用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) 小朋友06年9月讀德望小一家長, 請進來傾 ...
樓主: man15110
go

小朋友06年9月讀德望小一家長, 請進來傾 [複製鏈接]

Re: 小朋友06年9月讀德望小一家長, 請進來傾

今日唔見你o黎"虛度"青春o既?!
(唔好意思......我改左個度字, 因為咁o岩中文科老師改過我女呢個字, 我都係最近先識 )

其實, 我有一個問題好想問你......

[quote]
KristyMum 寫道:
我地去左星光行果間 ......原來已經兩年幾, 我d青春...就咁虛渡

今次中文評估範圍有"字詞表" (一) 和 (二)嗎?

[quote]
cheukmom 寫道:
Dear all,
please confirm 中文"字詞表"評估範圍只係 (一) 和 (二). tks

1B parents:

9/5 Chines F.Ass. :  單元入(一,二), 單元九(一,二,三),單元十(一,二),成語(一,二)?

Bingo.  

MirandaLFY 寫道:
1B parents:

9/5 Chines F.Ass. :  單元入(一,二), 單元九(一,二,三),單元十(一,二),成語(一,二)?

只寫了成語(一) 和 (二). 沒有提字詞表, 但我相信6張都溫一溫穩陣d.

[quote]
cheukmom 寫道:
Dear all,
please confirm 中文"字詞表"評估範圍只係 (一) 和 (二). tks

[quote]

又識多個字

我有出現喎!! 什麼事? 你pm我啦!

[quote]
KiwiMum 寫道:
今日唔見你o黎"虛度"青春o既?!
(唔好意思......我改左個度字, 因為咁o岩中文科老師改過我女呢個字, 我都係最近先識 )

其實, 我有一個問題好想問你......

[quote]

Hi Kristy Mum,
tks...

[quote]
KristyMum 寫道:
只寫了成語(一) 和 (二). 沒有提字詞表, 但我相信6張都溫一溫穩陣d.

KristyMum,

不要緊的, please check pm.

Dear all

借問聲評估係邊堂考嫁? 可以"汁少邊本書" :

catthinmom,

你咁勇o既?! 不過你囡囡肯"汁"少本書嗎?!

Dear 1C parents,

我女下星期一請左假, 所以向大家求救定先, 到時請多多幫忙!   

KiwiMum,

你可以當天比功課袋校車姨姨交收及叫亞女同學寫手冊.

KiwiMum 寫道:
Dear 1C parents,

我女下星期一請左假, 所以向大家求救定先, 到時請多多幫忙!   

KiwiMum,

你講得對,只是我一廂情願,希望佢可以"咩"少一本得一本.

KiwiMum 寫道:
catthinmom,

你咁勇o既?! 不過你囡囡肯"汁"少本書嗎?!

Hi, all GH mama,

My daughter will join this family in the coming year.  I learnt a lot of stuff for preparation by this topic.  Thanks so much.  May I ask if any of you can give me the exam papers or exercises?  Mine is a small girl from KV.  She is always a cloud.  It was so unexpected for her to be accepted to GH.  It also makes me so nervous for thinking months whether to join this family or not.

小朋友06年9月讀德望小一家長, 請進來傾

各位好, 小女將於07年入讀小一, 由於暑假想去旅行, 所以想問正式註冊日是在甚麼時候? 7月中或八月初?
謝謝!

hi all,

中文科工作紙---字詞(九)

第12題究竟邊個字先係"錯字"    

Eugenia 寫道:
各位好, 小女將於07年入讀小一, 由於暑假想去旅行, 所以想問正式註冊日是在甚麼時候? 7月中或八月初?
謝謝!

我同你一樣...都好想知呀
請多多聯繫

布 --》報  

AM 寫道:
hi all,

BCMAMA,
係啵  
我答錯"佈" 添   
BCMAMA 寫道:
布 --》報  

[quote]
AM 寫道:
hi all,

[/quote]      

請問有冇人知德望幾時會轉全日制呢?
thx∼
‹ 上一主題|下一主題