用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請教11網咁填會唔會害咗個仔?
樓主: Haylie媽媽
go

請教11網咁填會唔會害咗個仔? [複製鏈接]

回覆:請教11網咁填會唔會害咗個仔?

李陞只剩28個位,請教除李陞、聖嘉祿放乙二三,仲有無其他可考慮(唔計新會、潮商、天總的話)

英一受歡迎過李陛,聖嘉祿,未必係好選擇。

舊年聖嘉祿擺後啲都入到係因為大抽獎時已決定要加一班,位突然多左,但今年未決定係咪佢再加。個人認為李陛比聖嘉祿會好少少,除左校舍,不過,都唔差好遠。乙二擺李陛或者聖嘉祿都可以,呂小就唔好搞。不過,樓主應該乙一搞掂,大部份人都放熱門係乙一。

回覆:w_y 的帖子

同意!哈哈!
個個咁擺,放李陞第二都唔安全

抽獎的事真是講運氣,好似六合彩句台詞一樣「祝大家好運」

引用:同意!哈哈! 個個咁擺,放李陞第二都唔安

原帖由 Mommy-Maggie 於 15-01-28 發表
同意!哈哈!
個個咁擺,放李陞第二都唔安全
好同意!所以先想問問大家乙二三除李陞、聖嘉祿仲可以放乜。個個都咁放就大家都好危險

引用:+本帖最後由+nkf+於+15-1-28+21:05+編輯+\

原帖由 nkf 於 15-01-28 發表

舊年聖嘉祿擺後啲都入到係因為大抽獎時已決定要加一班,位突然多 ...
成你貴言啦但大抽獎真係好睇運氣,唔中乙一都中乙二三,咁都死得咁心

乙二無一間係穩陣,大家捉心理,鬥運氣好。祝大家好運。

引用:Quote:原帖由+Mommy-Maggie+於+15-01-28+發

原帖由 Haylie媽媽 於 15-01-28 發表
好同意!所以先想問問大家乙二三除李陞、聖嘉祿仲可以放乜。個個都咁放就大家都好危險

...
但男仔好多人會選聖彼得、般小呢d大熱,英二算係次熱,所以無backup放英二係明智之舉,都應該好穩陣,吾好甘擔心!祝你成功!

Thx!!

引用:雖然個問題好stupid:選咗英二做首志願,咁

原帖由 Haylie媽媽 於 15-01-28 發表
雖然個問題好stupid:選咗英二做首志願,咁聖彼得、般小、基恩、2間聖安多尼可以放去邊?定唔填?
我個係仔 ...
一定要填滿,如果唔係有機會派去第二區

daigau 發表於 15-1-28 23:00
一定要填滿,如果唔係有機會派去第二區
其實你識唔識嫁?

除非你係2月1日之後先同教育局話要參加抽獎/改地址, 否則只要該網學位足夠(唔駛同隔離網借位), 差極都只會派番同網寶校.

唔好成日將D未將証實既野當真

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

Hkpapa852, 你行俠仗義,果然是我偶像

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:daigau+發表於+15-1-28+23:00+一定要

原帖由 hkpapa852 於 15-01-29 發表
其實你識唔識嫁?

除非你係2月1日之後先同教育局話要參加抽獎/改地址, 否則只要該網學位足夠(唔駛同隔離網 ...
FB有人咁教嘛

Charlotte_mom 發表於 15-1-29 13:18
FB有人咁教嘛
所以蜥蜴仔整死FB, 其實係做緊好事.

遲D個堆專家應該會係Wechat, QQ, Twitter都出埋
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

填滿份表。。。連男生都要填女校

Mommy-Maggie 發表於 15-1-29 16:15
填滿份表。。。連男生都要填女校
其實我成日諗, 如果男生填咗女校, 或者有人多手填埋隔離網D學校落去, 張form會點處理?

照抽, 唔啱就Skip咗個嗰choice? 定係未抽就將份Form作廢?

如果係後者, 咁係大鑊了! 一定只留番間寶校俾你.

所以, 唔好為填而填, 隨累死自己!

你個安排,英二第一都好大機會,加上呂記第二有9成機會!

引用:你個安排,英二第一都好大機會,加上呂記第

原帖由 loklokhui 於 15-01-29 發表
你個安排,英二第一都好大機會,加上呂記第二有9成機會!
當真。。。。?呂小第二有9成?成日有人話呂小都好熱,原因是小班,加上聖彼得下午校長上任,前途充滿希望。

呂小第二好似唔多穩陣, 李陞放乙二, 聖嘉祿放乙三應該最穩陣... 個人意見
‹ 上一主題|下一主題