用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cath vs York
go

St Cath vs York [複製鏈接]

囝囝同時被St Cath 和York上午收讀來年PN,實在不知如何決定?應該如何選擇?

hppa  st cat  發表於 16-3-24 12:25
   1    0    0    0

引用:囝囝同時被St+Cath+和York上午收讀來年PN,

原帖由 cj1124 於 16-03-24 發表
囝囝同時被St Cath 和York上午收讀來年PN,實在不知如何決定?應該如何選擇?
...
考慮
1.地區(計埋交通)
2.環境(如有冇室外)
3.老師
4.學術

引用:囝囝同時被St+Cath+和York上午收讀來年PN,

...
考慮1. 將來讀邊間小學 2. K會不會再考其他 3. 錢是不是一個問題 4. York係咪得2hr?

回覆:St Cath vs York

definitely St Cat....

St CAT

St cat!

揀St CAT 其中一個神級原因 : 學費比York平2蚊。   

引用:揀St+CAT+其中一個神級原因+:+學費比York

原帖由 kagakenji 於 16-03-24 發表
揀St CAT 其中一個神級原因 : 學費比York平2蚊。
但York得2個鐘頭窩!差左1/3!

何況名氣SC都大好多啦!

ST. CATHERINE, CERTAINLY

York 得2hrs, 變相學費貴st cat 成50%, 吾值。

What a question !
St Cat definitely

但我囝囝係大囝,York offers SK1,報稱較PN程度高、但又未到K1,大囝就會有此offer。而且係返3小時,不是2小時的!

...
唔同級數,一定st cat! 如果發覺唔喜歡st cat, York插班入都得.

引用:但我囝囝係大囝,York+offers+SK1,報稱較P

原帖由 cj1124 於 16-03-26 發表
但我囝囝係大囝,York offers SK1,報稱較PN程度高、但又未到K1,大囝就會有此offer。而且係返3小時,不是2 ...
如果你覺得學術程度好重要,而York 又比到你較高層次嘅學術,重要係3小時,感覺比較優越又良好,選擇York 你會開心d,萬一選擇咗sc,到時候後悔學術同你期望有差距就唔好啦。

hppa    發表於 16-3-28 02:24

回覆:cj1124 的帖子

請問是幾月b呀?3小時即是幾錢學費呢?跟2小時學費有分別嗎?

引用:但我囝囝係大囝,York+offers+SK1,報稱較P

原帖由 cj1124 於 16-03-26 發表
但我囝囝係大囝,York offers SK1,報稱較PN程度高、但又未到K1,大囝就會有此offer。而且係返3小時,不是2 ...
請問你係13 年尾超大B.  定係14 年大B ?  我仔14年1月大B 冇SK offer. 得2 小時PN 所以放棄

st cat

回覆:李大大 的帖子

係囉!我都覺得13年年尾先會有呢個3小時offer,似係插班k1,不過York叫呢個做Special K

囝囝係13年尾

回覆:cj1124 的帖子

我覺得你嗰班應該是插人地k1,不過york唔係咁自稱,或美化左個名

‹ 上一主題|下一主題