用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: HILDA0817
go

2011/12 P1B [複製鏈接]

請問係邊個week英默?我哋嗰班未有通知.

原帖由 plato223 於 11-9-13 06:26 發表
我呀囡交剪要有套,圓形個樣係咪漿糊筆呀?

仲有英文默書p2-p4,係咪剩係默有舊雲裏面D對話?
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

圓形的不是較剪, 因為佢講要帶1把較剪2古膠水. 我帶佢去書局睇問佢係咪圓尺, 佢話似不過係大D , 所以最後我都唔知係咩

28/9 ENG DICT 手冊寫P2,P4 (P3唔使)

原帖由 HILDA0817 於 11-9-13 16:43 發表
圓形的不是較剪, 因為佢講要帶1把較剪2古膠水. 我帶佢去書局睇問佢係咪圓尺, 佢話似不過係大D , 所以最後我都唔知係咩

28/9 ENG DICT 手冊寫P2,P4 (P3唔使) ...

CHING都係咁說要帶圓形物件, 但如要帶膠水....我怕她們會攪到周圍都係, 但又記得miss cheung第一天說唔好俾她們取膠水回校,因如盍盍得唔好. 會吱到周圍都係,都唔知聽bin個講好.

視藝是否需要帶枱墊?其他班要.

原帖由 CCmom88 於 11-9-14 14:25 發表
視藝是否需要帶枱墊?其他班要.

吓, 唔知wo, 我只是知食lunch就要帶枱墊.

其實視藝要帶mud, 我剩係知要帶以下物品 :

較剪 & 圍裙 & 顏色筆 & 2支膠水 & 圓形物件 .唔知仲有冇漏呢.

你們知不知德育是否即是宗教本書. thks!!

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

唔該有冇人知什麼是作文(2), 是做句OR真係作文, & 是否用造句本部來做, 因有些不明意思, 請幫忙!!

都係唔知作文(2)係咩功課,所以冇做,今日老師寫手册話欠交,唔知點算好!
另外,午間閒情是否需要準備或帯什麼呢?

醒目開學勳章

會唔會係作業2 ? 唔清楚可以打電話番學校問老師, 或者向手冊家長欄寫低問題。

午間閒情唔駛帶野架, 呢段時間主要係比報左名既小朋友集體/個人表演。

原帖由 mir 於 11-9-26 23:31 發表
都係唔知作文(2)係咩功課,所以冇做,今日老師寫手册話欠交,唔知點算好!
另外,午間閒情是否需要準備或帯什麼呢?

你們有冇corrp 功課取回家做,ching說已交給老師,唔知真定假,thks

唔該哂!
我最終寫手册問老師了,打電話回校問怕打攪老師.希望今天見到老師回覆啦!

回復 32# mir 的帖子

corr=correction (改正), p.=page (第幾頁)

原帖由 CCmom88 於 11-9-28 13:21 發表
corr=correction (改正), p.=page (第幾頁)

THKS!!

Hi,

小女星期三請了病假,有誰知道中文詞語(四)要寫哪些詞語呢?請幫忙一下。謝謝!

I just check that the exercise book is at the hand of teacher, can't find out for you!

how about asking teacher direct?

回復 36# Bravewoman2011 的帖子

Hi,

But they should circle the words on Chinese text book, can you please help to find.  Thanks

唔該有冇人知什麼是:補(4),改作文(3),thks

I ask my girl just then:

as she does not to do correction, the teacher did not return the "composition 4" book to her. She has "composition 2" book only tonight.

" Po 4" means "Chinese Po Chung exercise 4". The teacher not yet return.

yes. I got your meaning now. On my girl's Chinese text book chapter 4, she circled:

1st line: men ling
2nd line: xiang (3rd word)
3rd line: shou la shou
5th line: jian bing jian
6th line: huan xiao
7th line:
wen nuan (separately circled)
dou
hui jia

see if that helps.
‹ 上一主題|下一主題