用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York York York!
go

York York York! [複製鏈接]

我囝囝係10年9月bb,剛剛的星期六, in 左2:20pm的section,我覺得york安排得好好,等左5mins左右就去左上唱遊堂,上完就去in,可能係我bb係這個section的頭一組in的,in左一陣就可以走。
我囝囝去到好似俾人點左穴咁,又唔笑又唔喊又唔出聲,一啲反應冇,但叫佢拎野佢隻手又識拎喎(唔理是否正確),連老師都問佢是否想喊,我同我老公都話唔係(我仔仔平日一出門口就係咁),哈…唔知仔仔是否明白我地講咩喎,問完問題之後佢突然笑喎。你話死未…
其實我都滿意仔仔當日的表現,一歲人仔去到一個唔識的地方見到咁多唔識的人,仲要係老師問完問題後做反應(拎答案)。大人都驚啦!仲慘過見工呀!
我同老公都好想仔仔入到york呀,但咁多人in,我諗都好難。而且之前都收左啲學生,我諗唔會有太多位剩囉。希望快啲有result啦!

回復 2# kartimmi 的帖子

我仔仔都係由婆婆照顧的,但我地唔同住,所以婆婆現在要每天我返工前,8:30am之前要到我屋企,所以我想仔仔可以返am,咁婆婆可以訓多陣,中午先去我屋企。

回復 1# taptap83 的帖子

我覺得york 的interview算易,只係老師問問題,小朋友拎答案。我仔仔一粒聲都冇出到,如果要佢答問題就死得。希望見一間就收啦!仲要等三個星期,心急死人啦!現在日日都check信箱2次,連看更都覺得我好笑。

我見其他學校的interview好難,我仔仔剛剛先一歲,咩都唔識,我見有啲學校要小朋友講好多野(又分color,又分生果....),佢一定考唔到。

回復 1# 陳雙兒 的帖子

佢in咁多小朋友,我仔仔又係細b,雖然我都預左唔得,但唔知點解都係好緊張呀!可能一日未收到reject信,一日都仲存在希望掛。哈哈哈…

學校剛覆左我電話,唔收仔仔pn,收左再下年k1喎。我仔仔果日都指出左所有答案的呀,爸爸仲要係舊生都唔收。 仲同我講話我仔仔表現好好但學位有限喎。

回覆 127# Doris_Ray 的文章

9月細b

回覆 133# kartimmi 的文章

no waiting list.只係得k1位,我都有問點解冇得waiting ,佢只係話學位有限。k1係中英文班,唔係國際班。

回覆 136# namkaman 的文章

k1 not k2 ,sorry

回覆 144# loveannis 的文章

佢收我仔仔主流班。好老實,佢唔收我仔仔PN又點會俾國際班的OFFER呢!佢地一開始都講到國際班好難入,就算讀佢地國際班pn都唔一定收返國際班k1。而且佢現在有pn offer的同一時間都k有1國際班offer,仲邊有咁多位。
我知道咁多人報佢有咁多選擇都唔好點收細b,而且佢地係一路見一路俾offer,之前見左咁多學生,咩位都冇啦!就算到我地08/10 in的時候仲有都唔會多,果日都仲有咁多人in,收到收大b啦!
我諗係咪舊生都冇用,咩月份出世有用啲。佢地都收到連waiting都唔再offer,我諗寫求情信都冇咩用。而且真係有人用求情信可以有位嗎?佢地一年都可能收好多,真的會睇嗎?
雖然我自己明知已經冇機會,但我都會照寫信囉,我真的好想仔仔讀york,冇得讀pn我都一定會俾佢讀k,但我想仔仔可以快啲溶入york的學習環境,所以我真係好想仔仔由pn開始讀。

回復 237# 陳雙兒 的帖子

我都只係填pn咋,pn唔收佢都有k1offer,我諗佢自動會俾,好似中唔到大獎都有二獎咁囉。
我到現在都仲未收到信,果日問完result老師同我講話offer左k1主流班都冇講係am定pm。我見大家都好似開始收到信,但我都仲未收到。

回覆 247# 陳雙兒 的文章

你叫你老公打啦!男人打快啲覆。
信我都係未收到,收左k1(主流)又唔知am定pm。

今天都仲未有信。

回覆 305# 陳雙兒 的文章

我星期五打去學校問點解仲未有信,佢話都仲寄緊,最遲星期二會收到喎。希望啦!

回覆 313# loveannis 的文章

我係之前打去問result的,但佢只係話有k1offer,冇話係上午定下午。又一直都收唔到信,幾時交錢同交幾多都未知。

回覆 326# 陳雙兒 的文章

我次次打都冇問對方個名的,星期五果次都係我老公打的,態度好好喎。仲等我地找資料(因為我老公唔記得邊日in)。
你係唔係打去23361119問呀?我老公話次次唔同人的。

剛剛lunch time返左屋企,終於收到信,有k1 am (雙語班) offer同pn waiting。11月5日前交書簿費$805。上次打去問result話我冇得waiting的,但收到信又有喎。唔知點解呢?所有信都中英對照的,但啲內容好得意,英文信冇講k1係am定pm的,但中文信又寫明係am喎。而且啲信講得好清楚點解offer唔到pn,因為有3xxx個申請,啲位有限........跟住又講小朋友的表現above水平....所以waiting list咁。

回覆 338# Doris_Ray 的文章

我囝囝13個月。

回復 368# Doris_Ray 的帖子

me too 10%

回覆 389# 陳雙兒 的文章

雙兒︰你今天收到信未呀?仲有有打去問?

回覆 392# 陳雙兒 的文章

sorry ar!令你唔開心呢!
之後仲有咁多interview,大家加油呀!
‹ 上一主題|下一主題