用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 08/09 蘇浙n1班大召集
樓主: ensonBB
go

08/09 蘇浙n1班大召集 [複製鏈接]

你地住邊區?

頂級美人---仔----下午----寶琳

[quote]原文章由 頂級美人 於 08-6-6 15:03 發表
你地住邊區?

bwm -----女----上午----北角

醒目開學勳章

原文章由 bwm 於 08-6-6 10:43 發表
謝謝! 其實,我有一個提議, 唔知大家點睇呢? 就係在開學前,7-8月中,找d機會arrange d bb gathering, 好讓我地bb可以認識多d未來的同學仔,到時番學都冇咁驚.

好, 贊成

另外, 我今日收到信啦!家長會係14日上午9時啊!

醒目開學勳章

你地住邊區?

panala----女----上午----太古

原文章由 panala 於 08-6-6 21:36 發表
你地住邊區?

helencyl---女----下午----香港仔
helencyl

[quote]原文章由 helencyl 於 08-6-7 10:25 發表
原文章由 panala 於 08-6-6 21:36 發表
你地住邊區?

將軍澳----仔--下午----Chai Wan

原文章由 bwm 於 08-6-6 10:43 發表
謝謝! 其實,我有一個提議, 唔知大家點睇呢? 就係在開學前,7-8月中,找d機會arrange d bb gathering, 好讓我地bb可以認識多d未來的同學仔,到時番學都冇咁驚.

舉脚贊成

而個list先係最後的...

我都收到家長會封信,唔知開到幾點呢?不過好多form要填呀...重要成10張相添... 係呢,你地知唔知d校車pickup time呀?

唔該想問下到時要唔要帶小朋友去呀?
因為要定做校服, 同埋是否要全部買晒?

hi, 頂級美人
你好, 我想請問你仔仔返及放學怎安排呢?
因我在蘇浙校綱內的校車安排上, 並沒有校車來回我們將軍澳區.
所以想請教, 頭痛怎安排我小b返及放學問題.
thank!!!!

原文章由 頂級美人 於 08-6-6 15:03 發表
你地住邊區?

[quote]原文章由 bwm 於 08-6-10 09:28 發表
而個list先係最後的...

Ching_mama--boy --am -- Taikoo

原文章由 Vinchoy 於 08-6-10 10:01 發表
唔該想問下到時要唔要帶小朋友去呀?
因為要定做校服, 同埋是否要全部買晒?

Not really tailor-made, they will give you different size for selection.  You can order it at once and pick up in August.  Or buy in August (on the distribution day).

1.) 頂級美人-----仔-----下午----寶琳
2.) bwm --------女-----上午----北角
3.) panala-------女-----上午----太古
4.) helencyl------女-----下午----香港仔
5.) 將軍澳--------仔-----下午----Chai Wan
6.) ensobb-------仔-----下午----SKW

似乎男仔真係多數下午

hi,

我唔會比佢搭媬母車, 會自己屋企人同佢搭車.....
好似有私人保母車過海.....你check下以前d topic 啦....有個姓胡, 有個姓舒.........

原文章由 lingling787 於 08-6-10 15:11 發表
hi, 頂級美人
你好, 我想請問你仔仔返及放學怎安排呢?
因我在蘇浙校綱內的校車安排上, 並沒有校車來回我們將軍澳區.
所以想請教, 頭痛怎安排我小b返及放學問題.
thank!!!!

...

回覆 #1 頂級美人 的文章

THANKS!!!!!!

原文章由 ensonBB 於 08-6-10 15:38 發表
2.) bwm --------女-----上午----北角
3.) panala-------女-----上午----太古
4.) helencyl------女-----下午----香港仔
5.) 將軍澳--------仔-----下午----Chai Wan
6.) e ...

7.)kpwchan-----.女------下午----調景嶺

回覆 #1 kpwchan 的文章

6.) ensobb-------仔-----下午----SKW
7.)kpwchan-----.女------下午----調景嶺
helencyl

原文章由 helencyl 於 08-6-10 23:00 發表
6.) e ...

收到學校通知信, 原來校車唔到香港仔, 請問有無好的媬母車介紹.
helencyl

原文章由 頂級美人 於 08-6-10 16:45 發表
hi,

我唔會比佢搭媬母車, 會自己屋企人同佢搭車.....
好似有私人保母車過海.....你check下以前d topic 啦....有個姓胡, 有個姓舒.........

本來我都諗住自己搵屋企人or工人帶番學放學...
但係自從去註冊個日係地鐵站行上去(我自己一個人)
都覺得幾遠吓.....所以我個女都好有可能搭校車...
‹ 上一主題|下一主題