用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真幼稚園家長分享站
樓主: phylli
go

大埔道崇真幼稚園家長分享站 [複製鏈接]

Re: 誰最後揀選大埔道崇真作自己的子女於二零零三 / 二零零四年 K1就讀的學校?請進來認識? />

winnie_1710,

你囡囡叫「翠兒」??
我囡囡叫「烔因」呀!
到時不如約埋個地點等相認吖!! 有咩提議呀各位??

Re: 誰最後揀選大埔道崇真作自己的子女於二零零三 / 二零零四年 K1就讀的學校?請進來認識? />

烔因都係讀上午班, 不如約喺操場o既教堂門口等好唔好??

返回頂部

跳跳虎囝囝叫「子豪」,
wyl囡囡叫「烔因」(我老公都會去),
simsim囡囡叫「鎧悠」,
winnie_1710囡囡叫「翠兒」,
phylli囡囡叫「樂頤」。

我哋一於約埋6:00pm喺教堂門口等啦! 到時見!!

返回頂部

我去年幫囡囡打了水痘針, 流感針就無打.

返回頂部

蘇先生電話:81060279, 佢幾好人, 有咩可以直接問佢。

返回頂部

我6:00正去到崇真, 但見到教堂門口冇人喎 跟住我就入咗禮堂, 我坐喺第一行對住校長o架, 你哋有冇見到我呀? 烔因編咗入「上幼信」呀, 你哋呢?

不過我聽到校長話只有全日班及下午班才有課後活動,有啲唔高興, 點解上午班唔可以有課後活動喎??咁咪好唔公平囉?? 不過一班24人我就覺得幾好囉!

返回頂部

傻妹,

啊! 我明嘞! 但下午班有冇午睡的問題? 會否晏睡晏起身?
唔係呀! 今年幼信係吳鳳珠老師做班主任呀, 佢好唔好呢?? 鄭秀蘭老師做咗幼望班班主任呀! 我都想烔因編倒佢嗰班呀!

返回頂部

跳跳虎,

你囝囝係咪就係坐近窗口中間位個男仔? 我個囡都係坐同一張枱喺佢對面左手邊, 猛喺度用筆劃嘢嗰個就係佢, 我琴日著橙色衫, 你見唔見到我呀??

返回頂部

Phylli,

樂頤讀邊班??

烔因及子豪 - 幼信
鎧悠 - 幼仁
翠兒 - 幼望

返回頂部

好似話可以9:00-9:15, 記得帶齊嘢(相片8張、octopus、借書証、回條等)同食早餐喎! 書包裡面要有杯同毛巾盒, 乾濕毛巾各一條, 未戒片就要帶多幾條褲仔! 我仲有冇嘢漏??

返回頂部

winnie_1710,

其實我囡囡之前pre-nursery都係返全日, 我覺得囡囡學多咗好多嘢, 同自律性會叻d, 好似瞓覺同食飯, 都會比未返全日前叻, 加上我屋企冇工人, 所以k2我諗我都會幫囡囡轉全日(如果經濟許可的話 )

返回頂部

睇吓到時點先啦! 如果我老公搵到嘢做就我亞媽揍, 未搵到工就佢揍囉!

返回頂部

跳跳虎,

我終於見到你嘞! 幾時? 我老公今日帶咗部DV返學校拍低囡囡上課的情況, 所以咪見到你同你囝囝囉!  

PHYLLI,

我囡囡都好中意返崇真, 不過我唯獨是覺得佢啲行政比較混亂。其他嘢都唔錯。

返回頂部

Phylli,

因我要上班, 我沒有陪小女上堂, 但我老公有陪, 佢亦覺得大致ok, 但唯一上toilet安排較混亂, 很多時一班已進入toilet, 另一班便要在門口等, 學生加上家長八十幾人, 小學班學生又在樓梯上落, 情況真的頗混亂, 但我老公說可能因為現在只上一小時堂, 沒時間安排學生分批上洗手間才會這樣, 如正式上三小時堂又沒有家長時, 應會好一點, 但我已打算打電話俾班主任向佢反映一下這個意見, 我想如果你也覺得有問題, 不如也打個電話俾班主任反映下, 等佢哋改善吓都好, 係咪?!

返回頂部

跳跳虎,

係呀! 我老公返嚟都有講話烔因見唔到佢喊, 然後你走埋去安慰佢, 佢係咁o架! 好嗲爸爸, 見唔到就好地地, 見到就要黐住哂! 下星期冇家長陪應該會好一點, 其實佢讀pre-nursery都係咁, 返學第三日已經同我哋say goodbye嘞!

toilet方面, 我覺得要同班主任反映吓冇廁紙呢個問題, 派得一張紙, 除得褲嚟都跌咗啦! 而且洗完手都冇紙抺手, 唔係咁好囉!

課外活動我幫烔因報咗mon-thu的英語樂園, fri學芭蕾舞, sat就英語同普通話生活坊都參加。 你哋又點呀?

至於家教會我有參加, 因為將來無論參加活動, 發表意見都方便啲同有優先權, $30啫! 參加咗冇蝕底嘛!

不如叫phylli改咗呢個subject個「崇真家長會」咪得囉! 唔駛搬嚟搬去啦! phylli, 麻煩哂嘞!

返回頂部

LEON,

多謝你意見。星期六我哋會自己帶佢返, 所以問題不大, 另外, 課後活動只是一小時, 我覺得都OK, 不過, 到時我會視乎佢適應能力作出變動, 如果太勉強到時未唔返囉!

返回頂部

晞晞媽咪,

你住邊區? 如果轉嚟崇真會唔會太遠? 而且如果依家插班, 可能只得下午班, 你話你囡囡讀得開心, 咁不如了解多啲聖母先再作決定啦! 而且聖母收生是否全收抑或收部份, 你要了解清楚先啦!

返回頂部

不如我哋一齊向學校反映吓書包重量同廁所冇廁紙呢個問題啦!

返回頂部

今日問咗老師, 佢話因為適應週情況比較混亂, 所以toilet才沒有廁紙供應, 遲啲會有返喎!

返回頂部

有呀! 我幫烔因報咗mon-thu的英語樂園, fri學芭蕾舞, sat就英語同普通話生活坊。

返回頂部

‹ 上一主題|下一主題
12345678910... 18下一頁

熱門主題