用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園面試,老師有沒有對小朋友評分
go

根德園面試,老師有沒有對小朋友評分 [複製鏈接]

唔知大家有沒有留意,

0    0    0    0

回覆:根德園面試,老師有沒有對小朋友評分

份表只由問家長的老師拎住評分,之後再由家長拎住份表俾派糖老師!全個過程,interview 小朋友的老師是沒有拎筆或做任何紀錄的,不知大家是否一樣!

引用:份表只由問家長的老師拎住評分,之後再由家

原帖由 Mcdondon99 於 13-11-06 發表
份表只由問家長的老師拎住評分,之後再由家長拎住份表俾派糖老師!全個過程,interview 小朋友的老師是沒有 ...
Oh, 弊!老師叫我拎份表俾門口位的老師,但我pass咗俾阿女,叫阿女自己行去俾老師。會不會扣分⋯⋯

我果個有俾喎!

我都係俾張表要阿女交俾老師,阿女仲雙手舉高交,我覺得佢好有禮貌喎!

但我唔係叫佢自己交,係陪住佢交!
太想入倒KV,攪到個人太緊張添……希望快d有信話收啦!

即係in 女女個老師有係表上評分?

我有留意,坐底時亞仔唔多願做野同唱歌,老師話冇問題啦,另一老師就問我野,跟住MARK底。出門口個老師俾糖,前面個小朋友攞左,老師問佢要講乜,佢講"多謝",睇住個老師MARK夥落FORM.
到我個仔,攞左粒糖講THANK YOU, 老師問我係咪TWINS,問我仔邊個係哥哥,叫咩名,眼,鼻,係邊,邊個同你黎,我仔好開心答晒,我睇住個老師MARK野。我都估門口個老師先係俾分。

記憶中有喎!江湖傳聞門口果個係好重要,睇下個小朋友有無禮貌!

佢俾我糖我仔, 我仔話BYEBYE唔要! hahahha.

Holam920 發表於 13-11-6 17:01
但我唔係叫佢自己交,係陪住佢交!
太想入倒KV,攪到個人太緊張添……希望快d有信話收啦!

...

可唔可以分享下點解甘想入?

根德園學生德育同學術都好,朋友嘅女叩門升上九龍塘band 1 小學後,跟得上課程,但有d派位入去嘅小朋友追得好辛苦!
每個家長有不同取向,我唔想為咗呢個問題响道互相批評,我只可以講,我係想個女要從小打好基礎嘅苦媽媽囉!

引用:我有留意,坐底時亞仔唔多願做野同唱歌,老師

我老公喺門口等,見到門口位老師有喺form mark野!

回覆:昕昕媽咪 的帖子

咁怪?? 佢都唔知邊個打邊個啦, 又無label? 不過大家等多一個月就知result家喇。唉,,, interview呢個遊戲我真係唔識玩, 合眼緣呀, 有關系呀, 靠小朋友定in家長, 真係唔知佢點係果短短幾分鐘時間點選出黎?!!

當日沒有特別留意,只有喺出發前提醒呀囡要對所有人有禮貌。好彩呀囡都聽話。雖然不能全部答晒,不過我都睇得出佢好乖,我已經心足,面試已經完,都無謂再揣測令自己不安了,隨緣吧

話時話,又好似係喎!

其實In小朋友個老師等我地in完出去時再評分都ok㗎姐,我反而覺得老師專心同小朋友in好好,始終小朋友細,媽咪又要答另一個老師理唔到佢,唔通個老師又攞住紙筆,又不停要轉玩具,跟住又要問小朋友,問完又mark分咁,諗起都立籮啦

但係份表都拎走左,in呀女個老師無機會俾分喎

‹ 上一主題|下一主題