用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 油塘 MILLS INTERNATIONAL PRESCHOOL
樓主: sadaco
go

油塘 MILLS INTERNATIONAL PRESCHOOL [複製鏈接]

引用:琴日終於收到acceptance+letter,+插班一月p

原帖由 JaydenMum 於 14-07-10 發表
琴日終於收到acceptance letter, 插班一月pn,問過 簽左封信後要比registeration fee $970留位,請問大家會 ...
請問呢間每月幾$學費?多雜費嗎?

回覆:amylck 的帖子

你係唔係今年返pn定k1呀?我返下午pn呀!

回覆:apple_love 的帖子

$6000/月,今日交左,之前問過除校服外無共他費用,佢地話一般無其他費用,之後有無未知wor。

回覆:油塘 MILLS INTERNATIONAL PRESCHOOL

佢地playgroup 好嗎?我想搵英文playgroup

回覆:油塘 MILLS INTERNATIONAL PRESCHOOL

想問各位地鐵站行去學校是否很遠呢?

學校著重紀律嗎,定會跟國際學校般喜歡小朋友探索型,自己發掘問題呢?因為將來會入傳統小學的?

你地住在附近嗎?我見校車吾到我度,而且吾平。。。。

回覆:超班BB 的帖子

由地鉄行去唔係好遠,地鉄出嚟就係大本型,串過大本型再經過一個公園就到。

回覆:超班BB 的帖子

我理解係跟國際學校,接唔接到傳統學校我唔係好清楚,不過之前問過學校,因為上年未有k3班所以無升小排位資料,依家返緊pg見囝玩得都ok,同校舍又新同又大,及近屋企所以都選擇左佢地讀pn

回覆:Handsomewoman 的帖子

你住邊呀?我見都有共他小朋友搭地鉄過嚟玩pg。

回覆 amylck 的帖子

請問PN 學費幾錢呀?
之前我都好想報依間....
我怕依間係好INTERNATIONAL , 之後升小係咪都要揀番d國際學校呢?

引用:回覆+amylck+的帖子 請問PN+學費幾錢呀?+

原帖由 LeeTszKi 於 14-07-23 發表
回覆 amylck 的帖子

請問PN 學費幾錢呀?
其實我都係擔心同一樣問題!

pn每月$6000x11月
k好似每月$6000x10月
問左除校服外無其他費用,其實同其他私校相差1仟多d,加上我唔洗搭校車,相對就差唔多。

問左除校服外無其他費用,其實同其他私校相差1仟多d,加上我唔洗搭校車,相對就差唔多。

其實我都有驚接唔到local小學,不過諗住佢地語境好(全英普),都想小朋友試吓得唔得,反正就算讀happy school學術唔高,到時上到小一都要重新再谷,d到起碼環境好同地方大,咁可以比到小朋友多d地方玩。
純粹自己意見

引用:其實我都有驚接唔到local小學,不過諗住佢

原帖由 ppcandybb 於 14-07-23 發表
其實我都有驚接唔到local小學,不過諗住佢地語境好(全英普),都想小朋友試吓得唔得,反正就算讀happy sch ...
你小朋友幾月B呀?同埋你am 定 PM 呀?

其實我都有驚接唔到local小學,不過諗住佢地語境好(全英普),都想小朋友試吓得唔得,反正就算讀happy sch ...
我又不太覺得學校係happy school 喎

我又不太覺得學校係happy school 喎

引用:由地鉄行去唔係好遠,地鉄出嚟就係大本型,

由地鉄行去唔係好遠,地鉄出嚟就係大本型,串過大本型再經過一個公園就到。

...
帶住歲幾小朋友,日晒雨淋沖有時要抱,都幾辛苦。。。

引用:pn每月$6000x11月 k好似每月$6000x10月 問

問左除校服外無其他費用,其實同其他私校相差1仟多d,加上我唔洗搭 ...
我都咁諗。如果冇接送問題我都想讀呀。

‹ 上一主題|下一主題