用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今天in完聖嘉勒小學幼稚園
樓主: bigbbyoyo
go

今天in完聖嘉勒小學幼稚園 [複製鏈接]

回復 mimi1102 的帖子

你係9號定係16號INTERVIEW? 我16號INTERVIEW 但無BLUEBERRY.  好深啊.  

catcle 發表於 13-11-18 12:06

你係9號定係16號INTERVIEW? 我16號INTERVIEW 但無BLUEBERRY.  好深啊.   ...
16號呀~
好深你指邊樣?  如果平時有比佢食開藍梅的, 我諗都識答, 不過我地未食過呀~

回覆:今天in完聖嘉勒小學幼稚園

老師冇問我想am / pm。咁即係冇乜機會⋯

mimi1102 發表於 13-11-18 10:31
我見大房的老師係扮評分, 果度應該冇計分, 只係比小朋友WARM UP. 我以前做過類似的工作, 冇可能可以响咁短 ...

我第1日IN,有2個老師一齊評分,我見個老師有裝小朋友個LABEL,又有寫寫寫,果日仲有個小朋友係房大喊,不過D老師冇理佢

回復 mmpo 的帖子

哈哈, 大喊果個唔通係我隻豬? 我9TH IN, 公主大人一入大房玩玩具即大喊

老師問我個女叫咩名,見佢唔答就冇再問佢,只係問我點解揀呢間學校同係咪校友。我覺得冇行多!

通常好少食BLUEBERRY, 所以我覺得佢問呢樣係深

機械人學校 - Lucky I did not select this one ! Even people say how good they are..this is the place for my kid's and I already work as 機械人 job. No pain no gain...

藍莓真係深呀,我估10個有9個唔識!

我覺得D問題都幾難,有問家長點解揀呢間學校,又有scenario 問小朋友響學校打架點處理!見我個女隻手損咗,又問佢點解

星期六in 大房二對八, 兩個老師都有特登打開我個囡件䄛睇編號, 所以我覺得係有mark 分既

回復 catcle 的帖子

9號interview都無藍莓, 又可能我女見到老師cool, 唔講野, haha

引用:+本帖最後由+mimi1102+於+13-11-18+11:36+

原帖由 mimi1102 於 13-11-18 發表
I think ur gal got high chance~!

我女in 9號,我女大部分答對,只答錯一題,老師臨走時同我女講遲些再見,老師這關應過到,但最後決定都是校長,希望有機會。不過我唔記得生果係邊種,好似係整盒的blueberry or stewberry,只記得阿女答左,個好長既英文後老師讚佢叻

引用:我女in+9號,我女大部分答對,只答錯一題,

原帖由 jenjenny 於 13-11-18 發表
我女in 9號,我女大部分答對,只答錯一題,老師臨走時同我女講遲些再見,老師這關應過到,但最後決定都是校 ...

另外,問小朋友的問題算多,又問好多家長問題,感覺老師同學校都好認真,in我的老師都好有經驗,好識引導小朋友

mama1211 發表於 13-11-18 16:46
藍莓真係深呀,我估10個有9個唔識!

好彩我bb識答, 不過老師問時, 我話呢個佢識英文, 老師就話用英文答都得架, 跟住我bb答blueberry。

我IN果日冇BLUEBERRY喎, 不過我女唔肯講野, 老師可能都費事拿出來問佢

引用:Quote:mama1211+發表於+13-11-18+16:46+藍

原帖由 kwokbobo 於 13-11-19 發表
好彩我bb識答, 不過老師問時, 我話呢個佢識英文, 老師就話用英文答都得架, 跟住我bb答blue berry。 ...
我9號上午in。老師問形狀,阿女答rectangle , triangle 。老師問,中文即係乜?老師有提少少水:「三⋯⋯」好彩阿女答番中文,三角形、長方形⋯⋯

manjay 發表於 13-11-18 19:02
我覺得D問題都幾難,有問家長點解揀呢間學校,又有scenario 問小朋友響學校打架點處理!見我個女隻手損咗, ...

我反而覺得問題淺, 因都係問下生果名、顏色、形狀、名.....等等, 我仲諗呢d問題其實好多小朋友都識答, 差在當時小朋友肯唔肯合作出聲答, 我估都有唔少大b、中b都答到, 唔知佢地點揀小朋友。BTW, 我第2日in, 老師問我bb問題, 隔離table個小朋友走左過來唔肯走, 個老師同那個小朋友傾計, 當時我bb已答緊老師問題, 怕老師聽唔到, 又要叫小朋友講多次, 老師唔多專心, btw我都答得一般, 隨緣。
‹ 上一主題|下一主題