用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人比York reject過?
go

有冇人比York reject過? [複製鏈接]

今日收到intl multiple intelligence am N1的接納信。因上星期應已offer咗一round, 有少少意外仲有位。想問下有冇人收過reject或waiting?

1    0    0    0

回覆:有冇人比York reject過?

有,apply pn , 8月B,收唔哂,waiting.

聽講pn少啲位。但N1好似個個都收...

我今日都收左信,未知York校车會点安排?

真係好少聽到有reject,就算waiting 到最後好多都可以有...

International stream 重要係AM, 係不錯的offer. 你何須介意佢reject 幾多人, 幾競爭大才入到呢?

有少少擔心收得太濫。太易考到有點不踏實的感覺。

piggybank 發表於 15-11-10 23:59
有少少擔心收得太濫。太易考到有點不踏實的感覺。

其實社會上總有學校會盡量收學生,重點應該睇佢係咪真係適合自己小朋友......有時都鄧呢啲幼稚園唔抵,佢地肯盡收,都算比左個水泡你先啦....點都係一件好事黎....

York面試感覺比SC好很多,老師都幾nice,場地又大,BB都好開心

Dean2013    發表於 15-11-12 11:01

引用:真係好少聽到有reject,就算waiting+到最後

原帖由 cpychung 於 15-11-10 發表
真係好少聽到有reject,就算waiting 到最後好多都可以有...
客觀地說吧,york是車輪式收生,很多人當backup,  give up offer學校就會派給其他學生或下一批學生。所以可能因為這樣有些waiting最後也有offer.  k1 大概700個位到,每年幾千人報實在不可能係人都收。如果佢係一次過in一次過派可能收到reject或 waiting的人會較多吧。

引用:York面試感覺比SC好很多,老師都幾nice,場

原帖由 weqacn 於 15-11-11 發表
York面試感覺比SC好很多,老師都幾nice,場地又大,BB都好開心
同意

爬文話K2先有多元智能,仲要係老師揀先入得。但現在封信話國際班多元智能,即係點?學費要$8xxx ?

引用:Quote:原帖由+weqacn+於+15-11-11+發表York

原帖由 piggybank 於 15-11-11 發表
同意

爬文話K2先有多元智能,仲要係老師揀先入得。但現在封信話國際班多元智能,即係點?學費要$8xxx ?
未聽過。 明年國際班學費應該是6200

真的很可悲今時今日收到offer仍有咁既想法(不喜物插)

引用:真的很可悲今時今日收到offer仍有咁既想法

原帖由 mebb622 於 15-11-11 發表
點解咁講?有offer好似唔係好難嘅事?
我都有考學券學校,感覺要求高過York

引用:今日收到intl+multiple+intelligence+am+N1

原帖由 piggybank 於 15-11-10 發表
今日收到intl multiple intelligence am N1的接納信。因上星期應已offer咗一round, 有少少意外仲有位。想問 ...
請問你係幾時in㗎?我10月31號in沒有信,我很喜歡這間學校,阿囡9月B都in得唔錯,但加校車要8000幾一個月,好貴,好矛盾

複式洋房

發表於 14 秒前 |只看該作者
York interview 當日好開心,有dramma 唱歌表現,我覺得學校幾有誠意,我仔都收到Am offer,好趕囉,11月10日收信,要人11月13日前交留位費

引用:Quote:原帖由+mebb622+於+15-11-11+發表真

點解咁講?有offer好似唔係好難嘅事?
我都有考學券學校,感覺要求高過York

...
york多分校,能提供的學位比其他學校多。但不是係人都收。

引用:真的很可悲今時今日收到offer仍有咁既想法

原帖由 mebb622 於 15-11-11 發表
好多人都係咁諗,覺得難入先係好學校

引用:Quote:原帖由+weqacn+於+15-11-11+發表York

同意

學費下年應該$6200,今年$5600。$8xxx係未減學校資助,學校資助人人都有,所以你可以不理$8xxx。
L2有多元智能班,係平時返學時間額外的,如你返緊上午班,下午就會上埋多元智能班,變相返全日,學費就俾多double!所以未必人人會/想參加。

引用:Quote:原帖由+piggybank+於+15-11-11+發表

原帖由 ky201105 於 15-11-11 發表
學費下年應該$6200,今年$5600。$8xxx係未減學校資助,學校資助人人都有,所以你可以不理$8xxx。
L2有多元 ...
即係個N1班名叫多元智能,唔代表入咗L2嘅多二智能。如K2被選入多元智能,又讀的話,就要預$6xxx X 2?

其實學校有幾多種學制?
蒙特梳利雙語 = 主流 (英廣普)
多元智能 = 國際 (英普)

仲有冇?

‹ 上一主題|下一主題