用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正-註冊及預備事宜
go

培正-註冊及預備事宜 [複製鏈接]

培正-註冊及預備事宜

剛收到信,仔仔終於有學校收。因為之前之國際、根德園、民生等等,全部REJECTED。反而我認為機會最小之培正,出奇的收了,唯一解釋是運氣。

雖然是下午班,但在沒有其他選擇下,巳經決定了。
我巳去電培正查詢轉上午班事宜,回覆說在註冊日提交信件說明理由,如上午班有位,培正會以理由之重要決定先後。

現開此標題,希望與各準培正K1媽媽交流及分享註冊及預備事宜之資料。

Re: 培正-註冊及預備事宜

聽說培正在校車方面有投訴,不知有沒有媽媽知道實際惰況。

恭喜你!wah,之前個幾間rejected,你咪震左好耐?比我晚晚訓吾著都似。真係"希望在明天"、"賽翁失馬"呀,恭喜恭喜。

謝謝!
說真呀,得一間,無得煩。

有沒有媽咪清楚培正校車情況。

HugoMa,

得一間仲好啦!唔駛煩!慳番d留位費!

HugoMa
我仔仔都係民生唔收.禮賢waiting
反而我認為機會最小之培正,出奇的收了
好似仲左大獎的心情
我仔仔都係pm
同你仔仔有幾會係同學仔啦
不過我無諗過同仔仔轉am呀
校車方面有什麼投訴呀?
我都想了解
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!.HMIWEufGRsi8p.UkRe2tHAVQebdlMIt

知道很多現就讀培正K1,K2小朋友的媽咪前輩最熟悉培正情況,請多多指教.

我條蛇蛇係蛇年(2001)9月出生,所以係大B.今次終於威番一次.培正收佢讀下午班.HugoMa,如果你仔仔依然是下午班,我條蛇蛇好可能同你仔仔是同班同學.
今年我同佢祇報了民生同培正,民生出局.我住係粉嶺,蛇蛇現在正係粉嶺區讀K1.本來都不打算要他長途拔跋出九龍讀書,但現在培正收左.沒辦法唔辛苦他. 我同蛇爸商量搬屋,結論係要等蛇蛇細佬馬馬(他是2002年12月出生)真的confirm 到培正或到九龍讀書才搬.馬馬今年9月都會係粉嶺區讀K1.
我依家都頭痛找保姆車,因為培正校車最遠都係馬鞍山.
唔知有沒有粉嶺區的培正Mami前輩可以賜教?

milk2004 ,

hello,我個仔都係民生唔收,培正卻收了,又係pm,但都好開心呀,總算放下心頭大石囉
milk2004 寫道:
HugoMa
我仔仔都係民生唔收.禮賢waiting
反而我認為機會最小之培正,出奇的收了
好似仲左大獎的心情
我仔仔都係pm
同你仔仔有幾會係同學仔啦
不過我無諗過同仔仔轉am呀
校車方面有什麼投訴呀?
我都想了解

hello hello
我仔仔都係pm架.大家都係同學仔喇.
其實都唔一定要轉am呀.因為到左k2都會一樣.無所謂啦.
校車問題我都有d擔心呀.我仔未返過學.一開始就要佢一個上校車返學.好似好慘咁.仲好似好驚咁.你地點睇呀.
今日打左幾次電話去校車署度想問野.不過都無人接既.
而家呢個係我既煩惱之一呀.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

atta
甘你住邊樹呀?
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!.HMIWEufGRsi8p.UkRe2tHAVQebdlMIt

Hi, 蛇碼
粉嶺唯一出九龍的褓姆車就係陳叔叔,tel:26729777
我個女就係坐佢嘅車去九龍塘番學,不過唔知培正佢到去唔去到?

milk2004
我住黃大仙呀.你呢.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

Hi Kamen,

Thanks for the info. I have checked with Uncle Chan but PC is not his current destination. Most likely, PC will not his destination in September this year because of the uneasy "pick up and jrop" point at PC.
I will check with PC tomorrow.

Thanks a lot
SnakeMa  

hi..all
my daughter also accept for the pm class...i didn't think that to change in am class..i think is not easily to wake her up...hope to see you all later

其實上午定下午班對我並不要緊,,
因為家住粉嶺,目前還未找到去培正的褓姆車. 如果要轉上午班,反而好大可能是因為要遷就褓姆車時間.
希望可以盡快解决問题.

hi ALL MA MA :

我仔仔都係 pm 班 , 家住西貢 (都有D想搬),

日後有很都時間分享,(直升架) 可否做個 LIST
方便聯絡 :

1) LAM CHEUK LONG (仔仔)(PM) 西貢區 09/01

hi atta
我住荔景架

由 wing1128 於 2005-01-24 12:37:57

hi ALL MA MA :

我仔仔都係 pm 班 , 家住西貢 (都有D想搬),

日後有很都時間分享,(直升架) 可否做個 LIST
方便聯絡 :

1) LAM CHEUK LONG (仔仔)(PM) 西貢區 09/01
2)Jerry(仔仔)(PM)荔景02/02

Hi 各位2005培正媽咪,亞大碼BB都係pm班,家住青衣

2)Jerry(仔仔)(PM)荔景02/02
3)大碼BB媽媽(仔仔)青衣02/02
‹ 上一主題|下一主題