用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教石鐘山紀念小學 2007石鐘山小一新生交流區
樓主: Irene1121
go

2007石鐘山小一新生交流區 [複製鏈接]

nice photo !!

Irene:

This nice photo i find from BK !!我尋晩整相同句子整左成晩呀、整到相就整唔到句子、最後亂打亂撞吓成功,好開心呀!!
D靚相圖我係BK找到架!!多謝那位靚女與衆分享!!

gigi2:

Brandon looking your reply, he feel very happy !!

大家好 ~~ 因早前好忙, 所以無入嚟BK好耐!! 多左哩個新 FORUM 都唔知喔 !! 抱歉甘遲先入嚟同大家打個招呼呀 ~~

我剛知囡囡入左 1D班, 各位有無上去石小網睇睇呀 ?? 希望各新生都可以好快適應小一喇 !!

亜薫

原文章由 亞薰 於 07-8-24 20:58 硐表
大家好 ~~ 因早前好忙, 所以無入嚟BK好耐!! 多左哩個新 FORUM 都唔知喔 !! 抱歉甘遲先入嚟同大家打個招呼呀 ~~

我剛知囡囡入左 1D班, 各位有無上去石小網睇睇呀 ?? 希望各新生都可以好快適應小一喇 !! ...

亜薫你好、我地石小mami毎日都在此傾計架、多D入嚟啦,我仔仔入左1E班、多多指教呀!!

dinner

原文章由 gigi2 於 07-7-26 17:35 硐表
Say hello to everybody!

gigi2, eat dinner yet ??? my husband coming H.K. la!!

原文章由 branma 於 07-8-24 21:03 硐表

亜薫你好、我地石小mami毎日都在此傾計架、多D入嚟啦,我仔仔入左1E班、多多指教呀!!

你囝囝甘叻入普通話班, 好好呀 !! 我自問普通話麻麻地,無能力教囡囡喔 !! 你會唔會同囝囝出席下星期小一家長會呀 ??

29Aug

各位2007石小mami我地搬左去荃灣區媽媽會個度呀、多多支持、要出返去2007石小交流區先留到言架!!

[ 本文章最後由 branma 於 07-9-11 17:15 編輯 ]

Irene, Branma & 亞薰,

我地搬唔搬返出去玊國媽媽會?呢度訪客無出面咁多,相信有新石小媽咪唔知我們係度。

原文章由 branma 於 07-8-24 21:26 硐表

亜仔話想試吓我地咪報普通話班囉、我自己都係麻麻地咋、爸爸就講得幾好、希望仔仔認真學習啦。
下星期我和老公都去、我想試搭校車呀、仲有就係見吓我兩個BK好友囉^_^ ...
那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

原文章由 gigi2 於 07-8-24 21:36 硐表
Irene, Branma & 亞薰,

我地搬唔搬返出去玊國媽媽會?呢度訪客無出面咁多,相信有新石小媽咪唔知我們係度。

其實我都唔知有哩度... 我都覺 出面媽媽會多d人氣哩, 搬返出去可能會多d新石小媽咪加入喔 !!

remove home !!

原文章由 亞薰 於 07-8-24 22:03 硐表

其實我都唔知有哩度... 我都覺 出面媽媽會多d人氣哩, 搬返出去可能會多d新石小媽咪加入喔 !!

okay, we remove home la !! i PM to irene & hktmm yet !!

新的在前

各位2007石小mami我地搬左去荃灣區媽媽會個度呀、多多支持、要出返去(2007石鐘山小學)先留到言架!!

[ 本文章最後由 branma 於 07-8-28 17:08 編輯 ]

HELLO !

各位石小家長, 我仔仔今年讀 1D班, 我都是剛剛才睇到你們在這裏傾得咁開心.
:-o

we move home !!

YeungYeungMammy:

We all remove to Tsuen Wan MaMa Club la !! pls go
there chat with us.

branma

[ 本文章最後由 branma 於 07-9-13 17:08 編輯 ]

原文章由 branma 於 07-8-24 20:19 硐表
Irene:

This nice photo i find from BK !!我尋晩整相同句子整左成晩呀、整到相就整唔到句子、最後亂打亂撞吓成功,好開心呀!!
D靚相圖我係BK找到架!!多謝那位靚女與衆分享!!

gigi2:

Brandon looking your reply, he ...

branma,

我係小詠呀, 記得我嗎, 我在自行收生交form已選了石鐘山啦, 不過, 我個仔得15分, 入唔入到都成問題, 真係好想他入到呢間小學。
歡迎入來參觀我個BLOG: http://hk.myblog.yahoo.com/vanessatangwc
[img]http://i165.photobucket.com/albums/u76/dlnfle/HelloKitty.gif[img]

各位2007石小mami我地搬左去荃灣區媽媽會個度呀、多多支持、要出返去(2007石鐘山小學)先留到言架!!

原文章由 branma 於 07-10-12 17:15 硐表

各位媽咪,
大家好 !
我都係小石新生媽咪, 我個囡囡是1E班的.
我係在朋友介紹下先知道原來此處有咁多自己人係e度 "傾計" 的.

各位新加入的石小媽咪請去以下新link再傾啦、呢度無人留言架啦

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1115031&extra=page%3D1

石鐘山家長大家好!!!有嘢問呀!幫幫手吧!

您地嘅小朋友有無補習呀?

原文章由 TSFIVY 於 08-3-19 10:55 發表
您地嘅小朋友有無補習呀?

補習就無、不過假日有學課外活動囉

Hi Branma,

又係我小詠呀, 我今日收到學校寄來的校服/書本訂購表, 我想問你幫你的小朋友訂多少套校服, 因我都唔知佢地pe堂多唔多, 那應點訂好呢, 另外, 我幫我個仔安排了補習班, 在海濱架咋, 請問你知唔知多不多小一就已開始補呢, 因怕小朋友跟唔上呀。
歡迎入來參觀我個BLOG: http://hk.myblog.yahoo.com/vanessatangwc
[img]http://i165.photobucket.com/albums/u76/dlnfle/HelloKitty.gif[img]

原文章由 hkttm 於 07-7-30 14:32 發表

我係自行果時入既, 迦南好多家長都選浸聯,荃官,海官,天佑..etc
7月5日我個仔剩係見到2-3個迦南同學.

hkttm,

我個仔都係自行個時入到石小, 我仔都係海濱迦南之麻......
我識既家長好多都派唔到首3個志願, 有d都要叩門, 係好煩既。
‹ 上一主題|下一主題