用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 【 2007-2008 年度 P.1 家長交流區 】Update 05092007 ...
樓主: 家熹媽咪
go

【 2007-2008 年度 P.1 家長交流區 】Update 05092007 [複製鏈接]

原文章由 amychoi 於 07-8-19 10:00 發表
家熹媽咪

多謝妳為我們提供有用的資料.

因現好忙, 所以好少上BK, 我在4/8買書, 有些書會在開學時派, 另有一本故事書無貨, 請想妳們是如何處理?

THANK YOU!

AMY:

客氣喇 !
你本故事書叫咩名 ? 我幫你搵吓丫 !?
你問既點處理 ? 係指D書定係圖書 ? 唔明 ?
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

因書單在家, 唔記得咩名, 只記得要買兩本中文故事書, 現只買到一本內容是關於豬的, 另外果本是否需要自行到街上買嗎? 請問其他媽咪知唔知邊度有得賣? 另現書商欠我9本書, 要在開學時才給我, 妳們都是嗎?

THANK YOU!

原文章由 家熹媽咪 於 07-8-19 12:38 發表

AMY:

客氣喇 !
你本故事書叫咩名 ? 我幫你搵吓丫 !?
你問既點處理 ? 係指D書定係圖書 ? 唔明 ?

[

原文章由 amychoi 於 07-8-21 14:19 發表
因書單在家, 唔記得咩名, 只記得要買兩本中文故事書, 現只買到一本內容是關於豬的, 另外果本是否需要自行到街上買嗎? 請問其他媽咪知唔知邊度有得賣? 另現書商欠我9本書, 要在開學時才給我, 妳們都是嗎?

THA ...

AMY :

SORRY呀 ! 因為我張書單都唔見咗 , 所以睇唔倒本書個名 ? 但點解咁得意既 , 圖書要自己買架咩 ? 我地上年都唔係 !??

另外 , 我地D書都係唔齋架 ! 因為書商有D未印得切 , 所以會喺開咗學之後派返晒比我地 ! 呢點可以絕對放心 !
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

amychoi,
你所講既係咪(14) 快一點:以『心』為首?
會唔會開學之後,學校再出通告幫我地買呢
另外,書商而家尚欠我地8本書,計埋(14) 先9本....不過(14) 係未收我地錢架~
『所有欠書及整套快勞,均於開課後在課堂內派發』

照計就唔會叫家長自己買架喎 ! ? 如果係既話 , 你就可以選擇唔好買住喇 ! 以"心"為首果本 , 我諗我知邊本 , 或者到時可以上黎問其他媽咪借丫 !

多謝妳們的提示.

原文章由 Kubi 於 07-8-22 14:08 硐表
amychoi,
你所講既係咪(14) 快一點:以『心』為首?
會唔會開學之後,學校再出通告幫我地買呢
另外,書商而家尚欠我地8本書,計埋(14) 先9本....不過(14) 係未收我地錢架~
『所有欠書及整套快勞,均於開課後在課堂內派發』:c ...
[

好緊張, 3/9 日返學, 我唔見咗學校寄給家長的信, 當日有什麼要準備?

已公布編班資料, 小女是1E

原文章由 Charlotte-mama 於 07-8-28 10:50 硐表

唔該晒~我今朝睇都未有架:loveliness:

小囡讀1A呀

小女亦是1E

原文章由 Charlotte-mama 於 07-8-28 10:50 硐表

原文章由 stella2005 於 07-8-28 12:25 硐表
小女亦是1E

到時可互相交流, 3/9 日會唔會帶囡囡返學呀?

3/9囡囡會坐校車返學和放學, 所以我唔會同佢一齊返學啦, 你呢?
我囡囡叫曉琦, 你女兒係幾號呀?

原文章由 Charlotte-mama 於 07-8-28 12:34 硐表

到時可互相交流, 3/9 日會唔會帶囡囡返學呀?

小兒1C...........

原文章由 stella2005 於 07-8-28 12:44 硐表
3/9囡囡會坐校車返學和放學, 所以我唔會同佢一齊返學啦, 你呢?
我囡囡叫曉琦, 你女兒係幾號呀?
我囡囡叫楠楠, 25號

Chalotte-mama,

我在9月尾會搵兩日返學校做家長義工, 睇下小朋友食午飯, 順便睇下佢地上堂的情況和見下D老師。

原文章由 Charlotte-mama 於 07-8-28 13:58 硐表
我囡囡叫楠楠, 25號

囝囝讀1E

我囡囡1D, 無BK的小朋友同班 , 無得互相照應.

[

原文章由 stella2005 於 07-8-28 16:42 硐表
Chalotte-mama,

我在9月尾會搵兩日返學校做家長義工, 睇下小朋友食午飯, 順便睇下佢地上堂的情況和見下D老師。

Stella :

我要返工, 不能一起參與, 做完家長義工後, 請在BK報料, 等我也可以多些了解小朋友上課情況,

原文章由 june62474 於 07-8-29 00:00 硐表
囝囝讀1E

june62474,

妳囝囝是什麼No.  我印象中妳囝囝幼稚園係咪真光呀? 我囡囡是讀真光上午班, 聽我囡囡講得兩個同學仔入讀李宗德.

又多一個1E班的前來報到,小女亦是1E的.
‹ 上一主題|下一主題