用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 【 2007-2008 年度 P.1 家長交流區 】Update 05092007 ...
go

【 2007-2008 年度 P.1 家長交流區 】Update 05092007 [複製鏈接]

Dear All :

為今年入讀小一既家長,提供這個交流區,面對著未來六年的學習生涯,如何面對?如何解決難題等 …

2007-2008 年度 P.1 編班表

【1 A 班】

Kubi ※ 陳泳心
◆  
  ※
  ※
  ※
◆  

【1 B 班】

-joejoelam ※ 盧靖妍
  ※
  ※

【1 C 班】

over737 ※ 柳業桐
柏柏媽   ※ 姜熹瞳

【1 D 班】

amychoi ※  呂姸慧
      ※  
      ※  
      ※  
      ※
       ※
       ※

【1 E 班】

stella2005              ※ 林曉琦
Charlotte-mama    ※ 黃棹楠
jun7511                ※ 蔡卓霖
june62474            ※ 黃子灝
BoyzMum               ※ 李旻軒
GELGEL              ※ 吳芷晴

[ 本文章最後由 家熹媽咪 於 07-9-9 19:24 編輯 ]
   0    0    0    0
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

各位媽咪!我想問吓去邊間買校服好呢?唔該!!!

原文章由 over737 於 07-8-7 01:25 發表
各位媽咪!我想問吓去邊間買校服好呢?唔該!!!

你之前冇喺學校訂咩 ? 8月1號同4 號2日 , 如果冇既話 , 就要自行去買 , 除咗學校提供既羅莎天寶 , 重有好幾間可以選擇 , 好似天頌既X昌順,X記 ,銀座既X怡等等等等 ....
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

我果日係羅莎買咗一套校服,但佢D恤衫D碼數分別好大(我個仔較瘦),買31號就啱啱好,想買大D就已經跳到34碼!你所講果幾間,邊間D質地會好D呢?THX!!!

家熹媽咪

非常多謝你開左呢個topic呀。我係8月1日已經去李宗德交左留位費 買左書 訂左校車 買多一套運動服, 真係好快 (約30分鐘), 學校今次安排得幾好喎。

以後要多多指教呀。

家熹媽咪:

我抄左你的編班表過來P.1家長交流區呀, 你不會介意嗎?

不過, 其實個編班表係唔係應該貼係你第一個post度, 人地一入就可以見到呢?

[ 本文章最後由 stella2005 於 07-8-7 02:26 編輯 ]

原文章由 over737 於 07-8-7 01:49 發表
我果日係羅莎買咗一套校服,但佢D恤衫D碼數分別好大(我個仔較瘦),買31號就啱啱好,想買大D就已經跳到34碼!你所講果幾間,邊間D質地會好D呢?THX!!!

以上年我既經驗 , 其實間間供應商既尺寸同質地都唔同 , 上年我好多朋友都話羅莎唔得 , 但我自己又覺得OK ! 又有人話天寶D碼唔掂 , 但唔知係咪我小朋友身形怪 , 哈 ~~ 佢又FIT 喎 ! 所以都係果句 , 人夾人 , 衫都要夾人啦 !

如果最多人幫襯既有 , 天頌近近地 , 果度有唔止2 間 , 但其他果幾間 , 我唔係好記得D 名 , X昌順我都幫襯過佢一次 , 因為下學期轉時間表 , 我要補多套衫 , 所以落咗去 , 如果問我D 料 , 我覺得可以啦 ! SIZE 都齋 , 但因為好多人幫襯 , 去到可能要等好耐 ! X怡 我都幫襯過 , 坦白講 , 我就覺得YA MA DE 喇 ! 佢D料好差 , 應厚就薄 , 應薄就厚 , 所以我都冇下次 , 唔知係果次我咁唔好彩定咩啦 ! 如果你有時間的話 , 都可以入嚟睇吓架 !

原文章由 stella2005 於 07-8-7 01:50 發表
家熹媽咪

非常多謝你開左呢個topic呀。我係8月1日已經去李宗德交左留位費 買左書 訂左校車 買多一套運動服, 真係好快 (約30分鐘), 學校今次安排得幾好喎。

以後要多多指教呀。

唔駛客氣 , 都係最近可以鬆一口氣 , 先可以坐抵慢慢打咋 ! 哈 ~~ 今年的確幾快 , 操場又加咗D 新凳 , 我地Check 書都方便好多呀 ! 我都係1號去 , 不過都幾早呀 ! ok啦 ! 本來以為自己早 , 點知大把人早過我 , ^^

原文章由 stella2005 於 07-8-7 02:16 發表
家熹媽咪:

我抄左你的編班表過來P.1家長交流區呀, 你不會介意嗎?

