用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真幼稚園家長分享站
樓主: phylli
go

大埔道崇真幼稚園家長分享站 [複製鏈接]

Re: 誰最後揀選大埔道崇真作自己的子女於二零零三 / 二零零四年 K1就讀的學校?請進來認識? />

kayiu626,

我個囡兩歲前都有返開playgroup, 但兩歲足後就俾佢返pre-nursury, 就冇再返playgroup嘞! 佢返學返得好開心, 學咗好多紀律同歌仔返嚟屋企唱o架!

Re: 誰最後揀選大埔道崇真作自己的子女於二零零三 / 二零零四年 K1就讀的學校?請進來認識? />

小婦人,

你這個問題, 我也不太清楚 (唔知其他媽咪知唔知?), 我建議你直接打去崇真問吓佢哋。

返回頂部

ivytang02,

Pls check PM. Thx!

返回頂部

Phylli,

我都啱啱喺青衣買了樓, 7月尾便搬入去, 所以囡囡到時都可能要搭校車返學嘞! 遠就遠咗啲, 但最初都估唔到會搬入青衣, 但睇完樓之後好中意, 價錢又啱, 咪買咗囉! 希望今次的決定冇錯啦!

係呢! 你喺邊度睇到崇真要交11個月學費O架? 乜唔係十個月咩??? 你收到信話幾時家長會? 我仲未收到喎!

返回頂部

ivytang02,

Thanks a million!

返回頂部

ivytang02,

Received the VCD already, thx a million!  
I watched it already and found that Tsung Tsin is great and they really have many activities for kids. I feel that if so many graduate are willing to come back for helping and let their kids study there, it must be a good school then.

winnie_1710,

I haven't received any letter from Tsung Tsin yet.

返回頂部

Thanks 傻妹,

I'm very appreciate Tsung Tsin's various activities, I think I will also let my girl join some activities after school and on Sat.  I am sure that your daughter will do a great performance tomorrow.

返回頂部

傻妹,

我諗如果第日我睇到我囡囡上台表演, 我會感動到喊呀! 由手抱到識行識走到表演, 嗚嗚~~~

kayiu626,

如果我冇記錯, 崇真好似一星期有四天有英文堂喎! (唔知啱唔啱呢?)

返回頂部

傻妹&跳跳虎,

Thanks for your information.

返回頂部

各位媽咪,

今日我同鄭秀蘭老師傾咗幾句, 佢話信會喺8月初寄出, 應會在8月10日前收到, 另外在8月28日6:00pm將會有家長會, 到時各位同學會被編班, 而家長亦會與該班主任交談會面, 家長亦可到時辦理更換校服, 買校服等事宜; 暫時上午班有5班, 每班會在30人以下, 現時學校正考慮能否擴充到6班(因有很多家長要求), 我已向鄭老師表達希望可增至6班, 因每班人數相應會少些, 照顧會週全些。仲有, 第一個星期家長需陪同學生上課1小時, 第二個星期則上2小時, 但家長不需陪同。

有關校車費用頗貴, 鄭老師建議家長可向家長教師會的副會長反映, 因他負責每年與校車公司商討車費事宜。

報告完畢!  

返回頂部

囡囡依家都係讀緊全日pre-nusery, 由8:30食早餐到4:30放學, 12:30食飯然後瞓晏覺, 我覺得佢適應得好好, 自理能力比同年齡小朋友叻, 仲乖咗好多添! 佢兩歲前已戒了片, 所以呢個對佢嚟講唔係問題, 而且我個囡都好少病, 所以我諗係每個小朋友唔同, 因人而異。 而佢依家間pre-nusery係自設廚房煮食, 我覺得比食飯盒好。 其實我都有打算俾囡囡k2,k3時讀全日, 但我就唔係好想佢食飯盒囉!

返回頂部

duplicate

返回頂部

好似話係食飯盒, 所以我都好猶疑, 因為我唔中意咁細個小朋友食飯盒.

winnie_1710 寫道:
崇真讀全日係自設廚房煮食/食飯盒?

返回頂部

我個囡朝早起身總係MIMIMOMO慢吞吞咁, 叫佢著衫佢就走咗去第度玩, 依家就話學校喺屋企附近o姐,第日搬咗入青衣返崇真,我真係驚佢日日遲到呀!唉!

返回頂部

我都想知崇真幼稚園多數派去咩小學? 有冇人知?

返回頂部

Thanks LEON.

返回頂部

simsim,
如果你真係驚收唔到,可致電崇真找鄭秀蘭老師問吓!Don't worry啦!可能係郵誤啫!

返回頂部

winnie_1710,

開學安排嗰張我就FAX返學校(班別我寫「幼兒班」),八達通嗰張我就打算返咗學先交。

返回頂部

我會帶囡囡去,等佢有心理準備第日喺度返學嘛!

返回頂部

我諗班別應該係28號宣佈埋, 我張回條就咁填咗"幼兒班"fax返學校咋! 另外八達通嗰張我就諗住28號先交返學校.

Babyruby 寫道:
各位媽咪:
有一些問題,回條上要填班別,是不是家長會當天先知班別呢!

返回頂部

‹ 上一主題|下一主題
12345678910... 18下一頁

熱門主題