用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價am vs 聖保羅堂pm
樓主: Happy+Smartbaby
go

創價am vs 聖保羅堂pm [複製鏈接]

ludamom 發表於 13-12-9 12:16
點解羨慕? 你唔係有呢兩間加又一村咩?

聖保羅堂waiting、創價仲等緊信, 只有又一村和藍靈留了位。如聖保羅堂或創價有好消息, 我會即放又一村和藍靈給有需要人士

創價下午班收了! 好開心! 感謝主。會盡快放番又一村和藍靈出黎

lauwingtai 發表於 13-12-9 15:55
創價下午班收了! 好開心! 感謝主。會盡快放番又一村和藍靈出黎

好羨慕呀...我晏D先返到屋企再CHECK下信箱....睇下會否收到創價REPLY....................都係灰定既多....請問你藍靈係PM定AM?

ffbabe 發表於 13-12-9 18:11
好羨慕呀...我晏D先返到屋企再CHECK下信箱....睇下會否收到創價REPLY....................都係灰定既多... ...
因我和太太工作關係, 幫小女全報下午

引用:Quote:ffbabe+發表於+13-12-9+18:11+好羨慕

原帖由 lauwingtai 於 13-12-09 發表
因我和太太工作關係, 幫小女全報下午
恭喜哂!如果SPC有offer你會點決擇?
欣賞創價的教學理念同英文時間多D,但SPC小一派位好出色。
創價website 好似無小一資料

Happy+Smartbaby 發表於 13-12-9 18:48
恭喜哂!如果SPC有offer你會點決擇?
欣賞創價的教學理念同英文時間多D,但SPC小一派位好出色。
創價websit ...
其實我兩公婆心中創價第一, 因小女非常慢熱, 溝通自信不足, 而家讀緊迦南N班, 老師也束手無策。而創價有混級課堂, 較多機會與其他小朋友接觸, 我相信會幫到小女。
自己覺得小一派位好講際遇, St. Cat有時都未必派得好, 村校有時又未必派得差, 主自有安排。

引用:Quote:Happy+Smartbaby+發表於+13-12-9+18:

原帖由 lauwingtai 於 13-12-09 發表
其實我兩公婆心中創價第一, 因小女非常慢熱, 溝通自信不足, 而家讀緊迦南N班, 老師也束手無策。而創價有混 ...
好同意你的觀點!仔仔都係比較怕醜內向,所以當初有英普收N班都寧願俾佢讀小班教學的村校。我都相信創價人為本的教學理念可以令佢建立自信。不過老公鍾意SPC,因為過兩年會搬去北角住,怕創價係港島唔出名,影響小一。

‹ 上一主題|下一主題