【 2007-2008 年度 P.1 編班表 】
1 A 班 :

1 B 班 :

1 C 班 :

1 D 班 ...

唔介意 , 不過唔駛你做架喇 ! 到時我會幫你地update返上去 , 因為Name list , 多數放係第一頁 , 咁會方便其他家長睇 ! ^^

家熹媽咪:

係喎, 真係非常唔該晒你, 等我去delete番先。

原文章由 家熹媽咪 於 07-8-7 02:23 發表

唔介意 , 不過唔駛你做架喇 ! 到時我會幫你地update返上去 , 因為Name list , 多數放係第一頁 , 咁會方便其他家長睇 ! ^^

原文章由 stella2005 於 07-8-7 02:26 發表
家熹媽咪:

係喎, 真係非常唔該晒你, 等我去delete番先。

呢條line 係我上年整 , 雖然唔係好靚 ,但佢地一入到去 , 就可以好清楚睇倒 , 邊個打邊個 ! ^^

http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=723747&page=69&extra=page%3D1

原文章由 家熹媽咪 於 07-8-7 02:18 發表

以上年我既經驗 , 其實間間供應商既尺寸同質地都唔同 , 上年我好多朋友都話羅莎唔得 , 但我自己又覺得OK ! 又有人話天寶D碼唔掂 , 但唔知係咪我小朋友身形怪 , 哈 ~~ 佢又FIT 喎 ! 所以都係果句 , 人夾人 , ...

其實我都睇左以上果幾間(除左X怡,因遠,懒行),我自己覺得恤衫同短褲、冷外套就羅莎最好,X昌順套運動衫就幾好!!!(本來LAW記套運動衫褲就最OK嘅,可惜有其他媽咪買咗返去一洗,件衫條邊(手袖果兩條啡黃線)甩色)

知唔知幾時知編班結果呢???

原文章由 over737 於 07-8-7 02:44 發表

其實我都睇左以上果幾間(除左X怡,因遠,懒行),我自己覺得恤衫同短褲、冷外套就羅莎最好,X昌順套運動衫就幾好!!!(本來LAW記套運動衫褲就最OK嘅,可惜有其他媽咪買咗返去一洗,件衫條邊(手袖果兩 ...

我都唔明 , 大家有陣時都係同一間買 , 但有D就話縮水 , 有D就話甩色 , 奇怪 !? 哈 ~

原文章由 over737 於 07-8-7 02:45 發表
知唔知幾時知編班結果呢???

呢個月廿零號倒啦 ! 我地都好心急 !

好高興見到呢個topic呀
唔該晒你呀家熹媽咪:loveliness:

我都係8月1日已經去李宗德交晒留位同買埋書,真係好快

原文章由 Kubi 於 07-8-11 19:02 發表

好高興見到呢個topic呀
唔該晒你呀家熹媽咪:loveliness:

我都係8月1日已經去李宗德交晒留位同買埋書,真係好快

客氣喇 ! 希望你地以後多D上嚟呢個平台 , 分享同交流吓啦 ! ^^

呢個topic好得呀 !唔該晒你呀家熹媽咪

我都為仔仔搭校車頭痛緊,因為我可以只乘車放學,但都只係8折,但我返學放學地點又唔同,唔知泥圍返學幾點上車呢 ?

原文章由 june62474 於 07-8-13 00:35 發表
呢個topic好得呀 !唔該晒你呀家熹媽咪

我都為仔仔搭校車頭痛緊,因為我可以只乘車放學,但都只係8折,但我返學放學地點又唔同,唔知泥圍返學幾點上車呢 ?

唔駛客氣 ! 咁就記得多D上黎交流喇 !

有關校車問題 , 你可以去返 http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1087409&page=1#pid18342772
出POST !

家熹媽咪

多謝妳為我們提供有用的資料.

因現好忙, 所以好少上BK, 我在4/8買書, 有些書會在開學時派, 另有一本故事書無貨, 請想妳們是如何處理?

THANK YOU!

原文章由 家熹媽咪 於 07-8-5 15:56 發表
Dear All :

為今年入讀小一既家長,提供這個交流區,面對著未來六年的學習生涯,如何面對?如何解決難題等 …

【 2007-2008 年度 P.1 編班表 】 ...
[
‹ 上一主題|下一主題