote:原帖由+happyjellybb+於+15-05-13+發

原帖由 markey 於 15-05-13 發表
7月直接過數學費。
5月已收書簿費
請問要7月幾號過數給學校?我等緊 call waiting...

貢獻勳章

引用:Quote:AW_bb+發表於+15-5-14+14:06+請問要7

原帖由 markey 於 15-05-14 發表
好似7月2日自動轉帳
Thanks

回覆:josephine1979 的帖子

St cat

‹ 上一主題|下一主題