用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 知唔知 York PN 幾時有result?
樓主: mama_ming
go

知唔知 York PN 幾時有result? [複製鏈接]

minirat 發表於 12-11-26 12:03
我地上個星期五面試
六月BB
其實無咩點認真考BB

請問咩係同父母(一人)面試就好似認真好多”??Interview時係一個大人還是可以兩個大人呢??
謝謝

shevachevy 發表於 12-11-26 14:53
路過搭咀: 我女係in k1, 17/11 in, 已經收offer, 如果pn 同k1 一樣玩法, 我估學校會出offer 比表現達標小朋 ...
我淨係想要 k1 offer

個個講到 in 得 york 都實收, 我就唔係好信
如果小朋友搶玩具或打人都有 offer?

回復 cloudwingwing 的帖子

無錯, 我都唔相信話"係人in都有offer" 之說, 當日眼見interview o既人都係絡繹不絕, york 亦聲稱有三千人報名, 就算唔係全部o黎in都冇可能所有都收啩?
只不過我諗因為york唔似其他學校同時出offer , waiting, reject 信, 以致好似係人人都係收offer
爬文時亦見過有人收waiting 的

回復 kwokbobo 的帖子

兩個大人同BB一起入面試房
一共有三個家庭一間房
有兩個面試環節,三個家庭輪流
其中一個環節系兩個大人陪同BB面試
另一個環節就老師面試其中一個家長(另一個家長就陪BB玩)
等緊面試的家庭可以系一邊玩玩具(唔知這個時候有無人記分。我估應該無,因為兩位老師同梁歪兩個家庭進行緊面試,應該分身乏術)

回覆:minirat 的帖子

Minirat, 請問你介唔介意講下老師問家長乜?有無問家長background? 等in 及真係in 幾耐?

minirat 發表於 12-11-26 16:24

兩個大人同BB一起入面試房

謝謝, 咁請問用咩語言interview bb??
Interview大人時又用咩語言??
係咪最好要父母去呢?? 如果grandma加媽媽去interview會唔會唔好呢?? 因我c6未必controlbb, 反而grandma應該可以control bb, 咁我先可以專心同老師interview, c6如果唔到, 會唔會唔太好呢??

語言隨你。老師問我BB問題前都問我地BB是否聽得明廣東話或英文。
父母面試應該都一樣。我老公上,所以系廣東話。
至於學校會不會prefer父母兩個出席,我真系答唔到你。
我個人覺得父母一起出席好似比較有誠意。不過如果你BB見到爸爸系度會“失控”,搵grandma好好多,甘你可能要自己衡量下。

minirat 發表於 12-11-26 16:47

語言隨你。老師問我BB問題前都問我地BB是否聽得明廣東話或英文。

謝謝你的分享和意見

chumiguan 發表於 12-11-26 16:34
Minirat, 請問你介唔介意講下老師問家長乜?有無問家長background? 等in 及真係in 幾耐?

...

其實都系例牌問題,“點解選擇我地學校?” “家長對小朋友學校生活的參與”等
等左好長時間,由遞slip到等號嗎,去禮堂玩,到上樓入waiting room等面試,到入面試房完成面試應該都接近一個鐘。不過如果你小朋友好慢熱,其實系好的。因為這度玩完,又去個度玩,玩到心情都好好。所以我仔仔幾乎無咩突出表演,不過他面試全程笑晒,至少開心先。不過都因為過程漫長,小朋友最好訓夠先去。

回覆:minirat 的帖子

回覆:二姑媽 的帖子

回覆:二姑媽 的帖子

回覆:kwokbobo 的帖子

回覆:cloudwingwing 的帖子

回覆:shevachevy 的帖子

好心急等信

回覆:LITTLEGIRLSNOW 的帖子

回復 BALL_B116 的帖子

如果有OFFER之後唔會再去IN

回覆:知唔知 York PN 幾時有result?

Friday(23rd Nov) in 完. 老師話要等三個星期

回復 inamoriizumi 的帖子

我地都系23/11面試。
如果有offer,都會俾留位費,不過都會繼續面試,因為唔系心水
‹ 上一主題|下一主題