用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Tko Boxhill
go

Tko Boxhill [複製鏈接]

請教媽媽Boxhill PN interview會問咩? 如果入playgroup收生機會會大d 嗎? Thank you

2    0    1    0

not very difficult... just ask questions to parents only

引用:not+very+difficult...+just+ask+questions

原帖由 mrivan 於 16-01-25 發表
not very difficult... just ask questions to parents only
Thanks, do you know if parents speak fluent English helps to get an offer?

引用:請教媽媽Boxhill+PN+interview會問咩?+如

原帖由 caseiaming 於 16-01-25 發表
請教媽媽Boxhill PN interview會問咩? 如果入playgroup收生機會會大d 嗎? Thank you

...
我認為是in 家長。
家長流利英語絕對有利,因為是外藉老師in。我當日去in, 隔離有位爸爸似乎唔多識英文,結果老師同爸爸好少交流,我感覺到佢地都尷尬。

引用:Quote:原帖由+caseiaming+於+16-01-25+發表

原帖由 feray 於 16-01-27 發表
我認為是in 家長。
家長流利英語絕對有利,因為是外藉老師in。我當日去in, 隔離有位爸爸似乎唔多識英文,結 ...
唔該你呀,希望成功, 見好多家長都比正評Boxhill, 英文語境同老師質素好, 貴d都值

引用:Quote:原帖由+feray+於+16-01-27+發表我認

原帖由 caseiaming 於 16-01-27 發表
唔該你呀,希望成功, 見好多家長都比正評Boxhill, 英文語境同老師質素好, 貴d都值

...
祝你成功。加油

引用:Quote:原帖由+caseiaming+於+16-01-27+發表

原帖由 feray 於 16-01-27 發表
祝你成功。加油
多謝你 👍🏻

引用:請教媽媽Boxhill+PN+interview會問咩?+如

原帖由 caseiaming 於 16-01-25 發表

...
入去課室,枱上有不同玩具,可以比小朋友任玩,玩嘅期間老師會過黎用英文問家長問題,問下小朋友日常生活嘅嘅,例如邊個湊,平時玩乜。問哂全部家長後就開始playgroup形式,小朋友坐chair圍圈望住老師,老師會唱歌,叫你拍下手,拍下鼓,起身坐低做小動作咁,之後story time,會問下問題,例如本書入面係乜。大約係咁,全程英語進行。

引用:Quote:原帖由+caseiaming+於+16-01-25+發表

原帖由 菲菲菲 於 16-01-28 發表
入去課室,枱上有不同玩具,可以比小朋友任玩,玩嘅期間老師會過黎用英文問家長問題,問下小朋友日常生活嘅 ...
唔該曬呀,好詳細, 最怕唱歌跳舞既group in, 我個仔係會全程唔郁牛咁眼望住老師, 希望順利啦.

引用:Quote:原帖由+菲菲菲+於+16-01-28+發表入去

原帖由 caseiaming 於 16-01-28 發表
唔該曬呀,好詳細, 最怕唱歌跳舞既group in, 我個仔係會全程唔郁牛咁眼望住老師, 希望順利啦.

...
平時我小朋友都唔會郁,不過因為佢會比搖鼓小朋友,所以小朋友都會拍下佢,感覺好啲,我小朋友唱遊部分麻麻,不過story time講到動物名,有am offer,應該不太難,加油

引用:Quote:原帖由+caseiaming+於+16-01-28+發表

平時我小朋友都唔會郁,不過因為佢會比搖鼓小朋友,所以小朋友都會拍下佢,感覺好啲,我小朋友唱遊部分麻麻 ...
佢只係識認動物, 但唔識講, 唯有good luck,希望佢心情好比d反應

請問你bb鍾意學校嗎?

引用:Quote:原帖由+菲菲菲+於+16-01-28+發表平時

原帖由 caseiaming 於 16-01-28 發表
佢只係識認動物, 但唔識講, 唯有good luck,希望佢心情好比d反應

請問你bb鍾意學校嗎?
我小朋友較生保同慢熱,去陌生環境好易panic,但去boxhill無論open day or interview都表現唔錯,好似都幾鐘意啲老師,所以如無意外,我地會比佢讀boxhill

引用:Quote:原帖由+caseiaming+於+16-01-28+發表

我小朋友較生保同慢熱,去陌生環境好易panic,但去boxhill無論open day or interview都表現唔錯,好似都幾 ...
我黎緊都想去4月open day,希望做同學啦

The PN class, how much for school fee per month?

引用:The+PN+class,+how+much+for+school+fee+pe

原帖由 sisbro 於 16-01-29 發表
The PN class, how much for school fee per month?
For TKO , pn 55xx,共十一期,無什費

回覆 菲菲菲 的帖子

Thanks!

回覆:Tko Boxhill

我的細囡都有pm offer,求am位唔知難唔難?大家有冇報維景的新校grace啊?有am offer會點揀呢?

引用:我的細囡都有pm+offer,求am位唔知難唔難?

原帖由 manyjennifer 於 16-02-01 發表
我的細囡都有pm offer,求am位唔知難唔難?大家有冇報維景的新校grace啊?有am offer會點揀呢?

...
Grace 始終係新校, 我會選boxhill

引用:Quote:原帖由+manyjennifer+於+16-02-01+發

原帖由 caseiaming 於 16-02-01 發表
Grace 始終係新校, 我會選boxhill
多謝你意見,我都咁諗,而且boxhill環境和老師都好好多,女女上星期六面試表現好好多,連我大囝都玩得好開心,當左自己屋企咁,但下午班係唯一缺點,我見樓下班bb放學都是工人姐姐抱住訓著哂咁回家

引用:Quote:原帖由+caseiaming+於+16-02-01+發表

原帖由 manyjennifer 於 16-02-01 發表
多謝你意見,我都咁諗,而且boxhill環境和老師都好好多,女女上星期六面試表現好好多,連我大囝都玩得好開 ...
我諗返下午班係要tune 下休息時間, 我自己會比bb 11點左右訓下

我想問你上星期in 佢即時比offer嗎?

‹ 上一主題|下一主題