用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 大抽獎 12Net女仔, 苦惱揀第2及3位!
go

大抽獎 12Net女仔, 苦惱揀第2及3位! [複製鏈接]

如果第1位放st francis,
A. 第2位放寶血, 第3位放李賜豪(其實真的不想入, sorry如得罪李賜豪家長) 咁安全嗎?
or
B. 第2位放軒下, 第3位放寶血,
BTW, 大抽獎 跑馬地ST PAUL 定 ST FRANCIS 容易入?
請賜教 ,謝謝!
   5    0    0    0

有坊間話,PAUL CATH因為中學轉直資,小學部可能會少左D支持者。

It's practically realistic to assume SPPCS will be less popular due to its campus will be temporarily moved to Chai Wan, plus the uncertainties arised due to its secondary section would become DSS.

回覆:daisy17772 的帖子

daisy17772 :請問知不知道聖保祿幾時搬去柴灣?

跑馬地ST PAUL should be easier, put it in 2nd and 3rd is precious blood.

回覆:mickfan 的帖子

mickfan :我估寶血排第2、3,已經沒有機會了。

多謝指教, 咁放 st paul 第二, 寶血 第三

咁軒下放第2ok嗎, 第三放寶血?

寶血放第二我估已去到最盡了,第三應該無咩機吧!
而家寶血都多人LIKE架,小班教學,有愛心。

醒目開學勳章 王國長老

St Paul放第2你要SUPER SUPER LUCKY至入到, 萬中無一, 唔好咁攪

回覆:CoffeeCake 的帖子

CoffeeCake : 寶血放第一也不是絕對有把握!

醒目開學勳章 王國長老

Jen123 發表於 13-1-11 12:47
CoffeeCake : 寶血放第一也不是絕對有把握!

舊年無聽過寶血第一唔入, 今年真係唔知, 好顛!

回覆:Charlotte_mom 的帖子

今年放第二,機會是零。

Charlotte_mom 發表於 13-1-11 12:50
舊年無聽過寶血第一唔入, 今年真係唔知, 好顛!

如果寶血擺第一都要抽,咁我寧願搏瑪利曼,抽唔到條氣都順啲

bobo101^*^    發表於 13-1-11 16:15
joannechow1031  哈哈! 條氣都順!! yes  發表於 13-1-11 14:26

咁係咪放st paul 第一大機會d? 寶血第1都唔得, 咁放咩向第二?

回覆:joannechow1031 的帖子

Joannechow1031:不知道什麼原因,今年寶血很多人自行申請,相信統一也是。

回覆:joannechow1031 的帖子

joannechow1031:我有去簡介會,由於統一
學位只有 37 個,寶幼上、下 加埋 6 班有
190 個小朋友,6 份1 揀都填滿小一學位
,又多 old girl !

回覆:Rattie 的帖子

Rattie :瑪利曼同寶血很不同!

Rattie : 灣仔 3 間名女小學分別: 瑪利曼、聖芳濟各、聖保祿,大眾第一志願,將
這 3 間小學放第 2 已經沒有機會,同樣,
37 人將寶血放第一,你放第二,同樣宣佈
死亡,所以,你最後派去一間意想不到的
小學,華仁吧!為你女兒開一個特別位。
今年競爭實在很大。

joannechow1031  華仁, 好呀, 女校男生, 不知幾想!!  發表於 13-1-11 15:45

Rattie : 我親人有在瑪利曼由小學到中學,
比我感覺是,這裡的小朋友很多都來自中上
家庭,其實以我認識是富裕,真的不明白
大家也是政府學校,藍塘道和冬青道相距
不到100 米,會有這樣的差別,不相信,
自己放學時間去睇一睇,我自己觀察了
差不多 3 年!

咁不如放軒下第2啦! 唉, 橫掂都死!
‹ 上一主題|下一主題