用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 如果有啟思am,think pm, 靈糧pm offer
樓主: LHSmama
go

如果有啟思am,think pm, 靈糧pm offer [複製鏈接]

其實THINK同啟思冇得比, 行兩條完全唔同路線啊. 到K1一間有學卷, 一間冇, 價錢天同地. 我反而覺得如果要比藍田THINK既價錢, 點解唔直接去九龍塘D名校呢? 所以我反而冇報THINK, 覺得物非所值.

BTW, THINK 旁邊黎緊好大機會會起酒店, 不過未知時間表. 如果CONFIRM起, 恐怕到時附近又嘈又沙塵滾滾

回覆:mawingyinhk 的帖子

靈糧知唔知n班有無校車?好多人話靈糧好,同見佢幼稚園既排名都排第17名,不過好遠mtr

回覆:如果有啟思am,think pm, 靈糧pm offer

啟思同靈糧都係happy school,如你重學術,一定係think,相反,如你想小朋友過happy既幼稚園生活及小朋友自信心多d,就揀啟思靈糧堂

以學費計,think既學費夠你讀啟思/靈糧堂加補習仲要有找,睇你覺得值唔值,而家長亦要考慮既係讀think唔等於唔駛補習,(就算讀st. cat.,我都見有家長安排小朋友補中文),小朋友需唔需要補習全是家長覺得佢需唔需要補,補幾多,補d乜,自己諗清楚想小朋友點先決定揀邊間la

我本人覺得think 唔值所以冇報think,而有報啟思&靈糧堂

引用:啟思同靈糧都係happy+school,如你重學術,

原帖由 vincentchun 於 13-11-19 發表
啟思同靈糧都係happy school,如你重學術,一定係think,相反,如你想小朋友過happy既幼稚園生活及小朋友自信 ...
但其實lam tin think唔係特別貴呀。tko翠茵綠茵德宝都係咁上下呀。

回覆:vincentchun 的帖子

咁靈糧定啟思好的?

回覆:蝦米爸媽 的帖子

我兩間都有去in,個人覺得校舍同老師都係啟思好d

引用:我兩間都有去in,個人覺得校舍同老師都係啟

原帖由 vincentchun 於 13-11-19 發表
我兩間都有去in,個人覺得校舍同老師都係啟思好d
我都係兩間去in.
覺得啟思地點方便好多,但老師靈糧較有愛心

回覆:babyhk 的帖子

我都兩間有面試,地點就啟思好,愛心就靈糧

如果係九龍塘啟思和藍田Think,你們會點揀呢?學費差不多,一樣無學卷,一樣pm offer!

引用:你會點揀?

原帖由 LHSmama 於 13-11-17 發表
你會點揀?
我會揀am
我自己覺得幼兒早睡早起好重要!
我八月BB每晚九點訓,如果返下午班,回家午睡了,可能要夜D訓!
好彩有啟思am ja!!

我都諗緊藍田迦南收pm點算
不過應該會揀am offer!
因為好難得BB習慣早訓
等BB訓左,我仲可以有私人時間!
BB訓得好,先長肉,先聰明D
學術上,K先再train up

mawingyinhk 發表於 13-11-19 01:28
BTW, THINK 旁邊黎緊好大機會會起酒店, 不過未知時間表. 如果CONFIRM起, 恐怕到時附近又嘈又沙塵滾滾 ...
請問你係講KLN TONG THINK 好大機會會起酒店嗎? 謝

回覆:Dior8 的帖子

排次序會係邊間好的?

回覆:如果有啟思am,think pm, 靈糧pm offer

Think>靈糧>啟思for me

回覆:Dior8 的帖子

藍田think

引用:我朋友囡囡當初都係揀左think+pm,+今年開左

原帖由 c_heidi 於 13-11-18 發表
我朋友囡囡當初都係揀左think pm, 今年開左學幾日老師就話有位轉去am, 依家讀梗am班喇

...
咁好彩

引用:Quote:原帖由+LHSmama+於+13-11-17+發表你

原帖由 Joball 於 13-11-19 發表
我會揀am
我自己覺得幼兒早睡早起好重要!
我八月BB每晚九點訓,如果返下午班,回家午睡了,可能要夜D訓!
Yes. Agree. 難得bb習慣早瞓, 想佢讀am 較好

引用:Think>靈糧>啟思for+me +

原帖由 Cajes 於 13-11-19 發表
Think>靈糧>啟思for me

回覆:honey6334 的帖子

我只報左靈糧,同啟思,啟思收左,等埋靈糧十二月尾先知,如果都收,都諗緊要邊間。因啟思位置好,但靈糧見面試個陣,老師好好,同聽好似老師對學生比例係1:7,但啟思係1:12,不過靈糧都好難入

引用:我只報左靈糧,同啟思,啟思收左,等埋靈糧

原帖由 蝦米爸媽 於 13-11-20 發表
我只報左靈糧,同啟思,啟思收左,等埋靈糧十二月尾先知,如果都收,都諗緊要邊間。因啟思位置好,但靈糧見 ...
e、我地情況一樣啊

‹ 上一主題|下一主題