用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 有冇p1(2006) 家長,請進
樓主: lovebecky
go

有冇p1(2006) 家長,請進 [複製鏈接]

我今年同阿仔報咗游水、普通話同畫畫加上原有之拼音同抬拳道應該夠了。

原文章由 joyhc 於 07-7-7 11:21 發表
唉呀﹗終於找到了,可以繼續同你們傾計啦﹗
我幾驚啊﹗點解冇咗討論區的,嚇死﹗
放了暑假後,個人輕鬆了很多,好似個囡都乖巧咗,因為冇咁大壓力了嗎﹗
暑期你們有冇幫囝囡報暑期班啊 ...

maggkiki:
阿女成績好咪放心囉!我阿仔都有進步,主要係英文料比較痳煩d,所以暑假都keep住返英文oral同拼音,如阿仔keep住而家英文70分到都好喇!另想問阿女有冇講成績表上角老師寫的鉛筆no係名次,因阿仔學號no同呢個no一樣所以都唔知係咪真?

NKW:
請CHECK PM。
我囝囝今年係2E有冇其他媽咪都係,我想知佢過班英文老師是那一位,我 隻仔因第一堂病咗所以佢話唔知,真係比佢激死! 另外你們各班的班主任如何?我阿仔早退過日見咗佢班主任,唔知係咪小朋友升咗2年班,係老師心目中已大個仔,故我覺得老師無咁熱情,可能未熟啦!
各位日後多D上黎,雖然唔同班但都交流下啦!

太好了 ,有咁多個小朋友,以後請多多關照呀!因我個仔真係發夢兼遊雲架,問佢好多嘢都話唔知,我就快比佢激到時嘔心瀝血啦! 我已經日日提佢上堂要留心老師講話,要專心,但佢都係聽到一半半 ,我仲同佢講而家佢升2年班已經係大個仔,老師亦唔會好似一年班咁特別你地,所以要自己照顧自己。希望過多一個月會好D啦!

NKW  check pm again.

我都覺得中文字好像深了很多。

等阿仔放學我問下先,另集頌回條如不參加係咪唔使交 咩,我無交到呀!

hi!2E班:
請問知唔知邊堂係G.R(外籍老師)/ 邊堂係G.W,我問阿仔佢都話唔知,而家維有兩本書都帶!

MAGGKIKI:
想問你囡囡本英文dict revision係度嗎?本來想今個sunday同阿仔温下,但揾唔到,問佢係咪老師收咗又話無 點算?

Hi 2E班:
上個星期真係極度辛苦,除了阿大仔考試,細仔仲發燒出疹所以今年只係即日同個仔温書,佢返咗學細仔瞓咗先出幾張paper等佢放學做下,好在結果個佢都有比個相像好的成績,而且中文同數學仲全班第一,不過英文始終係最弱一科得七十幾分,不過我己經好開心 ,都唔敢比壓力大仔,因平時佢返學都好似遊魂咁,好多時問老師上堂講咩,佢都話唔請楚 ,不過我老公己經奬咗份玩具比佢,我就提醒佢一定不可以驕傲及自滿,要繼續努力,因上年都係科科90幾,但一科英文得70 就會都全班十幾o架喇!今年目標都係繼續加強英文科特訓。
不過你地覺唔覺得份英文卷對二年級嚟講都幾深下?

NKW:
近來好嗎?bb預產期係幾時?開分定順產?天氣涼要小心唔好凍親呀!
我自開學後都好忙,因細b極度黐身,我都上唔到BK網,
而且近日個市幾好,有時上網都係CHECK下價,阿仔今次TEST我都好滿意,係G.E.差D,係呢你話常識好易解錯題係邊題,因阿仔95分,錯失5分係大意,所以我都無細心睇,阿仔話有人100分,另有好多同學仔同佢一樣九十幾分,我已經好開心佢今次有咁好成績,希望跟住嘅考試都KEEP住啦!

HI!各位P2E媽咪:
好耐冇上嚟傾下啦,考完試今次的成績今日老師公佈咗,
阿仔今次比上次退步咗 ,我都預咗架啦,今次考試叫親佢温習就話識,我都唔知真定假 ,結果就真係衰咗,都無計喇,唯有下再加油!你們的小朋友呢?阿仔話今次全班成績都好平均,但我都唔知真定假!我估係因為佢成績退部怕我鬥所以先咁講!

原文章由 NKW 於 07-12-18 21:08 發表
ho!終於挨過考試,又未有動靜生得.
擔心完個女又到亞B嘞!

NKW:

我仲以為你以經生咗添! 阿 細B過期居留呀?佢係咪想留係媽咪個肚耐D呢!B女考成點呢?我阿仔就退步咗 ﹐因近兩個月佢曳咗,仲比老師投訴 !但話極都係咁 ,死未!

好耐都冇上黎喇!

首先恭喜NKW生了活潑可愛的細B,因為細B近幾月的濕疹好勁,日日要同佢搽CREAM又要唔比佢用手抓(24小時睇實佢),所以都無時間上嚟睇下大家的近況?好快又TEST WEEK 了各位又要努力同班大帝温習啦,一起加油吧! 我阿囝自從上次放完長假,個人懶散咗好多,放學都唔願主動做功課,所以今次TEST實凶多吉少啦! 今日仲因為班主任課同前面同學仔傾到嘴唔停,比陳老師罰咗留係班房一陣唔比佢放學,返到屋企話佢就係咁CRYI 都無佢辦法!

原文章由 NKW 於 08-4-8 13:41 發表
carayan妳番嚟嗱, 以為妳揍仔揍到傻咗. 我講我自己.
又要番工又要揍仔又要教女, 真係人都癲.
放假放到心散晒. 測驗嘞,成績一定差過上次.努力吧!

NKW
我同你一樣揍仔教仔攪到癲咗咁,噙日派咗中文同數學,真係比佢激死,數學原本可以98分,但因為阿仔太大意,答錯題,無咗8分,不過算啦,90分我都OK架啦,中文就86分算係咁,阿仔話有6個同學仔唔合格喎!我最擔心都係英文G.E.今日唔知派唔派卷?
你囡囡呢?

NKW
你囡囡好叻阿,我阿你英文一向普通我估都係70幾,結果亦同我諗既一樣,題題都借少少被扣分,一係漏句號或錯大細草,一係寫漏S字, 最激氣係屋企問佢識既,份卷返嚟就錯,激死我喇!
原文章由 NKW 於 08-4-16 14:03 發表
carayan

妳囝囝好叻啦,英文應該唔太差嘅.
昨日派咗數學同英文,啱啱有9字.都係哀大意囉!
我老公話要做咁多都唔簡單, 算唔錯架嘞.
我女話私隱老師唔會公開大家嘅成績喎.
又睇吓常識同GR有冇驚喜?
...

Hello !
  我囝囝係3D班,聽講班主任好好人喎!我同佢傾過電話都幾nice?你哋呢?今年數學特然派咗本英文補充,但民生唔係到小五先有英數嗎?你哋知道嗎?

太耐無上嚟啦,想問網上中文功課喺乜?=每日一篇嗎?

原帖由 maggkiki 於 08-10-2 22:59 發表

終於搞掂啦! 做好了!
‹ 上一主題|下一主題