用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 3/6一定要註冊嗎?
go

3/6一定要註冊嗎? [複製鏈接]

3/6一定要註冊嗎?

各位家長,

想請問, 如果我在3/6未抽到理想學校時, 還要去被抽中那家學校註冊嗎?

如果不去註冊,  若有幸扣門成功的話再去理想學校註冊可以嗎?

但是, 如果註冊了, 會不會影響私立學校的留位呢?? 真是煩惱...請賜教

晴媽

Re: 3/6一定要註冊嗎?

1. 若你在註冊期內還未有你心儀的學校收你,你都要去被抽中的學校註冊左先(記住:註冊期是有限期的,不要過期及過時),再等心儀的學校通知你,你再去註冊左的學校取回派位証,然後羅反去心儀的學校註冊就得家啦。

2. 註冊左係唔會影響私立學校的留位的,因私校不受政府管制的。

希望能解到你的煩惱。

stella,

Normally when can you get the result from 心儀的學校?
Amy
stellalee 寫道:
1. 若你在註冊期內還未有你心儀的學校收你,你都要去被抽中的學校註冊左先(記住:註冊期是有限期的,不要過期及過時),再等心儀的學校通知你,你再去註冊左的學校取回派位証,然後羅反去心儀的學校註冊就得家啦。

2. 註冊左係唔會影響私立學校的留位的,因私校不受政府管制的。

希望能解到你的煩惱。
A working mother with two kids

好難講,每間學校都不同,總之要記住唔好遲過註冊時間。

一個字,........... 煩!!

I had not joined the Central Allocation , can I go to 扣門, I do not have the 派位証.

謝謝各位的回應.

我今早打電話去教統局問, 那個小姐說如果抽中的學校是你百分之百肯定不會去讀的, 是可以不去註冊的(形同放棄此學位),  如果有幸扣門成功再拿著註冊證去心儀學校註冊即可.

當然如果你還是想保留那個學位, 6-7日兩天是註冊期.

她說教統局不會通知私校任何註冊結果...
教統局電話:28327700

給大家作參考

Can somebody please advise whether I can knock the door if I haven't joined the central allocation?

Thanks

可以呀,我大女兩round都無參加,都可以叩門

MKMUM 寫道:
Can somebody please advise whether I can knock the door if I haven't joined the central allocation?

Thanks

ChingMa 寫道:
謝謝各位的回應.

我今早打電話去教統局問, 那個小姐說如果抽中的學校是你百分之百肯定不會去讀的, 是可以不去註冊的(形同放棄此學位),  如果有幸扣門成功再拿著註冊證去心儀學校註冊即可.

當然如果你還是想保留那個學位, 6-7日兩天是註冊期.

她說教統局不會通知私校任何註冊結果...
教統局電話:28327700

給大家作參考

哦,如你想放棄政府的學位,當然可以唔去註冊。
我考慮的是若要讀政府的,就要註冊先,待心儀的小學收你才轉。

MKMUM 寫道:

Thanks

當然可以啦,若學校肯收你。

Most schools will on summer holiday in mid July.  If  I registered in the school first and I only got confirmation from my dream school at end July.  Is that easier for me to get back the registration form ?   Can any mother share their experience on this ? Thanks.
Amy

A working mother with two kids

暑假有人的呀,學生放假之麻,但你要預計,佢唔會即刻你話拎返就拎返,可能要等一兩日的.

Amyony 寫道:
Most schools will on summer holiday in mid July.  If  I registered in the school first and I only got confirmation from my dream school at end July.  Is that easier for me to get back the registration form ?   Can any mother share their experience on this ? Thanks.
Amy

[quote]
[/quote]

係呀!學校有人會處理依d野,唔使驚。
該用戶已被刪除

可以去教署升小一組拎返的,佢會求其派一間學校比你,咁你拎住呢張証,當轉校咁辦手續就得架啦(即交返去收你的學校)

thomasthetankengine 寫道:
[quote]
cnn328 寫道:
I had not joined the Central Allocation , can I go to 扣門, I do not have the 派位証.

me too, if i go to 扣門,  but I do not have the 派位証, what shall i show the "dream school". pls advise

[/quote]

請問幾時係扣門的最好時機, 應否把握呢兩個星期, 先向心儀學校報定名?

如果係派第二,三志願,仲好唔好去扣門呢?雖然唔係最好, 但擺得第二,三都可以話係唔差.

Yuetning 寫道:
如果係派第二,三志願,仲好唔好去扣門呢?雖然唔係最好, 但擺得第二,三都可以話係唔差.

叩下都無防既.....得先再諗囉
‹ 上一主題|下一主題