用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫後備生面試
go

金巴倫後備生面試 [複製鏈接]

太太剛剛同小朋友見完金巴倫,講明無正取offer( 因已收晒人),只有waiting or reject,但都幾多人見,正係

0    0    0    0

引用:太太剛剛同小朋友見完金巴倫,講明無正取of

原帖由 Estherpapa 於 12-12-21 發表
太太剛剛同小朋友見完金巴倫,講明無正取offer( 因已收晒人),只有waiting or reject,但都幾多人見,正係 ...
放心, 會有家長放offers 的。請保持希望。

回覆:金巴倫後備生面試

但係校長話已留位比細B喎,我問面見老師都係咁講

dwkw333 發表於 12-12-21 17:42
放心, 會有家長放offers 的。請保持希望。

同意,呢間學費唔平,實有人放,但是否由我的小朋友補上係另一個問題,平常心啦!

porporwong 發表於 12-12-21 18:10
但係校長話已留位比細B喎,我問面見老師都係咁講

唔明,你是否指2009年細B?

引用:Quote:porporwong+發表於+12-12-21+18:10+

唔明,你是否指2009年細B?
我聽到既係已留部份位俾今日in既細b, 2星期內有信

太太剛剛同小朋友見完金巴倫,講明無正取offer( 因已收晒人),只有waiting or reject,但都幾多人見,正係 ...
各位媽咪祝你們想入讀金巴倫的都能成功!我大囡讀k2, 細佬因為12月,決定比佢做大仔,所以今日無in,點知囡囡班主任打來問爲何細佬無in, 果刻我覺得sn真的好有人情味!
而且各位媽咪我肯定sn是會收細b!而且會教到佢地叻叻的

引用:Quote:原帖由+Estherpapa+於+12-12-21+發表

原帖由 angie0828 於 12-12-21 發表
各位媽咪祝你們想入讀金巴倫的都能成功!我大囡讀k2, 細佬因為12月,決定比佢做大仔,所以今日無in,點知囡 ...

好感動!真有人情味!

我阿女既好朋友(12月B)今日都有去IN啊
唔知做唔做得成同學呢!

回覆:金巴倫後備生面試

我個friend佢話肯定唔讀,因有更好的收了,但交了留位費,佢話keep到交大訂所以遲d會有位

看過你之前post見你咁灰心,sn會幫到你,因為好多人把sn視為後著,包括我個friend, 佢2009/11月大仔,KV又收,救恩又好似收,TT應該無問題,咁佢之前註冊咗,一定放返d位出來!
問題係你不要有hard feeling 人地唔讀我個小朋友才有offer, 有d人又會話sn咩黎?味聽過!又有d人話sn係人都唔會rejected !但想當年我家小孩係後備生in即好似你們咁,當日也人山人海last round 都over100人,全級100人,真的無人rejected/waiting  ?sn不是大校,不能好似york咁不停收生!
但sn可以教到我家女兒自動波做功課,學術不比名牌幼稚園弱,看了近年派位成績很不錯,都好多直資收!當然我target 都係真資,入到男女拔1-2個only,但果d學校不是我target , 所以我好滿意!

引用:Quote:原帖由+Estherpapa+於+12-12-21+發表

原帖由 angie0828 於 12-12-22 發表
看過你之前post見你咁灰心,sn會幫到你,因為好多人把sn視為後著,包括我個friend, 佢2009/11月大仔,KV又 ...
多謝你的分享,其實我們已經想通了,SN收當然我們會認真考慮,沒有的話讀村校亦沒有甚麼太不了,平常心面對,天父自有安排!

引用:Quote:原帖由+angie0828+於+12-12-22+發表

原帖由 Estherpapa 於 12-12-22 發表
多謝你的分享,其實我們已經想通了,SN收當然我們會認真考慮,沒有的話讀村校亦沒有甚麼太不了,平常心面對 ...
yes, 既來之則安之!原來大家也是天父的兒女,最遺憾是sn不是基督教幼稚園,不過它也有兒歌教,當中有少少是教會歌

回復 angie0828 的帖子

係啦,如果係基督教學校仲好。

引用:回復+angie0828+的帖子 係啦,如果係基督

原帖由 wswchu 於 12-12-22 發表
回復 angie0828 的帖子

係啦,如果係基督教學校仲好。

引用:Quote:原帖由+wswchu+於+12-12-22+發表回復

原帖由 angie0828 於 12-12-24 發表
Sn有少少基督教兒歌,我個囡分別兩位班主任都是基督徒!

wswchu  Good  發表於 12-12-24 22:17

引用:Quote:原帖由+angie0828+於+12-12-24+發表S

原帖由 angie0828 於 12-12-24 發表
Sn有少少基督教兒歌,我個囡分別兩位班主任都是基督徒!
如Sn是基督教,我一定讓囡囡讀。

回覆:winnietingting 的帖子

點解要喺基督教先選讀 ?

引用:點解要喺基督教先選讀+? +

原帖由 iphone88 於 12-12-24 發表
點解要喺基督教先選讀 ?
相信winnietingting是基督徒!

回覆:angie0828 的帖子

咁天主教徒呢?

‹ 上一主題|下一主題