用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 08-09 P1D 播道3號家長岸邊交談站
樓主: chinfung
go

08-09 P1D 播道3號家長岸邊交談站 [複製鏈接]

bignose / 心:
我開唔到呀.  連hotmail都死埋.

chinfung:
小女叫晞彤Tiffany, 都是P.1D

cheukue:
thank you info. 水筆是指那假呢?

tatacat and  chinfung,
好喎!可以一齊約埋係會所玩都ok!南豐有個跳彈床,係3:00-5:00喎!不過有高度限制!咁快又諗定第二個節目.. 有興趣其他媽咪都可以一齊去玩!我哋今個星期六出左黎慢慢再約!完全係停不了!

心心,
我報名先!咁6:45我哋係咪一齊食咪晚飯架呢?:)定係整買d野食上到會所食好呢?我哋到時係咪入去波波池樹玩呢?不過吾知收幾點呢?d小朋友一定開心到不得了 亞仔去親玩,都玩到吾肯得走架!
今年都未買燈籠tim,邊樹多款式架呢?

6/9星期六月圓晚會事項:
帶隊: ccaa1

晚餐->燈籠時間/會所活動
時間: 6:45pm
地點: 調景嶺MTR - EXIT A
參加: 心心, ccaa1, bignose, kongsou

燈籠時間/會所活動 (不JOIN晚餐)
時間: 7:50pm
地點: 調景嶺MTR - EXIT B
參加: Tatacat

原帖由 心心 於 08-9-4 10:42 發表
tatacat
msn開到, 無問題bor

晚餐->燈籠時間/會所活動
參加: 心心, ccaa1, bignose

...

Hi all:
八卦/多嘴問句:以上活動多不多Daddy參加呀!

chinfung

chinfung,
如果我蝦子餅得閒,我都諗住叫佢一齊黎!

原帖由 chinfung 於 08-9-4 11:44 發表

Hi all:
八卦/多嘴問句:以上活動多不多Daddy參加呀!

chinfung

原帖由 kongsou 於 08-9-4 12:05 發表
chinfung,
如果我蝦子餅得閒,我都諗住叫佢一齊黎!

Hi, MY son is in P1C, can I chat with you all? Thanks la! I live in Po lam!

Take care

God bLESS

wwgic,
hello!你好吖!其實我都係P1B架!好吖!一齊入黎傾!佢哋里樹熱鬧嗎! 我走入黎傾下計 P1D好熱鬧喎!

原帖由 wwgjc 於 08-9-4 12:12 發表

Hi, MY son is in P1C, can I chat with you all? Thanks la! I live in Po lam!

Take care

God bLESS

Tatacat, chinfung, kongsou
好呀, 下次你地會所gathering, 唔該都預埋我, 我住寶琳果邊.

Chinfung
我老公sat會去架, 你都一齊啦.

Wwgjc
好呀, 一齊來chat.
你sat 來唔來呀?

bignose,
更好啦!歡迎tim啦!多d人玩開心d!

原帖由 bignose 於 08-9-4 12:28 發表
Tatacat, chinfung, kongsou
好呀, 下次你地會所gathering, 唔該都預埋我, 我住寶琳果邊.

Chinfung
我老公sat會去架, 你都一齊啦.

Wwgjc
好呀, 一齊來chat.
你sat 來唔來呀? ...

晚餐(一粥面)->燈籠時間/會所活動
參加: 心心, ccaa1, bignose, kongsou

地點: 調景嶺MTR - EXIT B
參加: Tatacat

晚餐去快靚正一粥面

chinfung
有, koho同我講佢會黎架, 不過唔知佢join plan A or B, 仲有bignose, kongsou, tatacat幾個老公, btw, 你怕左我地呢班女人?

wwgic
welcome, 星期六得閒來嗎?

kongsou/chinfung/tatacat/bignose,
喂, 你地坑口function記得預埋我呀, 我入播道無非都係想多d時間親子(玩)架炸 :

甘多位午安:
學校LWL要10月才開始又要抽纖,但家長搞的活動排山倒海一報名便可,小朋友真happy,陳頭幾個月功課考試未多,要好好玩多D呢。
上星期將軍澳站玩,今星期調景嶺玩,盛下坑口/寶林站未搞gathering,林起都興奮呀!

see u all
chinfung

原帖由 心心 於 08-9-4 13:14 發表

地點: 調景嶺 ...

心心:
女人有什麼好怕啊!最重要是播道這班咁愛/關心兒女的母使我更加明白什麼是偉大la。我們大部份是獨生子女,更要互相幫助和溝通多D。使代溝不要出現。

chinfung

你怕左我地呢班女人?   

為左阿囡有得玩, 上刀山 落油鍋都o黎

地點: 調景嶺 ...

Hello Everybody!

Thanks for accepting me la!

Sorry, this Sat I ahve to do the mid-autumn festival with my brother's family la! Will you have any plan in the afternoon? Otherwise I can join next time lei! We live so closed, anytime is OK la! Better in the afternoon!

Add oil la! i HAVE 2 BOYS, SO THEY WILL BE VERY HAPPY TO HAVE SO MANY FRIENDS TP PLAY WITH LA! haha!

God bless!

亞仔話今日無功課bor

wwgic,
下次聚會去你地盤-寶林gathering, 你有咩提議?

原帖由 心心 於 08-9-4 16:33 發表
亞仔話今日無功課bor

wwgic,

心心 / P1D家長:
小兒都話無功課,
上校綱又short左!

每日功課 Homework Today

The upload of daily homework record

The upload of daily homework record is temporarily suspended,
We apologize for the inconvenience caused,
We will resume the service as soon as possible

返屋至check先得

無里頭明天Maths會去電腦室,如乖可玩computer(阿囝話)

上英文堂自己英文名不識串又改其他名真激死

又叫佢抄寫先得。

chinfung

原帖由 心心 於 08-9-4 16:33 發表
亞仔話今日無功課bor

wwgic,

Hi,

ok ar! But the club house ( children playroom)of Metro city is not as big as Ocean shores ( tiu king liang ) la! But we can go to the public library! Or eating at the mall! Or can go to the playground and play ( may a bit hot )! I think the kids will be very happy anyway! Please let me know la!

haha! My son has only got 1 homeowrk la! So if you don't have, should be normal wor!

Add oil!

God bless!

我見有些非D班既家長都走來這裏發言﹐為何不開一個post給ABCDE班家長一齊講﹐例如開個topic叫︰「08/09播道書院小學部一年級家長網上交流室」。

Tiffnay話老師收左佢兩本書. 一本是英文backpack, 另一本唔知邊本?  點解要收呢?  你地係米?

今日有睇電影. 老師話如果驚可唔睇去另一班房玩遊戲?

英文本backpack冇收到啵,我個仔話老師淨係收左general study本workbook

原帖由 tatacat 於 08-9-4 19:02 發表
Tiffnay話老師收左佢兩本書. 一本是英文backpack, 另一本唔知邊本?  點解要收呢?  你地係米?

今日有睇電影. 老師話如果驚可唔睇去另一班房玩遊戲?
匡匡媽+匡匡爸+匡匡, 一家三口笑哈哈....!!!
‹ 上一主題|下一主題