用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 好耐無上來了~~我係JOEY媽媽~記得我就入來傾下^.^ ...
樓主: joey媽媽
go

好耐無上來了~~我係JOEY媽媽~記得我就入來傾下^.^ [複製鏈接]

Stella,
數學有每日一篇, 我見過. DHA我有Dr.Lam.的頂住, 上次他給我一樽北極蝦油丸,他說這是新產品,代替魚油丸, 你買的是那一隻,一支食幾耐, 是否on top Dr.Lam. supplement?

原文章由 wewangwang 於 07-8-22 10:44 發表
tin tin,

有冇英數‘每日一篇’ 的網址,我想join.

記得你買nordic natural 好平,下次再買請預我

英文每日一篇 http://www.myenglishpal.com

原文章由 mandylung 於 07-8-21 23:15 發表
亞仔29號都要返健康院再驗眼 (成日打機, 有機要帶眼鏡), 因上次驗眼時情緒唔係幾好.  佢最近好鍾意斜視, 點改佢呢個行為好?

我個仔早排都係好鍾意斜視, 後來發現佢坐得唔正, 成日打則個人睇tv, 9到對眼成日打斜黎望

btw, 點解去健康院驗眼ge? 唔係評詁中心/e院驗ga mair?

[ 本文章最後由 tin_tin 於 07-8-22 22:22 編輯 ]

tin_tin,

請問你知唔知有沒有英數每日一篇.

原文章由 tin_tin 於 07-8-22 22:13 發表

英文每日一篇 http://www.myenglishpal.com

小學每年都要去健康院身體檢查, 仲會格年驗眼. 今年佢就要驗眼啦.

原文章由 tin_tin 於 07-8-22 22:18 發表

我個仔早排都係好鍾意斜視, 後來發現佢坐得唔正, 成日打則個人睇tv, 9到對眼成日打斜黎望

btw, 點解去健康院驗眼ge? 唔係評詁中心/e院驗ga mair?

原文章由 wewangwang 於 07-8-22 22:52 發表
tin_tin,

請問你知唔知有沒有英數每日一篇.

我曾經係wanchai 小童群x見過類似數學每日一篇ge廣告, 佢地有英文板和中文板, for 8 years old or above. But 唔記得左叫mug名

搵到喇~~ 叫每日一數
http://mad.trumptech.com

[ 本文章最後由 tin_tin 於 07-8-23 22:32 編輯 ]

Oh,

謝謝.

click 了入去,係小3level開始,不算淺,都是遲D先玩

原文章由 tin_tin 於 07-8-23 22:26 發表

我曾經係wanchai 小童群x見過類似數學每日一篇ge廣告, 佢地有英文板和中文板, for 8 years old or above. But 唔記得左叫mug名

搵到喇~~ 叫每日一數
http://mad.trumptech.com

Dear kmwun,
Please check PM.
但願媽媽的眼淚能灌溉寶寶, 讓寶寶茁壯地成長

Dear sjmama

you turn to check pm.

原文章由 sjmama 於 07-8-27 09:53 硐表
Dear kmwun,
Please check PM.
每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

sjmama

pls check pm again !

原文章由 kmwun 於 07-8-28 09:49 硐表
Dear sjmama

you turn to check pm.

Joey媽媽,

你一出o黎全部人即刻召集, 你威力真勁.
依家bk轉左畫面, 我依個老人家好似唔係好適應咁,真係少左上o黎.

AGNESNG

差唔多放完暑假至浦頭,一定係好多節目哩

原文章由 AGNESNG 於 07-8-29 15:07 硐表
Joey媽媽,

你一出o黎全部人即刻召集, 你威力真勁.
依家bk轉左畫面, 我依個老人家好似唔係好適應咁,真係少左上o黎.

kmwun,

好慘呀! 我唔多撓用, send左出去又搵唔番. 連我呢個send出去都係你回應先搵到.

阿囝10月13番蕊展, 知前interview巳經講到好”白”話多數唔合資格, 就算最後收都可能我囝吸收得幾成.所以我地都唔好太大期望, 但係final又收左....

今個summer阿囝都學游泳,學得幾好.
沒太多節目, 只是學校有4星期暑期班,其餘3星期咪同平時上開果d課外活動.

原文章由 kmwun 於 07-8-29 16:59 硐表
AGNESNG

差唔多放完暑假至浦頭,一定係好多節目哩

AgnesNg

你就好啦排到蕊展, 佢同我講最快要明年1月至有位, 重係後補位, 話機會好微

原文章由 AGNESNG 於 07-8-29 17:18 硐表
kmwun,

好慘呀! 我唔多撓用, send左出去又搵唔番. 連我呢個send出去都係你回應先搵到.

阿囝10月13番蕊展, 知前interview巳經講到好”白”話多數唔合資格, 就算最後收都可能我囝吸收得幾成.所以我地都唔好太大期望, 但 ...

今日去完康院驗眼,亞仔原來有近視, 唔怪得最近噤鍾意斜視啦,  跟住就同佢配眼鏡. 要做四眼 lu !

原文章由 tin_tin 於 07-8-22 22:18 硐表

AGNESNG
蕊展真係好好,入到真係要恭喜晒

原文章由 AGNESNG 於 07-8-29 17:18 硐表
kmwun,

阿囝10月13番蕊展, 知前interview巳經講到好”白”話多數唔合資格, 就算最後收都可能我囝吸收得幾成.所以我地都唔好太大期望, 但 ...

sjmama

pls check email !

Dear kmwun,
I've got it. Thanks so much!

原文章由 kmwun 於 07-8-29 20:29 硐表
sjmama

pls check email !
但願媽媽的眼淚能灌溉寶寶, 讓寶寶茁壯地成長

原文章由 mandylung 於 07-8-29 17:44 硐表
今日去完康院驗眼,亞仔原來有近視, 唔怪得最近噤鍾意斜視啦,  跟住就同佢配眼鏡. 要做四眼 lu !

有近視就要好好保護眼睛喇~~ 唔好好似我果個咁1年+100度

原文章由 wewangwang 於 07-8-23 23:37 硐表
click 了入去,係小3level開始,不算淺,都是遲D先玩

我同個仔register 左trial a/c. 佢玩得好開心啊~
‹ 上一主題|下一主題