用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) [KTS]2009年9月小二家長入嚟啦~~
樓主: wasabb
go

[KTS]2009年9月小二家長入嚟啦~~ [複製鏈接]

RN,

收到你同OO 影既相, 多謝哂你

HI lindajacky,

oo 前日仲比教練話渣錯拍, 真係無眼睇

原帖由 lindajacky 於 09-10-21 16:16 發表
Hi littlehip, sac.wen

Yes yes, 我個大少都係唔多夠班, 佢開波10次得2,3次OK 咋, 不過囉下經驗都好, 今晚問下佢, 我估如果有你地陪, 佢可能會考慮o既!   

1429,

謝謝

早晨各位靚媽 !!!

尋日oo 響班房跌親手, 佢話自己有喊, 仲喊得好大聲

ANYWAY, 多謝哂有份安慰佢既小朋友~

嘩, 咁多小朋友都收到情信... 真係甜在心頭 !!!

Hi peony2002,

佢扭親下, 應該無乜野, 多謝關心 !

尋日嬸嬸已經響醫療室幫佢用冰敷過. 返屋企後, 公公又幫佢用跌打酒捽左 + 貼左塊膏布 (成個阿伯咁... ).  今早我再睇都無腫, 應該好快會好番 :loveliness:

原帖由 peony2002 於 09-10-22 11:30 發表
sca.wen,

咁oo無咩大礙嘛??皮外傷還是扭親呀??

wasabb,

佢整親左手, 奸計唔得逞

原帖由 wasabb 於 09-10-22 12:20 發表
oo係咪想借啲二話整親隻手考唔到試呢...哈哈哈

hi peony2002,

嘩... 等我今晚再留意下先...
多謝提點!

原帖由 peony2002 於 09-10-22 12:27 發表
sac.wen,
如果是扭親,要留意下,我女暑假時扭親腳,有少少腫,見佢照跑照跳我無為意,點知幾日後游完水見佢拮吓拮吓,結果睇左幾次跌打先好番呀!!

hi littlehipo,

Good luck to your son ! ADD OIL !

原帖由 littlehipo 於 09-10-22 09:36 發表
lindajacky, sac.wen & bluesky999,

I send the application form for the competition of table-tennis in this morning. I think let's the kids to build up some experience. I still remember the briefing se ...

1429,

你囝囝轉數好高, 厲害

原帖由 1429 於 09-10-23 09:59 發表
littlehipo, Eason.S,

GOD!  琴晚冇上來, 又攪錯左啦, 阿囝話因為要開cake shop玩下, 所以要件真嘅tiramisu, 等我要拿拿淋去買添, 乜原來係本story book, 今次佢實"魚"死啦!  (等佢成日上堂發夢阿哪!)

得 ...

mandyjj,

歡迎歡迎 :)

我地 bk-ktsp2 有個contact list, 你有無興趣加入 ?

有就pm 以下  資料比我啦, 謝謝~

(A) 家長資料
1. Name in BK
2. 真實姓名 (e.g. May Chan)
3. Mobile No.
4. email address
5. MSN account (optional)

(B) 小朋友資料
1. P2 class
2. 中文姓名
3. 性別
4. P1 class
5. Month of Birth (optional)
6. School Bus# (optional)

原帖由 得意媽 於 09-10-23 10:22 發表

歡迎加入
你囝囝/囡囡係邊班?

all,

唔好激氣, 今次題目著重解題, 我簽名時見到都被嚇一嚇.
反正還有兩星期才到真正測驗, 可以襯這段時間多幫他們溫習.

一起加加油 !

大部份小朋友都係懶醒貪快, oo 都成日係咁...講到我氣咳佢都成日犯...

佢地唔識我地幫到手, 佢地唔謹慎做卷就只有等到佢地有一日 '突然' 開竅先得

原帖由 YIYIKO 於 09-10-24 09:20 發表
littlehipo:

不要激氣,唯有而家來番份卷再慢慢教佢,好彩老師有做這小測,等我地心中有數。

我成日同阿囝講計數要用直式,佢就最懶成日用心算---要快----但又成日算錯:;pppp: ...

hello 各位 !

歸位報到 !

個迷宮我都唔知oo 講乜, 佢亂黐左d 黑紙已經種梗. 而家聽完你地咁講, 直頭打哂冷震, 等測完測先再望下有無得補救 :cry:

1429,
早兩日我merge d ws 都仲有english folder 架, 乜一陣又無左, !!!

littlehipo,
ms chan chan ))))))))))))))
下次見到都要咁嗌下你先

littlehipo,
仔仔好番未 ? 聽到都心痛~
我星期五早操日會返 :D

1429,
謝謝你的科研提示, 好清楚好清晰.
亦都唔該之前其他媽咪的資料.

關於最近接連唔見 WS FOLDER 事件 :

而家響folder / file 右手面有個downlod button, click 左可以download.
若你地click folder/file 其他地方, 會出多個del button 在 download button 旁, 若不小心click 左, 個server 會出msg 要你地confirm 係咪 刪除整個folder 及入面全部 files !

** 請大家務必小心使用 !  **

若不小心刪除有關folder / file, 請盡快上傳手頭ws 復原 或/及 出msg 通知大家幫忙復原 !

謝謝合作 !

1429,

阿細仲未好番 ? d 藥食哂未 ?

oo 都咳, 呢兩日食左藥係咁訓~

原帖由 1429 於 09-11-9 09:58 發表
sac.wen, somami, YIYIKO,

阿大冇野啦, 小心d飲食就ok架啦, 有心啦! ... 只剩阿細....

二.填充第5題 答案 >>>>>>>>>>>>> 辛苦
十一. 乙閱讀理解: 第2題 >>>>>>>>>> 膝蓋

原帖由 zzss 於 09-11-13 18:21 發表
請問各位中測
二.填充第5題 答案
十一. 乙閱讀理解: 第2題

謝謝

咁... 今星期係 "齋閱" 英文圖書, 對嗎 ?

原帖由 1429 於 09-11-13 16:11 發表
rubyngan,

唔駛買過, 老師在測驗前已收左睇"科研"那版, 重未派回...
‹ 上一主題|下一主題