用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 油塘 MILLS INTERNATIONAL PRESCHOOL
go

油塘 MILLS INTERNATIONAL PRESCHOOL [複製鏈接]

有冇人報左油塘 MILLS INTERNATIONAL PRESCHOOL 的 PN  呀? 我想報 2015/2016 年, 問過佢地話小朋友一到 13 MONTHS 就會安排INTERVIEW, 請問報左既媽媽會IN D 咩架? 因為 BB 得13個月, 其實識既野唔多。
   3    0    0    0

回覆:sadaco 的帖子

昨天剛剛in完收左,我個26月今年返pn,去到係大堂遊戲區面試,開始時校長問有關小朋友簡單資料及屋企狀況,跟住叫小朋友去玩,跟住問我一d小朋友喜好等等,跟住問小朋友顏色,數123,大小長短,不過個仔掛住第二d玩具淨係答左大小長短,成個過程校長都好友善,整體對Mills感覺良好,環境好,地方大,所有老師及姨姨都友善,係等校長面試時(因我早到)經過d老師都會同囝囝say hi,所以我個仔就算面試,我覺得佢當左返playgroup咁係到玩
可能仲係新校未有太多人知啦,所以未有咁多人爭,不過本人就非常喜歡,因為我個仔每次去都好開心嫁,校長仲講my去到5歲先有功課我仲覺得開心呀

回覆 ppcandybb 的帖子

我都交左 APPLICATION FORM 喇, 我仔而家11 個月, 仲有兩個月就13個月要IN 喇... 請問INTERVIEW 係全英文嗎? 我地暫時都係用中文佢溝通, 怕到時佢唔知老師問咩唔識比反應.......

請問學校喺邊度?

引用:昨天剛剛in完收左,我個26月今年返pn,去到

原帖由 ppcandybb 於 14-06-27 發表
Your interview is for 2014/15 PN? They've gotten their license already?

引用:昨天剛剛in完收左,我個26月今年返pn,去到

原帖由 ppcandybb 於 14-06-27 發表
Your interview is for 2014/15 PN? They've gotten their license already?

我地係屋企都係全廣東話人,平時淨係教仔簡單生字交通工具,數字,日常用品,動物……,加上我自己英文都唔太好,面試時我都有講比校長知我個英文水平唔高,佢非常友善話比我知唔緊要,佢問時我有同仔講校長要佢做咩,不過佢好忙係到玩其他玩具囉。
我報之前都有擔心,所以有問過如果小朋友係學校全英文返到屋企佢會唔會唔適應同話唔到學校生活比我地知,及老師會否反應唔到小朋友係學校程況,佢地都話唔會,小朋友適應能力比我地強,我又有問d媽咪朋友,佢地都話唔洗驚,所以之後返左兩堂佢地既playgroup,仔玩得好開心(可惜個課程完左無得返,如果要返就要返上午,我地返唔到)。
唔好意思咁長氣,因為真係覺得佢地比我既感覺好有愛心及佢地既方針係比小朋友自己發展,學校環境我都好鍾意,係我想搵既學校。

回覆:adelk 的帖子

佢地話有啦,其實佢地am滿左,我都係得pm,照計都有一定既數量家長報左,應該無問題。

係呀!2014/2015

回覆:皇子媽媽 的帖子

油塘

回覆:皇子媽媽 的帖子

油塘嘉賢居,好似係草原街。

引用:佢地話有啦,其實佢地am滿左,我都係得pm,

原帖由 ppcandybb 於 14-06-28 發表
佢地話有啦,其實佢地am滿左,我都係得pm,照計都有一定既數量家長報左,應該無問題。

...
Hmm.. That's strange. We have am offer. But I was told that they have not gotten their license for PN back in May when I called the school to check..

係咩,但係我打電話去查詢時(6月頭左右,唔係好記得)佢地話8月開學無問題,唔通我悟錯意,等我再問清楚先。

This is what I've encountered.. Just for sharing..
http://www.edu-kingdom.com/forum ... p;extra=&page=1
To date, I've not receive any updates from them with regards to this. I have not make any payments except for the school uniforms. (According to them, they can't ask for 留位費 because it is illegal to do so without the PN license. Suggest you double check again..

我上星期問過, 佢話教署已做左FINAL INSPECTION, 基本上冇問題, 只係等緊封正式的 LETTER.

係wow,我今日都打去問佢地都係咁覆,我又睇返封信,佢地都係話收我個仔讀pn班wow

回覆:油塘 MILLS INTERNATIONAL PRESCHOOL

琴日終於收到acceptance letter, 插班一月pn,問過 簽左封信後要比registeration fee $970留位,請問大家會讀嗎?由於我仔是插班,只有offer PM class

回覆:JaydenMum 的帖子

12/8 開學 pm 依家返緊playgroup

回覆:JaydenMum 的帖子

點解無通知我地要比留位費既,淨係買左校服。

我今日問過,佢地有牌WOR
一場虛驚
‹ 上一主題|下一主題