用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 劍橋(Flyers)
樓主: eeyore0511
go

劍橋(Flyers) [複製鏈接]

Re: 劍橋(Flyers)

Flyers 15 個盾好定係 KET 啱啱及格好呢??

我個仔只得 11 個盾, 所以收埋唔比人睇...........
LilyMaMa 寫道:
小彬彬,
你唔係都有經驗咩?如果係咁2張都比學校睇。 [quote]
小彬彬 寫道:
Flyers 15 個盾好定係 KET 啱啱及格好呢??
[/quote]

我個仔係 9 月升 F.1.........佢數學冇問題, 但中英文都唔係咁好.........

小彬彬,
明白。你的囝囝唔係9月讀F.1?我記得好似同我囡囡一樣。

我個仔係 9 月升 F.1.........佢數學冇問題, 但中英文都唔係咁好.........

小彬彬,
明白。你的囝囝唔係9月讀F.1?我記得好似同我囡囡一樣。

請問你個小朋友係咪考咗 KET 呀??
小彬彬,
唔緊要啦,入到囝囝喜愛的英中繼續努力,愈強越強。

我個仔五年級上學期考 flyer........

穎妍媽咪 寫道:
小彬彬, LilyMaMa,

你哋d囝囝囡囡,幾時考Flyers? 五年級上學級,五下還是六上呀?

全港平均係 11.x 個盾.........

11.x 係一個 bk 網友講過, 後來我又係一間劍橋英文學校廣告單張睇到.........有 bk 媽咪話冇 13 個盾都唔好比人睇............

應該係 university of new south wales 果個學能測試......小兒讀德信小學時都有考過, 係學校同university of new south wales 合作既, 私人唔知可唔可以報考, 張 cert 好清楚寫明考生同全港考生成績既比較, 考到 high disctintion 代表最 top 1%, disctintion 代表跟住果 9%, credit 代表跟住果 20%, 仲會列明你係100 名考生中你排第幾, 的確可以睇到考生水平去到邊, 呢個試應該係冇得準備既......但考中學應該冇 flyer 咁有代表性, 因為有 d 老師根本唔多清楚呢個試 (當然唔多唔少都會聽過呢個試)..........

唔緊要啦, 咪考 flyers law......
‹ 上一主題|下一主題