用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 將軍澳天主教聖安德肋幼稚園
樓主: hazelwoo
go

將軍澳天主教聖安德肋幼稚園 [複製鏈接]

Re: 將軍澳天主教聖安德肋幼稚園

kcma,
星期四會簽定幾張cheque比我老爺, in case 真係要即時交校車form~ 其實9月我地join左校車先都無問題啦, 有乜野第2個月o米唔坐law

係呀, 我都suggest你寫低佢呀~~   

你o米同wing530一齊癲啦, 佢係覺得佢自己瘦左之麻...        應該係瘦左落d手指度~   

kcma, wing530,
今日真係唔該晒你地呀~   
今朝早同wing530, 仲有佢地都變左落湯雞....

kcma,
今朝多得你幫我照顧我老爺呀~~   hinhin係(禮)班呀~     卓卓係o羊班呀? 頭先聽得唔清楚呀~   卓卓仲有邊個同學仔一班呀?

wing530,
今朝唔該晒你幫我"mood"乾件衫呀~~     

all,
今朝真係大雨到... 老師幫hinhin換左拖鞋, 因為濕晒... 我對鞋都係, 放工仲未乾... :tongue:

學校真係好, 一返到去就幫佢地整乾書包, 換拖鞋!

wing530你抽左我d 乜野水呀??     

原來hinhin係B(禮)班呀, 同唔到卓卓一班唔緊要啦, "收其他風"仲易D!

今次真係要讚下我老爺呀, 佢仲醒到帶左個大o既環保袋去, 一袋拎住走.     原來好多書... 淨係本字典都已經好重.   宜家hinhin仲即刻拎d書出黎睇, 佢好有興趣呀, 唔知開左學係o米仲係o甘呢?!     

kcma,
你最終有無報到日營呀? 我報左喇, 宜家變左28-30/8都要返學. 30/8係家長會呀.

All,
剛去完家長會返黎, 我係最早o個個, 8:15, 兩個班主任已經到左, 我都真係唔係o甘好意思呀… 因為佢地 “就”我要返工, 佢地為左o甘都要早返學…

表揚學校, 真係要, 我都係拎個心出黎講架.
有次, hinhin放學返黎打電話同我投訴, 話有同學仔整掉佢個水壺, 整到地同佢d書濕晒… 但佢又無同老師講wor…  我覺得hinhin o既處理方法唔太好, 因為件事發生左, 返到黎先同我講… o甘上到小學點算呢??... 於是, 我第2日返學, 要hinhin自己同班主任講返呢件事, 其實, 我唔係想追究, 只係要hinhin知道, 發生左事, 要去解決, 要講出黎.

今日, 班主任同我講, 話hinhin同佢地講完當日, 班主任時間時, 拎左呢件事出黎同小朋友分享, 問佢地會點做? Then老師再教佢地應該點做.  我聽完之後, 覺得老師呢個方法好好呀, 而且令我覺得, 呢間學校o既老師, 真係比個心出黎去辦學o既.

宜家, 每當有朋友問起, 我都會推介呢間幼稚園比佢, 我亦都好高興, hinhin曾經o係呢間幼稚園讀書~~

(今日去完家長會返黎, 突然好感性tim~~)

Kcma,
所以今次真係要讚下我老爺law, 琴日hinhin試過晒d校服, 全部都ok呀~ 唔使換, 老爺話見到前面排隊有個女仔同hinhin o甘上下size, o米照執law~

wing530,
點呀? 你成日3都抽我水架啦~~~
送校服比學校呀? 好wor, 我贊成呀~~
小學書費$1,105~ 簿加什費3百幾蚊~ 呢間小學好多書架~

wing530,
書費貴, 唔代表多書wor... 你唔記得有d好似小學o甘, 有discount架?!     

今日家長會完左, 拎左本檔案返工, d同事睇到嘩嘩聲呀!! 我仲比左我老闆睇, 佢地睇完都話d老師好有心機呀!!       我聽完都有d自豪呀!!     

kcma,
唔好話你啦, 班主任, 校長都比我更了解hinhin呀...   老師都比左d tips我點"對付"佢!     

我今朝傾左半個鐘... 行到出去, 又同ms pang, 校長再傾...

wing530,
算啦, 讀得音小, 都預左乜都要比$同埋實貴過出面架喇!

學校整比佢地o個本個人檔案, 我宜家成日"so"比人睇呀!
!
kcma,
你就好啦, 有3本file o甘多, 我都有d遺憾hinhin k2先由deborah轉過黎呀...   回想起我第一次收到呢本file時, 睇到我真係嘩嘩聲呀, 睇得出老師們係比個心出黎做呢本file, 唔係求其交功課比家長架!!!   

elvis2006,
係呀, 我同kcma同囝囝都讀返st andrew's小學呀.

kcma,
唔使十年, 我宜家拎個file出黎睇, 我都已經好感動! 我遲d會拎張班相去過膠!

wing530,
乜你就黎做人大姑奶拿?! :  : 送金器好似實際d wor, 送鑽石... 買得細又唔係...    
如果你係我, 我會送對手鈪比佢老婆, 送條金頸縺比細佬, 再加人情o甘law   

o下?! 乜你老公識kcma老公架?!

haha, 我都識你老公架wor, 仲識埋你個仔tim!!         

宜家真係無乜野都唔係好想上bk...
我地班deborah媽改用msn...
‹ 上一主題|下一主題