用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教石鐘山紀念小學 2007石鐘山小一新生交流區
樓主: Irene1121
go

2007石鐘山小一新生交流區 [複製鏈接]

IRENE & GIGI2

HELLO  MY NAME IS BRANDON,NICE TO MEET AUNT
IRENE & GIGI2,

入lai喇!

係啦!唔好剩齋睇,入lai“打四方城”宜家八號風嘛!咁Feel!

原文章由 branma 於 07-8-10 16:33 發表
呢排好似觀看人氣升得好勁好勁咁、點解都仲無新媽媽加入呢?只有今天一位問問題、其他我認識在BK荃官的家長表示、來來去去都係她們幾個咋
那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

Oh, my goodness!  Just call your son to play mahjong!

原文章由 branma 於 07-8-10 16:41 發表
HELLO  MY NAME IS BRANDON,NICE TO MEET AUNT
IRENE & GIGI2,
那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

Brandon

原文章由 gigi2 於 07-8-10 16:43 發表
Oh, my goodness!  Just call your son to play mahjong!

我個仔見我打得咁開心、剛剛叫我給他自己試試!!
我以前有去i-game打mahjong架、but 成六年無玩,真假都無玩了

謝謝颱風報告媽咪gigi2!

今朝帶仔返學過馬路時被狂風吹至反遮濕身,車來車往,Florian話好驚,收到阿仔訊息,即刻提高警覺、保持鎮定。

在惡劣天氣下帶着孩子外出或回家,我的母愛精神特別亢張,好像"未來戰士"第二集的女主角媽咪咁,誓要好好保護孩子,以致不損傷不染病,妳哋有同感嗎?

我哋一家大細都偏愛睇西片,近排除咗"同事三分親"外,星期二明珠台10:35pm的"Heroes"好多人都話好好睇,而且買晒Box Set,上週開始做,大家不防睇下追下。gigi2, 妳大囝應該啱睇,好美國英雄漫畫故事,還較多劇情。
每日都有好多膠,你我分類要回收
晚上少開冷氣,自幼成習慣身體好
重用,回收,減碳,應買先買不浪費
救救地球,盡量環保,為下一代,身教言教

TV

原文章由 Irene1121 於 07-8-10 16:51 發表

今朝帶仔返學過馬路時被狂風吹至反遮濕身,車來車往,Florian話好驚,收到阿仔訊息,即刻提高警覺、保持鎮定。

在惡劣天氣下帶着孩子外出或回家,我的母愛精神特 ...

我係任何時候都打醒十二分精神去留意路面和睇住仔仔架、你咁錫Florian當然充滿哂母愛啦、最近Brandon愛看Wild Animals only !!

平時夜晩我較少看電視、我鍾意睇小説多D

Hello Brandon

Hello Brandon, Nice to meet you !

我淨係識贏,唔識計番同睇人牌,但可以"盲拳打死老師傅",幾年未打過,心痕啊!

家裡有副迷你麻雀,某日執嘢俾阿仔睇到,被逼教佢,只懂基本的我,唯有教佢,前後重玩咗十次八次"二人麻雀"。

NDS!!

原文章由 Irene1121 於 07-8-10 17:04 發表
Hello Brandon, Nice to meet you !

我淨係識贏,唔識計番同睇人牌,但可以"盲拳打死老師傅",幾年未打過,心痕啊!

家裡有副迷你麻雀,某日執嘢俾阿仔睇到,被逼教佢,只懂基本的我,唯 ...

Brandon playing NDS now !! he is very happy you say hello with him !

Long time no play mahjong, 但―d都無手痕架,因我唔多精又唔睇人做牌喎、E+無人叫到我打牌呀、介左哈哈哈

金奇異果

今天在葵芳新都會廣場買了九個金奇異果,就送個專用的食/切兩用匙,好用又好方便,營養勁豐富,我專揀褐色的,又甜又多汁,雪雪佢好美味,阿仔好鐘意。:D

出面好恐佈,大木門都扯風到開唔到,老公on the way回家。

KIWI

原文章由 Irene1121 於 07-8-10 17:48 發表
今天在葵芳新都會廣場買了九個金奇異果,就送個專用的食/切兩用匙,好用又好方便,營養勁豐富,我專揀褐色的,又甜又多汁,雪雪佢好美味,阿仔好鐘意。:D

出面好恐佈,大木門都扯風到開唔到,老公on the wa ...

I Like eat KIWI before, but very afraid酸呀,無食好耐、唉、亜仔似我小食生果!!

at home very happy, my husband still not et come back.

eating my noodle dinner ^_^

金奇異果是較一般奇異果甜好多

我都好怕酸的水果,但金奇異果是較一般奇異果甜好多,重較多D營養,要揀較褐色及軟少少的會又甜好多汁,推介啊!

