用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 要家長通宵排隊根本冇為家長著想!
樓主: cchappyforever
go

要家長通宵排隊根本冇為家長著想! [複製鏈接]

dada1122 發表於 13-9-3 11:04
而家greenfield學校話walk in交表優先,郵寄係冇機會interview, 咁係安排有問題!個個去排隊,有d排24個鐘 ...
GF係話報N班的話walk in交表優先但都要面試並無講過郵寄無機會interview,只係31/8寄到嘅話會當係2/9先收到表啫
你咁講會誤導咗好多人架

而家greenfield學校話walk in交表優先,郵寄係冇機會interview, 咁係安排有問題!個個去排隊,有d排24個鐘 ...

你喺邊度見到綠茵話「郵寄無機會interview」?

你唔駛咁激動,你唔受佢呢套,可以自己杯葛佢,都係你情我願。其實由小學到大學(副學士, IVE),你要入到心儀學校,都少不免要排隊. 每年放榜,呢d新聞都係家常便飯. 只不過,而家係你排,唔係讀果個排,d厭力由家長一力承擔.

回覆:lorettamoon 的帖子

Apple daily 登了新聞後,係我細妹收到GF電話通知,我寫的內容是她電話通知的內容,她是郵寄表格,我根本冇需要中傷學校,只是覺得安排須改進

‹ 上一主題|下一主題