用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 終極抉擇!{英華}自由講!!
樓主: fanwong29
go

終極抉擇!{英華}自由講!! [複製鏈接]

點解我呢幾日都不停聽到有人話英華已放榜呢 ? 乜唔係要等到1月29日先有消息架咩 ??
真係擔心死人啦 !!!!! 請問各位有冇人聽過呢個消息呀 ?? 到底係唔係如果英華已收你就會先寄信通知呢 ? 如沒有收信的是否等如無機會呢 ???

回復 1# Mattb 的帖子

應該還未公佈收生結果,在29/1網上公佈,(唔知會唔會喺當天零晨0時公佈)。

咁又係有咁多呢 d 流言嘅??? 真係擔心死人啦 !!!!

原帖由 fanwong29 於 11-1-24 11:23 發表
應該還未公佈收生結果,在29/1網上公佈,(唔知會唔會喺當天零晨0時公佈)。

我無聽過e啲流言,從邊度傳出?可否告知?
原帖由 Mattb 於 11-1-24 11:28 發表
咁又係有咁多呢 d 流言嘅??? 真係擔心死人啦 !!!!

不一定會在29/1放榜,可能會提早。我十分緊張又十分開心。面試當天,小兒都能回答所有問題,但我不知道是否正確,我覺得他已盡了力。

1月25日才完成2nd in, 我相信是未放榜.

原帖由 Mattb 於 11-1-24 11:18 發表
點解我呢幾日都不停聽到有人話英華已放榜呢 ? 乜唔係要等到1月29日先有消息架咩 ??
真係擔心死人啦 !!!!! 請問各位有冇人聽過呢個消息呀 ?? 到底係唔係如果英華已收你就會先寄信通知呢 ? 如沒有收信的是否等如無機會 ...

回復 3# fanwong29 的帖子

都係朋友聽朋友傳出嚟架咋 , 所以都唔知真定假~~

上年英華公報收生結果日期為16/12/2009,check番之前BK家長在15/12/2009 (23:50)YW網上已公報結果。
今年29/1/2011先公報,但睇番上年情況,大有可能都會在29/1公報,(如收到新信息,請大家上來報料,多謝各位!)

上次2nd都是早一天下午就公佈,我估今次可能在星期五下午就公佈。你們心情怎樣?   

haha, 平伏咗一排嘅心情,呢幾日又再緊張。
我都估星期五晚就有結果,無論今次結果如何,我都覺得仔仔做得超好,為所我有份同佢一齊出席嘅面試,我都見到佢好留心,答得認真。雖然暫時未有滿意嘅offer,但係作為一個十二月嘅細仔,佢今次都有幾間我覺得心儀學校嘅second in機會,我唔怕醜都要喺度讚一讚阿仔,WELL DONE!
最後,希望到時大家都可以上嚟報告好消息!

越近越緊張,但又好想快d知道,最好明日即刻公佈,5d5d.....!
原帖由 heha 於 11-1-26 14:49 發表
上次2nd都是早一天下午就公佈,我估今次可能在星期五下午就公佈。你們心情怎樣?   

啱啱上YW個waps睇過,小一入學嗰欄,好似有小小修改咗,應該開始預備做嘢,都要上密d!

或者係啦,其實亦可以解釋,因為2nd int已正式完成,之前上載的面試資料已無用,借d意剷走左姐。

我又無諗住要 "第一時間" 睇到放榜結果,橫掂第一個睇到都無得分o既。
原帖由 fanwong29 於 11-1-26 21:12 發表
啱啱上YW個waps睇過,小一入學嗰欄,好似有小小修改咗,應該開始預備做嘢,都要上密d!

Thinking of how to celebrate with my son.  Although I think he did extremely well and should be able to get the offer, but even if he fail at least this game is finally over for me this year (will need to do it again for my other son next year) so should be a very good time to celebrate during the new year.

英華個WEBSITE UPDATE 左
    2011-2012年度小一入學申請結果會於2011年 1月29日網上公佈

咁即係半夜12:00AM, 或明早?
都係等下啦, 唔等都等左咁耐.
哈哈.
祝大家好運

往年的確係會響00:00am果一刻放上網架,所以心急想知結果既家長,今晚就要夜D瞓啦.
http://era-central.blogspot.com/

到呢一刻,點瞓得著呀,一於OT!
原帖由 Era 於 11-1-28 11:08 發表
往年的確係會響00:00am果一刻放上網架,所以心急想知結果既家長,今晚就要夜D瞓啦.

回復 37# fanwong29 的帖子

好記得當年,響11點幾,好多人都上晒來BK,一路傾一路等出結果,真係好熱鬧架.
http://era-central.blogspot.com/

有可能歷史重演!
原帖由 Era 於 11-1-28 11:22 發表
好記得當年,響11點幾,好多人都上晒來BK,一路傾一路等出結果,真係好熱鬧架.

聽講舊年係12月就公佈,今年比舊年遲左,唔知係唔係呢?
似乎今年上黎講o既家長都覺得自己個小朋友表現幾好,更顯得我個仔仔遜色,因為佢同我地見校長o個陣坐唔定,噤住校長張檯"引體上升",今次可能只可以戥你地開心喇。
‹ 上一主題|下一主題