用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 根德園2010 K1-有無人已經收到取錄信
樓主: pugsonic
go

根德園2010 K1-有無人已經收到取錄信 [複製鏈接]

原帖由 qoo_pooh 於 09-12-4 12:03 發表
往年KV會出3種信 - accept, waiting 同reject
若果係 waiting都有機會呀
好似我大仔就係一個例子
唔好唔開心, 希望在明天

refect 同waiting寫法上有乜唔同?
我覺得佢字眼上就係reject呀。
不過信上是寫waiting的,但就叫我地搵間更適合的學校。咁係叫應該叫reject?

我會唔開心一日,返家對住阿仔會無事架啦。

對比德望,今次等 kv 真係唔算緊張

希望大家都可以放鬆心情,用平常心去面對任何結果啦!

積極點看我同事個女11月出世幾年前都收

如果唔收或Waiting, 不如想下其他Offer吧, 不只一條路...

原帖由 chung222 於 09-12-4 12:02 發表
IN得好都唔!唉!我個女唔肯唱歌,一定無幾啦!

我個仔唱晒成首歌,仲配合埋動作。
老師問乜都有答。都唔明點解唔收。
不過阿仔未戒片同埋老師話綠色個碟係菜,佢say no,因為平時佢食的菜係一條條的,張圖的菜係一大碟,所以佢say no。

唔好咁快失望住,都未收信即係仲有機會啦。

原帖由 cronaldochan 於 09-12-4 12:11 發表
積極點看我同事個女11月出世幾年前都收

如果唔收或Waiting, 不如想下其他Offer吧, 不只一條路...

對,其實本身都有offer在手,所以都唔係好唔開心。
只不過想入kv多d者。

Your bb so smart...都唔收??
我女實冇chance!
she sang and answer everything 蚊之聲...

Don't be sad, i am sure other good kgs witing for you!!

I  am so nervous now!!

原帖由 fafa_yim 於 09-12-4 12:15 發表

不過阿仔未戒片同埋老師話綠色個碟係菜,佢say no,因為平時佢食的菜係一條條的,張圖的菜係一大碟,所以佢say no。

唔好咁快失望住,都未收信即係仲有機 ...

我會叫大家平常心d囉!  有成6000人in得600位...幼稚園的interview永遠都係唔fair的, 因為小朋友分開見唔同的老師, 而老師本生一定有偏愛 (by impression), 所以成功的小朋友可能只係那位老師心目中想要的小朋友姐....  而每間幼稚園都有好有唔好...唔讀nei間咪第2間lor...最緊要你要決定比小朋友讀traditional or 活動教學而去選其他的學校.  good luck!

醒目開學勳章

佢信開頭點寫?
我記得reject信開頭約是 I am sorry / regret to inform you .........
something like that

若是waiting 可能好快有消息,
我姪仔上年12月就waiting 入左KV啦.....

原帖由 fafa_yim 於 09-12-4 12:10 發表

refect 同waiting寫法上有乜唔同?
我覺得佢字眼上就係reject呀。
不過信上是寫waiting的,但就叫我地搵間更適合的學校。咁係叫應該叫reject?

我會唔開心一日,返家對住阿仔會無事架啦。 ...

你個仔好勁..................我亞女只唱了一句歌, 我估收我個女真係奇蹟

原帖由 fafa_yim 於 09-12-4 12:15 發表

唔好咁快失望住,都未收信即係仲有機 ...
[img align=right]http://bd.lilypie.com/4ru9p8.png[/img]

同意...雖然小朋友和家長的表現重要,但收唔收真係要靠運氣!

原帖由 granddelsol 於 09-12-4 12:21 發表
我會叫大家平常心d囉!  有成6000人in得600位...幼稚園的interview永遠都係唔fair的, 因為小朋友分開見唔同的老師, 而老師本生一定有偏愛 (by impression), 所以成功的小朋友可能只係那位老師心目中想要的小朋友姐... ...

有冇人in 得差,但都得左呀???

老師都無叫我個女唱歌
睇嚟我哋更加無希望...唉!

原帖由 octopus481 於 09-12-4 12:31 發表
你個仔好勁..................我亞女只唱了一句歌, 我估收我個女真係奇蹟

醒目開學勳章

好緊張 .. 好似暫時都重未有人收到offer wor ...

mr postman ... 快d黎啦 ~~

中心????
原帖由 rlluvif 於 09-12-4 11:52 發表
我都係好緊張,要今晚先至知結果!我個仔係0709,細仔,睇來都唔係咁樂觀,交左中心同約克留位費..

重未派信啊!

平日12:45派信, 今日竟然而家都未派...樓下菅理員都話少見....好緊張呢....

got the offer this morning.  good luck to all the mamies too.

剛收到信, 收左AM! 祝各位入到理想幼稚園!

原帖由 roylau22 於 09-12-4 13:05 發表
中心????

係基督教中心幼稚園

唉!好唔開心呀收左Reject letter,waiting都無呀

so sad, only on waiting list
‹ 上一主題|下一主題