原文章由 branma 於 07-8-10 18:03 發表

I Like eat KIWI before, but very afraid酸呀,無食好耐、唉、亜仔似我小食生果!!

at home very happy, my husband still not et come back.

eating my noodle dinner ^_^

kiwi

原文章由 Irene1121 於 07-8-10 18:12 發表
我都好怕酸的水果,但金奇異果是較一般奇異果甜好多,重較多D營養,要揀較褐色及軟少少的會又甜好多汁,推介啊!

really, let me buy some for Brandon, we also drink orange juice only !! i am very lazy!! 我老公切好哂D生果我先食架,我好怕食酸的生果架,以前我會用spoon嚟食好滋味架

Not yet for dinner?   

多謝Irene介紹,我大的勁鍾意刺激動作片- Spiderman, Harry Potter or Captain Jack Sparrow etc,明珠台星期幾做的?有時睇但無pay attention。  Oh! Time for dinner now!  Chat with you all later.

原文章由 Irene1121 於 07-8-10 16:51 發表

在惡劣天氣下帶着孩子外出或回家,我的母愛精神特 ...

orange juice

Too much orange juice is very easy get fatter, but better than 汽水 or 多糖水假健康飲品,我淨飲水但容易肥啊!

原文章由 branma 於 07-8-10 18:25 發表

really, let me buy some for Brandon, we also drink orange juice only !! i am very lazy!! 我老公切好哂D生果我先食架,我好怕食酸的生果架,以前我會用spoon嚟食好滋味架

西片

妳是問"Heroes"嗎?星期二明珠台10:35pm呀。

Florian就鍾意恐佈刺激片,尤其西片,無配音唔識聽都要睇,睇到午夜12點,熄咗佢就喊到癲!

佢曾經因為"朱古力獎門人"內的"串妹"波波娃而勁愛上吹波膠及藍莓,有次在MTR內看見樣似波波娃的女孩,成個人好開心好興奮望到實。

佢老豆最鍾意買VCD、DVD電影俾佢,有近100張啦!:evil: 但有D兒童西片只係$19,好抵睇,你知D細路可睇幾十次都唔厭。

原文章由 gigi2 於 07-8-10 18:46 發表
Not yet for dinner?   

多謝Irene介紹,我大的勁鍾意刺激動作片- Spiderman, Harry Potter or Captain Jack Sparrow etc,明珠台星期幾做的?有時睇但無pay attention。  Oh! Time for dinner now!  Chat w ...

fresh orange juice

原文章由 Irene1121 於 07-8-10 18:48 發表
Too much orange juice is very easy get fatter, but better than 汽水 or 多糖水假健康飲品,我淨飲水但容易肥啊!

我懶食橙、但我鍾意飲鮮橙汁、乜橙汁都會肥?我諗住多D維他命C咋.我自己就唔多飲汽水,但毎日必飲―杯凍0茶,介唔到.

you are very healty.....just drink the water only !!

西片

原文章由 Irene1121 於 07-8-10 19:10 發表
妳是問"Heroes"嗎?星期二明珠台10:35pm呀。

Florian就鍾意恐佈刺激片,尤其西片,無配音唔識聽都要睇,睇到午夜12點,熄咗佢就喊到癲!

佢曾經因為"朱古力獎門人"內的"串妹"波波娃而勁 ...

等我都教Brandon睇吓西片先、我自己怕D血呀又恐怖的電影,所以在家Brandon只睇我買的卡通片咋,健康D麻,可能就係咁,我個仔真係好細胆架!! 我要好似你地咁比多D唔同野Brandon試吓先

Irene,
Thank you for your information.

Branma,

我係講我大囡咋!基本上,阿細對電視無甚興趣祇有Disney Cartoon比較睇多一點點而已。

原文章由 branma 於 07-8-10 19:17 發表

等我都教Brandon睇吓西片先、我自己怕D血呀又恐怖的電影,所以在家Brandon只睇我買的卡通片咋,健康D麻,可能就係咁,我個仔真係好細胆架!! 我要好似你地咁比多D唔同野Brandon試吓先

tvb

原文章由 gigi2 於 07-8-10 20:39 發表
Irene,
Thank you for your information.

Branma,

我係講我大囡咋!基本上,阿細對電視無甚興趣祇有Disney Cartoon比較睇多一點點而已。

gigi2,

Brandon just like watch TVB only !!! last year he still like watch disney cartoon, english cartooin, but now just like TVB, and sometime watch wild animals, anyway i think wild animals is best than TVB la !!

三號波了!

咁又三號波啦!明日一切活動回復正常!

睇新聞見到D交通極混亂,真苦了我們一般小市民。
‹ 上一主題|下一主題