用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 荃灣葵青區那間小學入讀林護比率較高?
go

荃灣葵青區那間小學入讀林護比率較高? [複製鏈接]

荃灣葵青區那間小學入讀林護比率較高?

如題

請各位媽咪教路, many thanks

Re: 荃灣葵青區那間小學入讀林護比率較高?

很多謝你的回應呀. 兩校都各自有20名呀! 咁真係有好大機會喎, 咁仁立和仁紀是否很難入的, 請問知唔知讀那間幼稚園會高d機會入讀呢兩間小學呢, (雖然我知要參加大抽獎). 又是否兩間小學都有分拆全日制, 若果有, 又那間學校比較大機會入到林護呢? 對不起, 有太多問題.many thanks

MIMI&LONG

謝謝妳的回應呀, 其實我係幫我朋友問的, 因為佢本來想囡囡出九龍讀書,但又考慮到長途拔涉, 而家總算知仁立仁紀兩間小學入讀林護機會多d, 都係一個好消息, 不過佢又唔知葵青區有乜好幼稚園啦, 所以我朋友好頭痛.....

又請問妳知唔知道主愛小學, 好唔好呀? 聽講呢間入到安柱中學的機會都幾多.  Thank you.

MIMI&LONG 寫道:
nyako,

聽講讀聖公會x冕堂幼稚園有好大機會入倒仁立/仁紀, 我唔知真定假啦, 但呢個傳聞都聽唔少.....但係, 我知道後補位考入去既家長都來自唔同既幼稚園, 唔一定係聖公會x冕堂既學生, 我識得有位後補位考入去既家長係讀普通屋村幼稚園, 個媽媽仲要成日輪班返工, 個小朋友唔駛人點理, 咪一樣考倒入去, 而且我識得有人因為識個校長而唔駛去考都收口左, 咁你話讀邊間幼稚園係咪真係咁重要呢 ?  

係呀, 做足準備功夫嗎! 順便八下啦
好多謝妳的意見, 妳聽過主愛呢間小學嗎? 另外葵青荃灣區還有那些band one 小學呀?thank you.

聖公會教徒是嗎?
‹ 上一主題|下一主題