用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有小朋友入讀 的媽咪入來傾下好嗎?
樓主: Christy_Pau
go

有小朋友入讀 的媽咪入來傾下好嗎? [複製鏈接]

Re: 有小朋友入讀 <康傑幼稚園> 的媽咪入來傾下好嗎?

Christy

所以你話康傑幾利害 . 佢真係wee 完自己著返條褲.

Christy

未呀!我個工人都唔係好合作,我唸換

Christy

而家呢度好似變

Christy

嘩! o的小朋友一定會喜歡,因為呢o的野書本係無,就算有都無咁真實.

我相信我仔仔,唔會有呢o的獎,因為佢樣樣都好似唔係好得.

Puifan/Joe

你地唔洗擔心介片呢個問題,我仔仔入學時剛2歲,又係唔係好識去廁所,但康傑第一個project 就係toilet training. 佢地每小時都同佢地去一次廁所,同埋小朋友一齊去,會學得快o的,我初初頭一個月都同佢著學習褲,但我發覺每次回來都無

rubylly

mos 康傑係富寶花園.富寶花園係健康院隔離有條長樓梯直上,轉左直行到尾就係,沿路有signage 指 幼稚園方向.咁易

Christy

終於排到tomlee 啦,會係20 Aug 返學.   你返邊區呀.

你地青衣o個邊幾時放暑假呀? 佢地仲有無考試呀?

Christy

我都唔知排得耐唔耐,佢歲半幫佢排,都係排20 (沙田/尖沙咀) 我選了沙田,因為近o的.

mos都係18 號放, 佢地7月返8日, 今次我會知到評估係考試,咁我會出o的綿力同佢

Christy

係呀!牛津道o個間. 你係咪佢地Open day 時去過, 佢地o的係乜功課來呀? 真係有咁既事情!!    中文o的字真係好多時錯. 但老師都錯就真係.    但係佢地k3就要學辨公室呢o的咁既字,係咪深o的呢? 呢o的係容易錯既字 我唸你發現到既心情同我一樣上次係康傑o的英文歌詞找到o的錯一樣. 只能一個字"唉".   咁我都可以係呢3年考慮讀唔讀佢地小學.

我而家知道點解要家校合作啦.

Christy

乜你都有去佢地個open day 呀,你星期幾去呀,如星期六有無Join 佢地下午個seminar 呀? 點解你會去佢地個Open day 你係咪想捷泳係o個度讀小一呀?

我唔知佢地係堂上作,家係屋企作, 但係我唸個老師都係大意啦. ,如果係係屋企咁個家長就要留意下. 如果佢係堂上個老師教到咁比我見到我一家圈返比佢 .

我地無通知話會有呢個節目,所以無睇law. 如果知道我都會叫我老公佢感動下.

Christy

你係咪話貼係手冊o個度o個張呀? 我都無留意到有. 唔知係咪間間學校唔同呢. 你仔仔係咪出年讀k3 呀.

Christy

出年康傑有模擬面試. 佢上次話會邀請o的daddy 參加,因為佢話我地o的小朋友出去面試,如果係男人interview 佢地有o的驚而失水準.  咁你今年要比心機o的啦.

Christy

我地呢度無Notice 話有表演喎, 你地就好啦可以感動下.

Christy

我都覺得青衣多活動o的, n組都有得參觀,但我地間就無? 但學費仲要貴o的喎   

Chirsty

尋日我睇返5月份既佈告,見到你仔仔填色比賽拿到優異獎真係恭喜佢呀.

今日mos 康傑係swimming day. 咁大雨我唸佢地要入室內游啦.

你地o個邊係咪扮野呀,扮成點呀?

Christy

我都以為你仔仔係讀k2 tim.

我仔仔星期五派了成績表,今次佢中英文都有"A" 啦. 固唔到我o的綿力無白費.

Christy

我上星期放

Christy

呢個新工人真係train得好辛苦,仲鍾意駁咀tim. 更係佢家姐教

Christy

我都唔知繼續定換過,換就真係痳煩.

佢地都唔係好多班,上午3班,下午3班, 但係1:10小班教學.

suor

如果係徐老師佢好好人, 個何老師就一般啦. 我仔仔一開始係徐老師教. 佢成日都會主動打電話比我o家.
‹ 上一主題|下一主題