用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 Mass purchasing date
樓主: helenli
go

Mass purchasing date [複製鏈接]

醒目開學勳章

我基本的選擇:

正 規 校 服: 衫x1, 褲2,
體 育 校 服: 衫x2, 褲x1,
house tee: 衫x2

便 服 校 服 (mix and match) 其實是體育衫+正 規 校 服 褲,所以除了星期一穿formal uniform 同另外一日有體育堂當日外,其餘二日都會穿 mix and match , 而星期五會穿house tee + 校 服 褲。.

以上是只是我為阿仔買校服的選擇,你可以作為參考。

另外,校襪都要買,基本3對應該可以足夠替換。
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

回復 Whitepine 的帖子

清楚, 明白, Thanks!

醒目開學勳章

我想問下校服幾錢一套?是到時即刻度身後,有現成的給我們?還是要再等?
另外校車方面,係吾係呢日 CONFIRM 後要即俾錢?

醒目開學勳章

引用:我想問下校服幾錢一套?是到時即刻度身後,有

原帖由 baby-tung 於 12-07-05 發表
我想問下校服幾錢一套?是到時即刻度身後,有現成的給我們?還是要再等?
另外校車方面,係吾係呢日 CONFIRM 後 ...
校服價錢未知,不過我記得只有冷衫外,其他每款衫褲都是幾十元(一百元以下)。係可以即時度身,不過唔一定有合size可以即日攞。

醒目開學勳章

引用:我想問下校服幾錢一套?是到時即刻度身後,有

原帖由 baby-tung 於 12-07-05 發表
另外校車方面,係吾係呢日 CONFIRM 後 ...
校車交按金,不過未confirm路線、上落車時間,一切都要等九月開學先知情況。

醒目開學勳章

Whitepine 發表於 12-7-5 22:58
校車交按金,不過未confirm路線、上落車時間,一切都要等九月開學先知情況。

...

多謝 Whitepine 你解答呀

醒目開學勳章

baby-tung 發表於 12-7-6 12:12
多謝 Whitepine 你解答呀
唔洗客氣,大家都係LMCites!!

我希望今年6級都齊晒學生,人多D,校車及路線可以多番D,住得遠的小朋友唔要禁早上校車,禁夜才回到家!!

Thanks Whitepine.  I have missing to read the book list message.  hehe

醒目開學勳章

吾好意思呀,我想問下,咁,呢日要吾要帶小朋友去呢?
除左校服要度身外,其它好似可以吾使帶小朋友
吾想呢日小朋友要請假,請問你哋呢日會帶嗎?

醒目開學勳章

吾好意思呀,我想問下,咁,呢日要吾要帶小朋

原帖由 baby-tung 於 12-07-10 發表
吾好意思呀,我想問下,咁,呢日要吾要帶小朋友去呢?
除左校服要度身外,其它好似可以吾使帶小朋友
吾想呢日小 ...
如果唔帶小朋友都可以,只是你開學前要自己去校服店買校服,到時帶小朋友度身。其他的,大人自己13號當日自己去就得。

醒目開學勳章

多謝您 Whitepine

Whitepine 發表於 12-7-10 13:09
如果唔帶小朋友都可以,只是你開學前要自己去校服店買校服,到時帶小朋友度身。其他的,大人自己13號當日自 ...
請問校服店是那間,多分店嗎?  我可能都是得一個大人去咋

醒目開學勳章

buffetlover 發表於 12-7-12 11:15
請問校服店是那間,多分店嗎?  我可能都是得一個大人去咋

校服店是Victoria (維多利亞),好似有兩間,一間在九龍城,一間在太子(我只係去這間),太子店在旺角警署附近。

回覆:Whitepine 的帖子

新生明天是去上鄉道,不是農圃道,不要去錯哦。

醒目開學勳章

helenli 發表於 12-7-5 14:05
謝謝,那請問是否要買校襪,不可著普通白襪?

係要買校襪,因為有logo在襪頭的。

醒目開學勳章

Quote:buffetlover+發表於+12-7-12+11:15+

原帖由 Whitepine 於 12-07-12 發表
校服店是Victoria (維多利亞),好似有兩間,一間在九龍城,一間在太子(我只係去這間),太子店在旺角警署附 ...

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Whitepine 發表於 12-7-12 18:18
Tks a lot!

Whitepine 的帖子

看見校網頁,the girl's formal uniform skirt is look likes the one in casual uniform, i.e. they are the same.  Is that true? Thanks for the early reply! If it is, then I need to have more school's skirts for my girl.

醒目開學勳章

namnamli 發表於 12-7-14 09:28
看見校網頁,the girl's formal uniform skirt is look likes the one in casual uniform, i.e. they are th ...

yes, it is the same skirt. You should buy more for daily change.

醒目開學勳章

Whitepine 發表於 12-7-5 14:14
我基本的選擇:

正 規 校 服: 衫x1, 褲2,

Whitepine, 你好, 果日去買校服, 校服店職員提議 :-

1) 正 規 校 服: 衫x1, 褲1,
2) 體 育 校 服: 衫x2, 褲x2,
3 ) house tee: 1 件 (不過我打算買2件)

我有一點不太明 (混亂), 因校服店職員說 1) 只有一天穿,   3) house tee 是mix with 體 育褲, 不是配正 規褲

咁岩果日他們只有 正 規 校 服 現貨, 所以我只買了 正 規 校 服 衫 及褲各1

請問.....是否他們攪錯了? house tee 果日 配的褲, 是否正 規校 或  體 育褲都可以?
謝謝~
‹ 上一主題|下一主題