用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有小朋友入讀 的媽咪入來傾下好嗎?
樓主: Christy_Pau
go

有小朋友入讀 的媽咪入來傾下好嗎? [複製鏈接]

Re: 有小朋友入讀 <康傑幼稚園> 的媽咪入來傾下好嗎?

twyam:
我今朝9:30才離開康傑.  學校9:00關門.  我和幾位家長隔住玻璃門看他們.
遲d應該有相晒.  但你會離校.  你可以叫老師代晒然後你回校取相.  我諗晒相要攪好耐.

sumyinmama:
見左咁多次, 我當然認得心然啦.  
捷泳可能見到心然當日著得又靚又自然, 再比較一下自己的一身黑袍打扮, 再加埋個假髮, 怪怪地咁, 即時接受唔到自己.
剛剛與捷泳重提這件事, 他說以後都唔扮法官, 都係扮番警察好了.

longleg:
乜今年開下午班咩?  連我都唔知, 等我明日回校八下先.
好似早兩年前有下午班, 後來到我仔讀nursery時只得上午班.  唔知點解康傑又攪番下午班, 可能要配合新學年要攪全日班掛.

hohoho:
點解唔讀埋k2, k3 o既.

hohoho
你小朋友叫甚麼名字?
我仔應該識你小朋友, 因為k1得一班.

sumyinmama & twyam:
你地於15/7揀選帶乜野食物回校呀. 你地的小朋友又打算在14/7扮什麼故事人物?  呀仔話今次要扮警察, 因為可以用手扣扣住學校d壞人 (我諗佢仲記住上次取笑他扮法官的同學仔).
佢地下星期真係好開心.

sumyinmama
相信心然扮起大長今一定好可愛.
哈!  捷泳話帶朱古力熊仔餅.  小朋友都係喜歡吃朱古力.
係呢, 心然返左TOM LEE第一堂未?

sumyinmama:
打錯左<喜歡>做<起歡>添 .
請問在tom lee是由那位老師任教?  

sumyinmama :
係咪 Shirley Tam 呀.  如果係就好啦.  因為捷泳以前都係由Shirley Tam 教的.  呀仔在今年3月完成了她的課程後, 直到現在, 仲好掛住MS. TAM.  有時仲帶埋MS. TAM和他在最後一堂拍的照片回康傑上課.  
我打算搵日帶呀仔回 (母校) 探MS. TAM.  
請問你地係星期幾和什麼時間上課?  
捷泳現在在荃灣上tom lee的另一課程. 是4歲班的 junior music course.  上左3個幾月, 他已適應新的老師.  
Christy

sumyinmama:
太好了.  搵日等我帶囝囝探下 Miss Tam 先.
青衣城有4歲班.  不過輪到捷泳讀的時候, 青衣城沒有開新班,  要等到今年9月才有新班.  所以咪唔等, 荃灣有新班就讀左先.

昨天我們去左學校的畢業典禮, 好開心見到D小朋友好落力表演, 我諗D老師一定好比心機教佢地.  
我把拍攝左的部份影像放左上網.  如有興趣睇, 我SEND條LINK比你欣賞.

YWWong:
我條link淨係整左青衣分校的表演.  後段多數影我個仔. 你介唔介意呀?  如冇問題, 我先至比條link你啦.

sumyinmama :
我同老公專登請假出席.
呀仔可以在台上表演, 實在是一個難得的機會.

我已pm左條link比你. 睇下收唔收到.

christy

sumyinmama:
仔仔今年是升k2呀.  出年才選小學.
我都好唔捨得你地.  有機會再見啦.  或在bk再傾談啦.
祝你囡囡有一個愉快的校園生活.
Christy

sumyinmama
再見       
christy

wawa:

嘩, 你好耐無發言啦.  仲以為你忘記左這個topic添.
恭喜晒你呀. 你仔仔拿到咁好o既成績.

係呢, 啟思幾時開學呀?
我都祝你仔仔有一個愉快的校園生活.
bk再見啦.

christy

wawa:
原來要TRAIN新工人, 真是辛苦了你.
囝囝的成績幾好....美勞B+, 其餘A+..     
嘩, 你地咁遲開課o既, 我地12/8就返學啦..買晒新書未...書本深唔深呀...
christy

YWWong:
知唔知隻DVD幾時可以買同埋幾錢呀?
CHRISTY

YYWong:
咁要等開學後才可以買lu.  真係等到頸都長.

wawa:
你個工人咁鍾意駁咀, 好痳煩喎.  一定係d做錯野死口都唔認d人.
嘩, 乜你地有5個外籍老師咁犀利!  是否有好多學生?

christy

wawa:
咁真係好煩喎, 換又煩, 唔換又煩
christy

各位:
你地有冇去睇過學校的網頁呀, 我見到學校有post左d相出來呀, 你地去睇下有冇你小朋友的相被post出來啦.

網址如下:
康傑
‹ 上一主題|下一主題