用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K1 麗城Joyful vs 綠楊
go

K1 麗城Joyful vs 綠楊 [複製鏈接]

囡囡現在讀緊Joyful PN, 可直升K1, 綠楊也有K1 offer. 哪間較好呢?

Joyful語境不錯,但學校較新,不知升小一的狀況
綠楊在荃灣區歷史較久,口碑不錯

如何選擇好呢?
   1    0    0    0

引用:囡囡現在讀緊Joyful+PN,+可直升K1,+綠楊也

回覆:K1 麗城Joyful vs 綠楊

綠楊for sure!!!

回覆 dbchu 的帖子

請問你是否有小朋友讀緊綠楊? 可否講多少少綠楊的優點? 因我沒朋友子女讀過綠楊,對學校所知不多,謝謝!

問清楚一星期裡有幾多小時係英語堂先作比較為佳.
以前問過...
LY 一星期裡有2小時英語堂.
Joyful 就每日有2小時英語堂.

sailob 發表於 15-2-27 10:07
我會揀綠楊,綠楊學術好,而且又多net,語景都好好
又多net - 即係有幾多?學術好 -可唔可以講清楚邊D?

引用:Quote:sailob+發表於+15-2-27+10:07+我會揀

講語境一定joyful 好,每班一個net一個普通話老師

回覆:Ocean419 的帖子

睇下小朋友咩類型,之前分別同2位舊同学食飯,仔女L Y 舊生,1個讀到有陰影,因是细仔迫寫字,追唔上,自少憎寫字,由於小學怕寫字,默書,結果中學只好揀band 2 尾私校,因好過讀band 3 準校,另1位同学就話LY唔錯,阿仔入官小,又成绩唔錯,因本身小朋友谷到

醒目開學勳章

Joyful net 班主任3個鐘都係課室喎..

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+lightingchung+於+15-02-27+

原帖由 sailob 於 15-02-27 發表
我唔係用家,不過知道綠楊有4-5個外籍老師,佢响荃灣區算係出名係地區名幼,聽聞幾谷吓

...
4-5個全校用?

回覆:ronwong 的帖子

謝謝你詳細的回答!

引用:曾是LY+PN+用家,參加過joyful+playgp,+了解

原帖由 ronwong 於 15-03-12 發表
曾是LY PN 用家,參加過joyful playgp, 了解過pn 課程.Net 每日得20mins 左右,每級加,到k3 1 hour.,語境不及 ...
Joyful playgroup 同kindergarten係好唔同,課程同師資差好遠。不能相比。我仔讀joyful好好,語境好,英文普通話都學到

引用:Quote:原帖由+ronwong+於+15-03-12+發表曾

原帖由 kaka-bb 於 15-03-12 發表
Joyful playgroup 同kindergarten係好唔同,課程同師資差好遠。不能相比。我仔讀joyful好好,語境好,英文 ...
仲有,pn每日50mins普通話,其餘時間全英文NET

我唔覺joyful英普程度普通喎,如果小朋友每日兩小時全英Net teacher教,一小時普通話為母語的老師教普通話,出嚟程度都一般的話,個小朋友啲本身能力都好一般吓。何況我見joyful 小朋友私下交談很多時都會說英文的,何來程度普通呢?

仲有一樣要留意官校和津校,我覺得唔係大部份joyful 家長的首選,講叩門又不是九龍塘名幼叩神校,普通叩官、津都係講小朋友自己的能力的!

回覆:paipaiwong 的帖子

‹ 上一主題|下一主題