用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 寶血,呂郭碧鳯都收咗K1,你會點簡?
樓主: ta_bg01
go

寶血,呂郭碧鳯都收咗K1,你會點簡? [複製鏈接]

回覆:樂樂mami 的帖子

我有相同決擇(跨區男仔), 點解係寶血? 寶血環境好, 但課程相對會唔會淺d? 請指教

回覆:ta_bg01 的帖子

我亦是14區

引用:我一樣跨區男仔,PB下午,LKPS上午 環境PB

原帖由 km_chung 於 12-11-18 發表
我就PB申請緊上午, PB環境實在太好

引用:梗係揀寶血啦,+好多人報呂郭都係因為佢好

原帖由 theoli 於 12-11-18 發表
唔知讀呂郭既多唔多人靠扣門入到軒小? 我想靠自行收生搏入軒小, 但如果入唔到...可能扣門會輸蝕if stay at PB

引用:Quote:原帖由+km_chung+於+12-11-18+發表我

原帖由 elysion 於 12-11-20 發表
你最後點揀呀?我有埋高主教,呢三間煩惱中〜不過係開心感恩可以揀
我都係一樣, 寶血/呂郭/高主教offer, 不過高主教學費貴(仲預左佢年年加), 比較之下讀有學券既可以投放資源係其他方面, 但放棄真係好可惜

引用:回復+km_chung+的帖子 我指的工程,+並不是

原帖由 babyrex 於 12-11-20 發表
回復 km_chung 的帖子

我指的工程, 並不是學校對開的維修工程,
我尋日見到呂郭隔離有個地盤, 係咪就係童軍總會?

引用:其實扣門位都唔多..+只係軒小收生多D+(仲有

原帖由 Vijoyce 於 12-11-20 發表
其實扣門位都唔多.. 只係軒小收生多D (仲有AM/PM班).. 而且讀得呂郭既都揀軒小 .. 順理成章呂郭入軒小係多~ ...
多謝指教! 入得呂郭自然會報軒小, 唔知當中多唔多學生係同區攪珠或有兄姊讀緊既必收生? 我唔係同區, 一定要靠自行收生20分或者扣門, 想知如果係咁入呂郭有冇幫助?

引用:請問點解有20分?無宗教分?兄/姐讀緊唔止

原帖由 elysion 於 12-11-21 發表
請問點解有20分?無宗教分?兄/姐讀緊唔止20分?
我講緊入軒小所以冇宗教分, daddy係舊生

回覆:elysion 的帖子

我都想知, 睇返軒小第一階段都收到超額

預左20分軒小都要抽簽,  入高主教就可能有多一個back up, 應該係寶血同高主教既決擇, 要同daddy傾下先. 你呢?

我係跨區入軒小就靠計分或扣門, 但亦唔能夠保證入呂郭就扣門成功, 30%呂郭學生入軒小包括上下午校同世襲...考慮埋環境同活動空間, 呂郭似乎打了折扣

‹ 上一主題|下一主題