用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 官塘福建中學 討論區
樓主: peaceandlove
go

官塘福建中學 討論區   [複製鏈接]

ELJCHL 發表於 12-5-21 00:32
另外想問中一生是否在學校用膳?因為周邊似乎唔係太多餐廳!

我所知,全個中學各級都是留校午膳的

(如果我有搞錯,懇請更正)

EK 系統 6/29 號 刪了我兩篇日記,也刪了部份好友名單、提醒紀錄,,, etc 日誌已再補上,好友名單改天會再度補回~

nganc9 發表於 12-5-22 20:10

前年轉咗飯商好少少啦, 不過要食足5日, 我仔頂唔順.

我女兒前後三間學校都係同一個飯商,就是現在褔中這個,不知說幸運還是不幸運,自去年學期初開始,她說:「真的很難吃!已經受不了!」要求我預備便當給她帶回學校。
EK 系統 6/29 號 刪了我兩篇日記,也刪了部份好友名單、提醒紀錄,,, etc 日誌已再補上,好友名單改天會再度補回~

美菜子 發表於 12-5-22 23:48
所以由小學開始,盡可能帶飯給囝囝吃,健康D又好味D!

絕對是健康 d 沒錯 ^^

我女兒向我說:「每個中午打開飯壺,都有好多個 ‘’心心’ 飛出來架,是愛心便當呀~」

我的心很甜~

redkoni  阿囡幾識氹媽咪喎,愛心便當梗係美味健康,如果無愛心飯壺都唔緊要,後生仔女食飯商嘅鼻涕飯咪當係練歷,好又一餐唔好又一餐:;pppp:  發表於 12-5-23 02:25

a_mum2009 發表於 12-5-24 13:48
hi, 想問要唔要整profile? 我仔得1,2張cert, 仲要係無咩用果d,要唔要整

香港每個家庭在遞交申請時應該都會一併交 profile 吧?!

但如果以成績取勝,就是說成績表靚仔的話,我相信有沒有  profile 問題都不會太大。

Carmen2004121  只要成績表[超靚],無cert 沒所為.1) 識人個file 成寸厚.成績也頭十五內,入紙 B1 頭學校,First in 都無. 2)識入有學界運動獎,B2A成績,入紙B1c直資無得 se in. 唉!  發表於 12-6-2 17:13
a_mum2009  Thanks a Lot

咩cert 都無, 都唔知點整profile  發表於 12-6-1 15:19

ssdiana 發表於 12-5-30 08:58
請間福中收Band 幾學生?

我所知是 BAND 1

Carmen2004121  B1C  發表於 12-6-2 17:04

Yanamami 發表於 12-5-31 13:51
我囡有個游泳健將同學入了此校呢.

近年觀塘收了不少運動健將呢,自從他們建成自己的室內恆溫游池後,很銳意發展學生的運動項目。
‹ 上一主題|下一主題